Šta je novo?

Hotel Jugoslavija [ Hotel ]

Sam sebi skačeš u usta. Gradimo objekte koje grupa ljudi koja je statistička greška u državi može da priušti, dok ono što je potrebno najvećem delu radnog naroda koji zapravo proizvodi neku vrednost (i od kojih ovih 1% živi) se ne gradi.
Jedno ne isključuje drugo. Danube Residence, stanovi u okviru Intercontinetala, St Regis kula koji ciljaju na top 1%, i projekti klasu ispod toga tipa BNV, West, A blok i tako to (ti projekti ciljaju recimo na top 10% u Srbiji i npr. Top 15-20% u BG-u) nisu namenjeni za rešavanje stabmenog pitanja ljudi sa prosečnim ili ispod proseĉnim primanjima.

To što se gradi Danube Residence ne utiče na stanove koji se grade na Altini i na Ledinama, ili na stanove koji se grade u Mirijevu, Zvezdari...

Razumem da bi neko možda voleo da po ceni novogradnje koju može da priušti, ima mogućnost da kupi stan u zgradama poput Danube Residence-a, ali nigde u svetu ljudi prosečnih prihoda ne žive u ovakvim luksuznim zgradama.

Ali verujem ipak da na srednjem i dugom roku neki ljudi koji sada zarađuju prosečne prihode ili njihova deca, će možda dobiti dodatnu motivaciju da uđu u neki biznis ili napreduju kao struĉnjaci kako bi ušli tu tih top 10-20% populacije po prihodima, pa možda ĉak i došlo do tih top 1%.

Baš smo homogeni
Nisam ni rekao da jesmo, ali to je neka težnja ljudi ovde, čak i mlađi ljudi (a da ne pričam o bumerima i starijoj generaciji x) gledaji sa nekom setom na vreme kad su svi (većina) bili jednaki.

S obzirom na činjenicu da (link): "Poreska uprava (PU) primila je 29.667 prijava za obračun godišnjeg poreza na dohodak građana za 2023. godinu, objavila je PU i navela da su obavezu prijavljivanja ovog poreza imali građani koji su lane na ime dohotka primili više od 4.26 miliona dinara, odnosno od trostruke prosečne godišnje plate u Srbiji." - znači da takvih lica ima 29.667 / 6,500,000 = 0.46 % (manje od pola procenta stanovništva).
Ljudi koji plaćaju taj porez su ljudi koji su zaposleni i koji te plate primaju na belo. Ljudi koji imaju svoje firme ne upadaju u taj porez. Ja nikad taj porez nisam platio, a 2024. firma mi završava sa prometom od preko 10 miliona eur (neću naravno reći koja nam je neto marža i koliko meni kao vlasniku ostaje profita na kraju, da ne bi ispalo da se hvalim).

Ali jedan broj mojih zaposlenih, obzirom da rade za plate upada u tu kategoriju i podnose poreske prijave za porez na dohodak građana (to je njihova obaveza, ne plaćamo to mi za njih kao firma, ali kolege iz finansija/operacija im pripremaju sve što im treba, pa oni to posle sami plaćaju)

Ljudi koji plaćaju taj porez su ljudi koji su zaposleni i koji te plate primaju na belo. Ljudi koji imaju svoje firme ne upadaju u taj porez. Ja nikad taj porez nisam platio, a 2024. firma mi završava sa prometom od preko 10 miliona eur (neću naravno reći koja nam je neto marža i koliko meni kao vlasniku ostaje profita na kraju, da ne bi ispalo da se hvalim).

Ali jedan broj mojih zaposlenih, obzirom da rade za plate upada u tu kategoriju i podnose poreske prijave za porez na dohodak građana (to je njihova obaveza, ne plaćamo to mi za njih kao firma, ali kolege iz finansija/operacija im pripremaju sve što im treba, pa oni to posle sami plaćaju)
Koliko ja znam, taj porez se odnosi na sve prihode, a ne samo na radnike koji primaju platu. Dakle i ti kao vlasnik upadaš u to, i možda su i tebi kolege iz finansija same pripremile prijavu :)
Jasno je da mnogi ne prijavljuju taj porez, ali eto neka bude takvih još duplo - to je ukupno 6,000 ljudi u Srbiji sa 500k EUR.

Naravno, na taj broj u praksi treba dodati i sve koji u inostranstvu zarade a u Srbiji troše-kupuju stanove.

