Tako je, ja se slazem sa tim, ni meni se to ne svidja. Ali kada institucije cute, jel treba i mi da cutimo iako se osecamo ugrozeno?
To što se tebi ili meni ne sviđa, može, a i ne mora nešto da znači.
Postoje procedure i sve to oko azbesta ili izostanka istoga bi trebalo da je u originalnom projektu, za koga investitor tvrdi da poseduje, ali i u građevinskoj dozvoli. Tu bi moralo biti navedeno da li ima ili nema opasnih materija, pošto bi sastavni deo građevinske dozvole trebalo da je i plan uklanjanja prethodnog objekta na parceli.
Ispravan put bi bio, umesto gomile pretpostavljanja, jer je pitanje ozbiljno, da se zatraži dokumentacija, pošto se investitoru ne veruje. Ako investitor ne želi da je ustupi, pošto ne mora, postoje druge institucije kao npr. poverenik preko koga se to može zatražiti.
Isto može, uz dobru volju investitora, da traži i neki medij i napravi prilog o tome. Pretpostavlja se da postoji takav profesionalni medij, za razliku od N1 ili Nova.rs kojima je očigledno cilj radikalizacija, a ne umirivanje javnosti.
Ako je u pitanju manipulacija, zaista bih voleo da vidim najstrožiju kaznu za tog ko je to pokrenuo. Sa druge strane, ako je investitor svesno napravio ove obmane - isto.