Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Ovakvo vremensko ravlacenje projekata, ovog kao i u Kneza Milosa, zbog birokratskih procedura mi ide na nerve. Taman kad neko hoce da tim projektima pogura nas grad prema napred i obraduje nas neko sve zakoci. To ko u fudbalu reprezentacija i nasi klubovi. Povedemo i onda neko napravi penal ili crveni karton. I sve srusi ko kulu od karata.
Ja predlazem da neko povede nas voljne (malo manje mislim na sebe jer nisam iz te struke, ali kao zainteresovana strana bih se pojavio) na primer decko koji vodi Beobuild kao pravno lice i da se zakaze razgovor sa (kolko se secam) direktorkom Zavoda za urbanizam po pitanju mogucnosti da se iznadju resenja, ubrzaju procedure i omoguci izgradnja projekata donekle kako su zamisljeni. Da se vidi da ima ljudi koji su zainteresovani i voljni da se ukljuce u problematiku ako vec ne posecuje niko iz zavoda ovaj forum, sto je manje verovatno.
Da ih probudimo malo i radrmamo po tom pitanju. Ovako prodje cela decenija a kompletno resenje datih lokacija jos nije na vidiku. Mislim da inicijativa pojedinca ne sme da izostane. Bez obzira na pravljenje raznih okruglijh stolova i ucesca gradjana na javnim tribinama u okviru javne rasprave o nekim stvarima.
U glavi imam na umu decka koji je svoje polje delovanja usmerio na GSP i prijavljivanje svih nepravilnosti sa vozilima, stajalistama i podnosenje predloga za neke promene i inovacije u sistemu GSP-a.

gzthe":1zu5997h je napisao(la):
Ovakvo vremensko ravlacenje projekata, ovog kao i u Kneza Milosa, zbog birokratskih procedura mi ide na nerve. Taman kad neko hoce da tim projektima pogura nas grad prema napred i obraduje nas neko sve zakoci. To ko u fudbalu reprezentacija i nasi klubovi. Povedemo i onda neko napravi penal ili crveni karton. I sve srusi ko kulu od karata.
Ja predlazem da neko povede nas voljne (malo manje mislim na sene jer nisam iz te struke, ali kao zainteresovana strana bih se pojavio) na primer decko koji vodi Beobuild kao pravno lice i da se zakaze razgovor sa (kolko se secam) direktorkom Zavoda za urbanizam po pitanju mogucnosti da se iznadju resenja, ubrzaju procedure i omoguci izgradnja projekata donekle kako su zamisljeni. Da se vidi da ima ljudi koji su zainteresovani i voljni da se ukljuce u problematiku ako vec ne posecuje niko iz zavoda ovaj forum, sto je manje verovatno.
Da ih probudimo malo i radrmamo po tom pitanju. Ovako prodje cela decenija a kompletno resenje datih lokacija jos nije na vidiku. Mislim da inicijativa pojedinca ne sme da izostane. Bez obzira na pravljenje raznih okruglijh stolova i ucesca gradjana na javnim tribinama u okviru javne rasprave o nekim stvarima.
U glavi imam na umu decka koji je svoje polje delovanja usmerio na GSP i prijavljivanje svih nepravilnosti sa vozilima, stajalistama i podnosenje predloga za neke promene i inovacije u sistemu GSP-a.
Svaka čast na komentaru!
Sramota je šta administrativna vrhuška sve radi, a to sve nanosi nesagledivu štetu i gradu i državi.
Ja ne živim u Beogradu, ali svaki dan sam tu, i duša me boli kad vidim da jedan od najlepših hotela na prelepoj lokaciji godinama čeka da bude rekonstruisan.
Žalosno je da je već počelo i žbunje da raste na gornjim terasama

slika069m.jpg

slika070.jpg

Slazem se sa prethodna dva komentara i iskreno se nadam da ce u doglednoj buducnosti oba projekta biti realizovana. Za hotel Keminsky - ex Yuga, nisam skoro procitala nista novo, dok je za Belgrade Plazu na njihovom zvanicnom sajtu, pod projektima u Srbiji, objavljena nova slika projekta i za zavrsetak radova se navodi 2014 godina !
Zivi bili pa videl!

