Homer Jay":2i7uumml je napisao(la):
U delu zgrade u Brankovoj ulici 13-15 (
ova ogromna zgrada na slici) otvoren je Garni hotel "Srbija" (i jeste povezan sa hotelom "Srbija" u Ustaničkoj).
Izvor
Garni hotel "Srbija"
Све ми је ово јако добро познато око овог ткз. Гарни хотела и док сам читао и гледао слике, навирала су сећања и за ово знам одавно.
Наиме зграда где је сад овај „Гарни хотел“ је бивше предузеће за спољнотрговински и унутрашњи промет „Техносервис“ а.д., где сам радио пуних 15 дивних година. Овај Гарни хотел Србија, а и бивше предузеће Техносервис, се налази само у овом делу зграде који сам означио са црвеном дебелом линијом, а део зграде изнад је стамбени део. Са црвеним кругом сам означио име Техносервиса и не знам да ли још увек ту стоји, јер нисам одавно прошао овим делом града.
hosting images
Предузеће је „приватизовано“ 2002. године од стране једног тајкунчића, извесног Љујића, који је „купио“ Техносервис за 1,3 милиона евра, а иначе је процењена вредност била 15 милиона евра ! У тренутку продаје било је запослено 50 људи и сви су после пар месеци добили шут карту или ти послати на биро рада. Ја сам из предузећа отишао 97. године у приватнике. Он је власник 75%, а остатак 25% смо ми мали акционари, али да вас не смарам и недужим даље о свим махинацијама и покушајима преваре, неисплаћеним дивидендама нама акционарима (паре отишле не само у адаптацију и реновирање у Гарни), кварном покушају откупа акција од нас малих акцинара, итд.
Иначе тајкунчић је и власник хотела Србија у Устаничкој улици, предузећа Медифарм у Бачванској улици и још неких предузећа у Београду и унутрашњости Србије, а био је власник и хотела Праг у Народног фронта, али га је продао пре 3-4 године.
Сама зграда где је сад тај Гарни хотел је површине 1.855,52 м2 и састоји се од приземља, мезанина, два спрата и гараже са канцеларијом која се налази иза зграде, а испод заједничког паркинга који користе и станари. Просторије које су у приземљу зграде су подељене главним улазом у сад тај Гарни хотел, а исти је и улаз за стамбену зграду. Сад је у тим просторијама у призељу смештена нека банка, а некада су те две просторије биле изложбени салони за аутомобиле Пежо (Техносервис је био заступник Пежо-а и по томе је био познат). У гаражу је могло да се смести око 30 аутомобила, а била је и перионица за наше службене аутомобиле. Ово је била управна зграда, а део предузећа је био у Новом Београду (сад је ту она РК Уради сам) где је био сервис Пежоа и велика консигнација.
Овај тајкунчић је, од како је купио Техносервис, желео да од њега направи прави хотел, али није добио потребне дозволе од града, па је онда желео да уради хостел, али ни за то није добио потребне папире, па је ето сад, а почео адаптацију пре три године, направио Гарни за пословни свет !!!
Иначе на сликама препознајем неке од просторија, прве две слике су бивша пријавница на мезанину, а сад је то видим рецепција за Гарни, па бивша канцеларија генералног директора је де лукс апартман, а сала за састанке је апартман, а слика просторије са столовима је бивша, како смо је ми звали кухиња-кафић (иначе јако узана), и на другом спрату је. Слика са фотељама је просторија на првом спрату и тачно је испод садашњег ресторана и исте површине и исто узана, то је сад неки кафе-бар !