On the pare ne podigne iz firme, već vozi službenu mečku, ruča po restoranima sa "poslovnim partnerima", leti ima poslovni put za Grčku, zimi na Kopaonik...
Takođe, prihodi za berze ne ulaze.

Koliko ja znam, taj porez se odnosi na sve prihode, a ne samo na radnike koji primaju platu. Dakle i ti kao vlasnik upadaš u to, i možda su i tebi kolege iz finansija same pripremile prijavu :)
"Dohotkom se smatra godišnji zbir:

- zarada,
- oporezivog prihoda od samostalne delatnosti,
- prihoda od autorskih i srodnih prava,
- prava industrijske svojine,
- prihoda ostvarenih davanjem u zakup pokretnih i nepokretnih stvari,
- kao i svih drugih prihoda iz člana 85. Zakona.
....
Članovima društva (nazovi vlasnicima) pravnih lica (d.o.o.) prihodi ne ulaze u obračun godišnjeg poreza na dohodak građana. Razlog je jednostavan, pošto je plaćen porez na dobit firme, da bi vlasnik firme postao vlasnik dobiti firme mora da plati još 15%. Tek tada može kao fizičko lice da raspolaže tim novcem. Otuda se ne oporezuje još jednom, a to bi se desilo kada bi ovaj iznos ušao u obračun godišnjeg poreza na dohodak građana."

Izvor: https://aktivasistem.com/news/godisnji-porez-na-dohodak-gradjana/

Ne znam da li se isto vode i vlasnoci preduzetničkih agencija sa ličnom zaradom, ali za paušalce znam da takođe ne ulaze u ovo tj. ne plaćaju porez na dohodak građana iako mogu da prihoduju do 6 miliona dinara godišnje i da ostanu paušalci. Razlog tome je što se gleda poreska osnovica, što je u slučaju paušalaca u priseku 70, 80, 100000 din, bez obzira što mogu da prihoduju do 6M godišnje.

Poslednja izmena:
Jeste, Gradski zavod za javno zdravlje je objavio rezultate merenja. Takođe su objavili da su postavili dodatne merne stanice kod Osnovne škole Kralj Aleksandar I, https://www.zdravlje.org.rs/index.php/aktuelne-vesti/1440-informacije-o-kvalitetu-vazduha-u-beogradu

Međutim, ja kao laik, ne umem rezultate da povežem sa azbestom. Da li neko može da protumači ove analize?
Evo je i druga stranica rezultata...

1055500_izvestaj-vazduh-1_iff.jpg

1055501_izvestaj-vazduh-2_iff.jpg

Prilozi

• 1055500_izvestaj-vazduh-1_iff.jpg
    1055500_izvestaj-vazduh-1_iff.jpg
    106,8 KB · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Jasno je da mnogi ne prijavljuju taj porez, ali eto neka bude takvih još duplo - to je ukupno 6,000 ljudi u Srbiji sa 500k EUR.

Naravno, na taj broj u praksi treba dodati i sve koji u inostranstvu zarade a u Srbiji troše-kupuju stanove.

Porez na dohodak građana se ne odnosi na vlasnike koji podižu dividendu ili dobit. Ukoliko sebi odrede bonus, pa tako izvlače novac, onda da - moguće je. U principu ti to sve dođe na isto, ako si vlasnik firme (platiš isti/sličan procenat)

Na sajtu poreske uprave, ako potpadaš u tu kategoriju te čeka već popunjena prijava (tako je zadnje dve godine) i samo treba da proveriš da li je sve OK i da platiš taj dodatni porez. Ako ne platiš, stigne ti opomena. Ako imaš prihode "na belo" ne možeš to nikako da izbegneš, ako nešto propustiš u prijavi - poreska te svakako zove telefonom oko toga.

Imaš neka umanjenja kod obračuna (porodica, investicioni fondovi, starost...).

Vec sam napisao da ovo nema veze sa azbestom.

Ovo su rezultati merenja PM cestica, a kolike su cestice azbesta, ne znam, a i da jesu u PM10 segmentu, opet nemamo raspodelu cestica (sta je azbest, sta je od sagorevanja, sta je prasina).

Slicno kao sto ne znamo kolicinu onih fluorena sto se oslobadjaju kada gori deponija jer ne postoje zvanicni meraci i podaci o tome.