Valjda ce im uskoro dati dozvole za pocetak rekonstrukcije ili ce u suprotno morati da plate cak 2 miliona evra porez na ruznocu. Metropol je nastavio sa rekonstrukcijom upravo zbog ovog poreza.
Iskreno se nadam da ce Zaklina i ostala ekipa dozvoliti da se gradi i kula. Kula je delo naseg arhitekte i po njemu visina treba da budem 160m koliko je i duzina samog hotela. Ako se bude gradila verovatno ce biti 148m, ili se mozda ipak odluce na 160m.

Zaklina dozvoljava! :grand: .. bila je skoro na tvu i govorila da se radi plan i za kulu. Nakon priloga poceo sam ponovo da verujem u nju.

Prazna prica...Odakle grckim kompanijama 2 miliona eur-a u ovim uslovima...Trebalo bi pronaci zakonski osnov da im se projekat oduzme i dodeli drugom investitoru...

Na metropolu se radi unutrasnjaost evo se odzvanja u citaonic na pravnom tako vjerujte mi rade :kafa:

Grcke kompanije (kao i dosta Grka) gledaju da izvuku novac iz Grčke što brže moguće, tako da nije iznenađujuće što su počeli da rade.

Nebojsa
Mozes da nadjes negde taj prilog ili da nam prepricas njen govor. Kolika je visina kule i kada pocinje gardnja?

Bilo je na studiuB, 7bgdana ili tako nesto, izvestaj nije bio samo o hotelu i kuli nego je bio u sklopu neke teme pa se nadovezala. Nije pomenula spratnost sto se od nje i neocekuje da takve detalje pominje unapred znas da je stura u tome (gvozdela ledi, dobro je da je i ovo izustila) ali je pomenula rec kula sto moze dosta da znaci! takodje nista ni o pocetku gradnje vec samo da je projekat u izradi ..... zivi bili pa videli. :pob:

Ako je to istina zahvalite Zaklini i studiji visokih objekata...

Homer Jay":3fcw903q je napisao(la):
Eh, ta srpska birokratija :rolleyes:

Mislim da je reketokratija bolja rec. Kempinski ili nije shvatio da se u Srbiji moze SVE samo ako se podmaze tamo gde treba (stadion Vozdovackog je odlican tekuci primer) ili su shvatili ali im grad/opstina/drzava i gomile sitnih pijavica traze previse, pa su digli ruke.

Ja ne znam da li u Evropi ima zemlje u kojoj je gore, Metropol, Jugoslavija, Generalstab, LUDILO od dobrih lokacija na kojima bi moglo da bude svasta ali ovi nasi pajseri ne da ne privlace nego RASTERUJU potencijalne investitore. Sto veca kompanija i legitimniji strani investitor - to je manje pozeljan. Ali zato da direktor Vozdovackog postaje suvlasnik objekta od 75000 kvadratnih metara, pa jos na lokaciji koja nije predvidjena za komercijalni prostor, to moze. Jer su svi koji "treba" ocigledno dobili svoje.

Ako su sklonili projekat sa zvanicnog sajta onda je kraj price. Sto se samog projekta tice nece mnogo ni smetati - usamljena zgrada od 33 spr strci tamo u sred stambenog bloka isto kao ovamo kapija, bezveze. Da je bilo neke normalne vizije zgrada bi bila predvidjena za blok 26, ovako i nije neka steta bar sto se tice vizure nbga (cisto radi male utehe).

Kada sam zapalio vatru, moram sada da pokusam da stisam pozar :D Skidanje projekta sa sajta ne mora nuzno da znaci da je on definitivno otkazan za sva vremena.

Ranije je spisak novih hotela na sajtu Kempinskog bio znatno veci, ali moguce je da je dosta hotela sa te liste izgradjeno i stavljeno u funkciju. Ispod beogradskog hotela je jedno vreme stajalo "opening: 2013", da bi to kasnije bilo promenjeno na "opening: tba".

Ne verujem da Kempinskom prija da im na zvanicnom sajtu za neki hotel stoji "tba", te je moguce da je projekat skinut sa liste dok se ne resi ta cela zavrzlama sa beogradskom birokratijom.

To naravno ne spira odgovornost sa nadleznih i ne umanjuje sramotu da nam izmicu investicije koje su nam na dohvat ruke.

