Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Изгледа ће након носталгичарског дизања буке успешно монетизовати наслеђе бившег хотела.

Sve se moze kad se hoce. Vise niko ne govori Palata SIV, vec Palata Srbija. Ne mora da se kaze "kod Denjub Rezidensa", ali moze "vidimo se kod Denjuba".
Ali mi je neizmerno drago sto se rusi zbog jugonostalgicara, a i da se ukloni vise onaj cernobilj
Šta ti je toliko skrivila Jugoslavija? To je država koju su osnovali Srbi, nema potrebe da se toga stidiš. BG nije samo glavni grad Srbije, naš grad je bio centar te velike države. Protiv sam menjanja imena istog, to je simbol Zemuna i Novog Beograda. Više bih voleo da se sruši Černobilj u Tošinom bunaru, u Prvomajskoj u Zemunu. To se naravno ne dira zbog lika koji drži kladionicu i radi u gradskoj upravi. To nije naš interes, naš interes je da sakrijemo ime Jugoslavije.

Poslednja izmena:
1731455460264.png

1731455491481.png

1731455537548.png

Arhitektura urbanizam br. 66

Šta ti je toliko skrivila Jugoslavija? To je država koju su osnovali Srbi, nema potrebe da se toga stidiš. BG nije samo glavni grad Srbije, naš grad je bio centar te velike države. Protiv sam menjanja imena istog, to je simbol Zemuna i Novog Beograda. Više bih voleo da se sruši Černobilj u Tošinom bunaru, u Prvomajskoj u Zemunu. To se naravno ne dira zbog lika koji drži kladionicu i radi u gradskoj upravi. To nije naš interes, naš interes je da sakrijemo ime Jugoslavije.
Skrivila mu je verovatno to da zbog iste mi i dan danas živimo kao robovi i svet nas gleda kao ono što jesmo (jeste) - zveri i životinje.

Samo neka ruše.

Skrivila mu je verovatno to da zbog iste mi i dan danas živimo kao robovi i svet nas gleda kao ono što jesmo (jeste) - zveri i životinje.

Samo neka ruše.
Ha ha, neka srBske patriote vrate stanove iz doba Jugoslavije. Pošto mrzite tu državu, budite dosledni. Za vreme te države svi bili mirni kao bubice, dodvoravali se Titu zarad lične koristi. Sada je lako pljuvati, sada je to "in".

Ja sam se prijavio preko sajta da dobijam obaveštenja i sutradan me je zvao Darko (moj novi lični agent :) ) i pitao kakav stan me zanima i odmah mi je rekao da će cena biti između 7000 i 11000.

Ja lično ne volim zivkanje preko telefona i više volim komunikaciju mejlom, pa se nadam da će ubuduće tako da me kontaktiraju.

ps: ne treba mi stan, hteo sam da to koristim da ovde ostavljam informacije, ali rekoh iz topa da me zanima trosoban stan. Na to me je agent pitao da li mislim na 3 spavaće sobe. Da li je to neki novi standard kod nas što se tiče broja soba u stanovima?

Ja sam se prijavio preko sajta da dobijam obaveštenja i sutradan me je zvao Darko (moj novi lični agent :) ) i pitao kakav stan me zanima i odmah mi je rekao da će cena biti između 7000 i 11000.

Ja lično ne volim zivkanje preko telefona i više volim komunikaciju mejlom, pa se nadam da će ubuduće tako da me kontaktiraju.

ps: ne treba mi stan, hteo sam da to koristim da ovde ostavljam informacije, ali rekoh iz topa da me zanima trosoban stan. Na to me je agent pitao da li mislim na 3 spavaće sobe. Da li je to neki novi standard kod nas što se tiče broja soba u stanovima?
Samo kod nas je trosoban stan stan sa dnevnom i 2 sobe :)
U americi se kaze lepo 3 bedroom apartment, znaci 3 odvojene sobe.

Cuo sam da za BW neke zgrade prate isti taj standard, ali ne znam da li za sve.

Pa meni više ima smisla da je trosoban = 2 spavaće + dnevna nego 3 spavaće.

Oni kažu bedroom, što nije isto što i soba, nego spavaća soba specifično... Mada se taj termin dnevne sobe malo obesmislio kod nas u poslednjih par decenija zbog prakse spajanja dnevne sobe, trpezarije i kuhinje u projektima. Ispravnije bi bilo reći prostorija za dnevni boravak nego soba, ali nekad je bila baš soba kad su kuhinje i trpezarije bile odvajane.

Tehnicki onda mozes i u (odvojenoj) trpezariji da spavas i da to zoves 'soba', ili bar 0.5 sobe..

Prava nomenklatura po mom misljenju je po broju soba, uzevsi u obzir da se kuhinja sa trpezarijom i dnevna soba podrazumeva. Stan bez odvojene spavace sobe je garsonjera/studio i to je to. Uostalom Airbnb i sve ostale vece homestaying platforme kategorizuju po Br spavacih soba.

Sto se tice cene, ocekivao sam jako ali ne ovako, ovo je ludilo..

Poslednja izmena:
Stan bez odvojene spavaće može biti i jednosoban ako ima odvojenu kuhinju.

U "srpskoj nomenklaturi" garsonjera je nešto kao studio (spojena dnevna, trpezarija i kuhinja), a ako je soba odvojena od kuhinje, to je valjda dnevna/spavaća soba.

Tehnicki onda mozes i u (odvojenoj) trpezariji da spavas i da to zoves 'soba', ili bar 0.5 sobe..

Prava nomenklatura po mom misljenju je po broju soba, uzevsi u obzir da se kuhinja sa trpezarijom i dnevna soba podrazumeva. Stan bez odvojene spavace sobe je garsonjera/studio i to je to. Uostalom Airbnb i sve ostale vece homestaying platforme kategorizuju po Br spavacih soba.

Sto se tice cene, ocekivao sam jako ali ne ovako, ovo je ludilo..

Sa ovim cenama, nove generacije će spavati u kadi u toaletu...

Ha ha, neka srBske patriote vrate stanove iz doba Jugoslavije. Pošto mrzite tu državu, budite dosledni. Za vreme te države svi bili mirni kao bubice, dodvoravali se Titu zarad lične koristi. Sada je lako pljuvati, sada je to "in".
Ja kradem više nego cela bivša juga zajedno nemoj da te to zavara hahahah samo treba smeće da se ruši već jednom.

Leti mozes i na terasi, eto, dodali smo jos jednu sobu :love:
Sto bi rekli nasi prodavci nekretnina: nov koncept zivota

Vrh