Vec sam napisao da ovo nema veze sa azbestom.

Ovo su rezultati merenja PM cestica, a kolike su cestice azbesta, ne znam, a i da jesu u PM10 segmentu, opet nemamo raspodelu cestica (sta je azbest, sta je od sagorevanja, sta je prasina).

Slicno kao sto ne znamo kolicinu onih fluorena sto se oslobadjaju kada gori deponija jer ne postoje zvanicni meraci i podaci o tome.
Znači ipak čekamo roditelje...

Roditelji institucija :)

Porez na dohodak građana se ne odnosi na vlasnike koji podižu dividendu ili dobit. Ukoliko sebi odrede bonus, pa tako izvlače novac, onda da - moguće je. U principu ti to sve dođe na isto, ako si vlasnik firme (platiš isti/sličan procenat)

Na sajtu poreske uprave, ako potpadaš u tu kategoriju te čeka već popunjena prijava (tako je zadnje dve godine) i samo treba da proveriš da li je sve OK i da platiš taj dodatni porez. Ako ne platiš, stigne ti opomena. Ako imaš prihode "na belo" ne možeš to nikako da izbegneš, ako nešto propustiš u prijavi - poreska te svakako zove telefonom oko toga.

Imaš neka umanjenja kod obračuna (porodica, investicioni fondovi, starost...).

Upravo:

Bonus -> podleze porezu na dohodak
Dividenda/dobit -> ne podleze jer se vec placa 27.5% drzavi svakako

Како то обично бива, несрећа никад не долази сама. Јуче на овој теми наш најјачи форумаш @Пантограф је најавио одлазак, а најштетнија тролина @dejanbg88 се повампирио. Саћемо да уживамо у ставовима како је супер што Шапић свуда шора по пешацима, а пробија магистрале кроз тврђаву, јер коме то смета топ 1% нетвортхера.

Poslednja izmena:
Upravo:

Bonus -> podleze porezu na dohodak
Dividenda/dobit -> ne podleze jer se vec placa 27.5% drzavi svakako

Pa da, na bonus, ako dodeliš veći iznos PID izađu oko 17%, ako si mlađi od 40 godina ne plaćaš porez na dohodak, pa se isplati. Ako si stariji onda ti je svejedno - platiš PID i na to još 10-15% poreza na dohodak, isto kao kada vadiš dividentu/dobit... Igrom slučaja sam u obe situacije: primam i platu kao zaposleni u stranoj firmi i imam svoju porodičnu firmu. Ima još od relativno skoro i olakšica da se uplatom u alternativni investicioni fond smanjuje porez na dohodak. Do sada je važilo za bilo koji ulog, a čuo sam da će od sledeće godine uvesti da novac mora biti u fondu bar 3 godine.

Okačeno na vrata vrtića kod nas pre neki dan zajedno sa onim vrednostima merenja što ste iznad već slali.
Pogledajte prilog 221056

Hoće li biti sramota one idiote što su širili paniku o azbestnom oblaku koji će otići sve do EU, pa će to biti i evropski problem? Pošto krivično verovatno neće odgovarati... Ili će reći da je čuvena služba štelovala izveštaje?

Jedno ne isključuje drugo. Danube Residence, stanovi u okviru Intercontinetala, St Regis kula koji ciljaju na top 1%, i projekti klasu ispod toga tipa BNV, West, A blok i tako to (ti projekti ciljaju recimo na top 10% u Srbiji i npr. Top 15-20% u BG-u) nisu namenjeni za rešavanje stabmenog pitanja ljudi sa prosečnim ili ispod proseĉnim primanjima.
Koliko ceniš da bi bila odgovarajuća neto zarada po domaćinstvu da bi se ušlo u tih top 1%, top5%, top 10%. Da li smatraš da je ok uzeti kredit za A blok, West, BNV ili je to za ljude koji već imaju akumulaciju kapitala, pa onda kupuju stan u kešu (pretpostavljam da je neko ko kupuje u Intercontitentalu, St Regisu i slicno to radi isključivo za keš).