@Johny

Kempinski nije investitor na ovom projektu. Hotel Jugoslavija je u privatizaciji prodat ofsor kompaniji "Alpe adria hoteli" i ne zna se tacno ko je iza te firme, ali pretpostavlja se da je neka kombinacija regionalnih biznismena. Oni su kao investotor i vlasnik objekta potpisali ugovor sa Kempinskim o upravljanju hotelom. Takvih primera je dosta u gradu: Soravia (investitor) - Radisson blu (hotelski operater), Delta (investitor) - Crowne plaza (hoteski operater), Delta (investitor) - Intercontinental (hotelski operater), PSP Farman (investitor) - Courtyard by Marriott (hotelski operater), Koling (investitor) - Golden Tulip (hotelski operater)...

Postoje i primeri gde su sami hotelski operateri i (su)investitori - npr. Falkensteiner, Tulip Inn i Metropol.

Hvala Homer, to da se u privatizacijama uopste dozvoljava ucesce firmama za koje se ne zna ko iza njih stoji je svojevrstan specijalitet. Nadje*******avamo se oko toliko stvari, od Kosova pa nadalje, a o ovome se jako slozno cuti, pitam se samo zasto :rolleyes:

Kako to sve treba rasterati, i ugovore potpisivati samo sa firmama koja su javna akckionarska drustva (publicly traded corporations) ili ako su neka partnerstva ili drustva zatvorenog tipa (closely held corporations), da se ZNA ko iza toga stoji. Kako bi tada mnoge maske pale, to nije normalno.

PS A ako su ti tipovi odustali, verovatno su pukli, ili je puklo izmedju njih...

Ne verujem da su tipovi pukli, cak i da je "Kempinski" u fazonu da im je muka da se vise cimaju oko toga i da raskidaju ugovor o upravljanju hotelom, verujem da je vlasnik objekta i dalje u fazonu da se cela investicija isplati. Samo zamisli da im odobre kulu, cak i upola manju, koliko tu stambenog prostora ide na prodaju, pa onda planirana shopping galerija izmedju kule i hotela. Dobar profit je ono sto verujem da ih i dalje drzi u poslu. Cak i da se "Kempinski" povuce, a oni u medjuvremenu dobiju dozvolu za izgradnju, lako ce naci drugog operatera.

Ali, kao sto rekoh, cak i da se sve to na kraju ipak izgradi, pa i "Kempinski" ostane u igri, to i dalje ne menja sliku o Srbiji Beogradu kao uzasno muljatorskom mestu gde su godine i godine potrebne za realizaciju investicija. Sopstvena glupost nas najvise kosta. Uvek je tako bilo. Ne kazem da treba davati dozvole na slepo, ali kada bismo imali jasan i transparentan sistem, a ne arbitrarno odlucivanje od slucaja do slucaja, ne bismo dolazili u ovakve situacije.

A zasto se tim ofsor tipovima daje da ucestvuju u privatizaciji? Pa i sam znas da je, uprkos bogatom iskustvu drugih zemalja koje je trebalo da nam sluzi za nauk, privatizaja u Srbiji izvedena po principu "daj sta das". U situaciji kada ti fabrike kupuju narko-dileri, netranparentne of-sor kompanije deluju kao manastirsko sestrinstvo :D

....... , ZASTO juce nismo dobili kandidaturu, zato sto ........ !! "vade se" samo po pitanju Kosova, lazu, mazu, muljaju, pune dzepove, lazu i muzu sopstvene gradjane, najuruju strane investitore, ponovo je KORUPCIJA i BIROKRATIJA bila tema br 1 ....... nema promene nit se nazire

Homere stvarno si podložio vatru. Kako se ljudi lako bace u vatru..... pih.

Dok gori vatra ima kakve-takve nade. Kad se ugasi i zelja da se o tome bar prica, ugasili smo nacisto.

Homer Jay":3nccw8dh je napisao(la):
Kempinski je skinuo Beograd sa liste novih hotela na njihovom zvanicnom sajtu :(

Ne bih da paranoisem, ali nadam se da ovo ne znaci da su odustali od projekta...

To nista ne znaci. Jedno vreme ni plaze nije bilo na zvanicnom sajtu, pa je ubrzo izasao novi projekat.

Hoce li se kula graditi? Odgovor je hoce i minimalne visine ce biti kao i okolni soliteri, za to imaju dozvolu (cak i od Zakline). ,,Problem'' je u tome sto zele vecu spratnost, a seljaci im ne daju. :bash:
Meni jedino nije jasno zasto prvo ne pocnu sa obnovom hotela, a onda posle u narednoj fazi kula i trzni centar, ovako gube novac.

Vrh