Не желим да поредим УАЕ и Србију АЛИ на луксузној понуди су Арапи изградили имиџ туристичке дестинације не на парадајз туризму. Београду фале квалитетни хотели и стамбено-пословни комплекси то је чињеница.
Apsolutno se slažem. I mislim da je to pravi put i za BG i generalno Srbiju. Za 10-15 godina i ovde će se dosta promeniti mindset, dosta više ljudi će osetiti benefite kapitalizma u odnosu na sada, iako je i sada iz godine u godinu veći broj ljudi koji bolje živi u odnosu na ranije.
Pored toga nestaće i dobar broj nostalgičara - neki će jednostavno prihvatiti okolnosti i utopiti se u šta je tu je priču, svesni da ne mogu ništa da urade tim povodom, neki će tiho tugovati za starim Beogradom, ali isto bez mogućnosti da išta promene, a neki će nestati zbog godina starosti.
Bg i Srbija su jako dugo bili isti, nisu se dešavale nikakve krupne promene. Pogledaj slike i stare snimke na Youtube Bg-a i Srbije iz 80ih i 90ih, pa čak i iz 70ih, i uporedi sa BG do 2015. Tu nema neke suštinske razlike i bitne promene. Sve je isto, iste zgrade, nikakva promena.
Jedine 2 velike promene od kad sam ja rođen 1988 godine do moje 24 godine su realno most na Adi i renovirana zgrada Ušće. Ako pogledaš moje fotografije kad sam bio beba sa Kalemegdana i moje fotografije sa Kalemegdana kad sam bio sam bio student tu nikakvih razlika nema u okruženju sem što je renovirana zgrada Ušće posle bombardovanja. Ali kada bi na istom mestu sada napravio fotografiju, ta panorama sada je bitno drugačija
I što je najjače do te panorame i tog izgleda Bg-a smo došli za manje od 6-7 godina. Probaj da zamisliš šta nas sve čeka za narednih 6-7 godina.
Do pre nekoliko godina sam se "plašio" šta će biti kad napunim 40u, a sada sa velikim uzbuđenjem se radujem što godine prolaze i nove stvari nam donose. I radujem se što gledam kako nam se grad i zemlja razvijaju iz pozicije nekog ko je sada u najboljim i najproduktivnijim godinama.
Srećan sam što mogu izistinski da uživam što se moj san o Beogradu koji sam imao kao malo dete i tinejdžer sada konačno ostvaruje.