Okačeno na vrata vrtića kod nas pre neki dan zajedno sa onim vrednostima merenja što ste iznad već slali.
Pogledajte prilog 221056
Ni ovo nije adekvatna analiza, jer su tu uradili analizu građevinskog materijala a nisu uradili analizu koncentracije azbesta u vazduhu. Nemamo nikakvu garanciju da su analizirali sav materijal. Možda su, slučajno ili namerno, propustili da urade analizu nekog materijala koji možda ima azbest u sebi. U svakom slučaju, samo analiza koncentracije azbesta u vazduhu na lokaciji može sa sigurnošću da nam kaže da li ima ili nema azbesta u konstrukciji hotela Jugoslavija.

Hoće li biti sramota one idiote što su širili paniku o azbestnom oblaku koji će otići sve do EU, pa će to biti i evropski problem? Pošto krivično verovatno neće odgovarati... Ili će reći da je čuvena služba štelovala izveštaje?

Sramota treba da bude jedino državu koja se nije ponela kako treba u ovoj situaciji i umirila zabrinutu javnost crno na belo, nego saznajemo o merenjima preko fotografije papira okačenog na neki vrtić.

@sutraw Ako stručnjak (inženjer) priča o oblaku azbesta ili toni azbesta koja će se osloboditi u atmosferu, a svakako zna da to nije moguće, onda je on sramota za svoju profesiju i umišljeno kreira paniku. Motivi su jasni, nismo budale.

Investitor je drugog dana objavio da nema azbesta, a to potvrđuju i ova merenja. Nikakva država tu nije kriva, već ovi što kreiraju paniku zarad političkog profita.

Обојица сте у праву. Додао бих да држава сноси кривицу:

- за несанкционисање оних који су изазвали, и оних који су непроверено ширили панику и узнемиравали јавност. То једноставно не сме да се дешава.
- за нереаговање моментално у тренутку када је јавност постала узнемирена - мерења, вештачења, затварање градилишта на дан или два док се не обави шта треба, за сваки случај.
- и дање постоји извесна могућност да азбеста ипак негде и има...

Investitor je drugog dana objavio da nema azbesta, a to potvrđuju i ova merenja. Nikakva država tu nije kriva, već ovi što kreiraju paniku zarad političkog profita.

Investitor zapravo ništa nije objavio, već je poslao nekog da se zakune u majku na TVu da nema azbesta časna reč.

Merenja država nije obavila da imamo nešto crno na belo. Institucije su dužne da se ponesu odgovorno i da pokažu da nema opasnosti...

Koliko ceniš da bi bila odgovarajuća neto zarada po domaćinstvu da bi se ušlo u tih top 1%, top5%, top 10%.
Za top 1% 500K eur pa navise. Za druge procente nisam bas siguran. Pretpostavljam da bi u top 10% usle porodice sa preko 5K eur pa navise, ali mozda je to ipak konzervativnija procena, mozda je iznad 5K ipak top 15% ili top 20%. Za BG sam skoro siguran da vise od 10% porodica imaju preko 5K eur, za Novi Beograd verovatno je ta cifra blize top 20%. Ali ponovo ovo su moje pretpostavke na osnovu zivotnog i poslovnog iskustva, a ne cinjenice ili proizvod nekog istrazivanja/analize podataka.
Da li smatraš da je ok uzeti kredit za A blok, West, BNV
Smatram da je ok uzeti kredit za bilo koji stan kojim neko resava svoje stambeno pitanje. Ali takodje smatram da kredit treba podici u skladu sa svojim mogucnostima i tako da ipak ispratis zivotni stil nekog ko zivi tu gde zivis. Na primer, ako se neka porodica snadje za ucesce (nasledstvo, pomoc roditelja i tako to), ali su im prihodi takvi da uz placanje rate za kredit za stan u A bloku ili Westu, a za ostatale zivotne troskove moraju da prave kompromis, onda je A blok/West su bili previsok zalogaj. Isto mislim i za porodice sa recimo dvoje dece u stanu u A bloku, Westu ili BNV od 50 m2. Ti ljudi su se protegli vise od koliko mogu da se pruze da bi mogle da pricaju da zive u A bloku, Westu, BNV. Ali ponovo, ako njima to nije problem i ako su oni OK sa tim da se cetvoroclana porodica gura u 50m2 u stanu od 4000 eur/m2 da bi mama i tata mogli da se pohvale da zive u fensi naselju, to je njihov problem. Ali to je svakako posledica globalno loseg sistema vrednosti i promocije materijalizma, pa onda ljudi odluce da udju u takve besmislene price, svesno praveci kompromise na drugim poljima, da bi ih neko posmatrao kao uspesnije nego sto jesu.

Drugim recima, ko podigne kredit za stan na lokaciji >4K/m2 i pri tome ne pravi nikakve kompromise u zivotnom stilu i drugim troskovima koji idu uz zivot na tom nivou, poslozio je stvari u zivotu kako treba, i od mene puna podrska za to. Nekoliko mojih zaposlenih je u prethodnih 2-3 godine uzelo stambeni kredit za lokacije koje si naveo, i drago mi je da su u situaciji da mogu to da priuste, pri tome znam da su u situaciji da ne moraju da prave nikakve kompromise i da prosto zive na nivou koji je i ocekivan za porodice koje su u takvoj poziciji. Od plate nikad ne bi skupili da iskesiraju za taj stan, i mislim da su doneli odlicnu odluku da uzmu stan u premium kompleksu na kredit.
ili je to za ljude koji već imaju akumulaciju kapitala, pa onda kupuju stan u kešu
To vec zavisi od coveka do coveka. Jedan moj drug je kupio stan u kesu u BNV da bi ga izdavao i od te kirije finansira, pazi sad, ratu za lizing za Porse Taycan. Da li je ovo dobra odluka ili ne, jednostavno do coveka je. Ja sam mu predlagao da taj kes vrati u biznis jer mislim da ce vise tako zaraditi (lizing bi svakako uzeo kao firma), on je s druge strane isao logikom da ce cena m2 rasti narocito u BNV, a da mu prihod od rente jednostavno pokriva ratu lizinga, jer da je iskesirao za auto, vrednost auta bi padala kroz godine. Svako ima svoju matematiku za kupovinu stana zarad akumulacije kapitala.

Poslednja izmena:
Investitor zapravo ništa nije objavio, već je poslao nekog da se zakune u majku na TVu da nema azbesta časna reč.

Merenja država nije obavila da imamo nešto crno na belo. Institucije su dužne da se ponesu odgovorno i da pokažu da nema opasnosti...

Investitor nije dužan da bilo šta objavljuje, jer tom logikom bilo koja grupica "likova sa dredovima" može da se okupi i traži nekakve papire. To su besmislice. Objavljeno je zvanično sapoštenje investitora i navedeno da poseduju dokumentaciju koja potvrđuje da nema azbesta. Postoji procedura da se zatraži u ovakvoj situaciji dodatna dokumentacija, ali ovi likovi sa maskama i trubama ne znaju gde je levo, a gde desno, a verovatno ni šta je azbest.

Niko ozbiljan nije verovao u te bajke o azbestnim oblacima koji će se nadviti nad Evropom. Roditelji su zatražili zvanično merenje i zvanično su ga i dobili.

Država ne može da dođe i zakači ovde attachment na forum, jer opet postoji procedura kako se šta traži, jer to podrazumeva i određene troškove. Da bi se odobrili troškovi npr. za ta merenja, nije dovoljno da "lik sa dredovima" izađe na TV i bulazni nešto...

Обојица сте у праву. Додао бих да држава сноси кривицу:

- за несанкционисање оних који су изазвали, и оних који су непроверено ширили панику и узнемиравали јавност. То једноставно не сме да се дешава.
- за нереаговање моментално у тренутку када је јавност постала узнемирена - мерења, вештачења, затварање градилишта на дан или два док се не обави шта треба, за сваки случај.
- и дање постоји извесна могућност да азбеста ипак негде и има...

Azbesta i da ima, dokazano je sada da nije opasnost po okolinu, posebno ne da će izazvati ekološku katastrofu.

Velika krivica ovde je i u određenoj grupi "nezavnisnih" medija, jer oni vrlo dobro znaju kako se dolazi do zvaničnih podataka. Naravno, njima je preče da doprinose širenju panike iz političkih razloga i dovode nekakve "stručnjake" da šire paniku o razmerama "ekološke katastrofe".

Pisao sam ovde već - bilo ko sa N1 ili Nova.rs je mogao da uradi isto što i Predškolska ustanova. Nova.rs i N1 su mogli i da pozovu investitora i traže mu dokumentaciju, siguran sam da bi se odazvali, kao što su se odazvali na poziv Insajdera. To bi bilo odgovorno novinarstvo.

Za top 1% 500K eur pa navise. Za druge procente nisam bas siguran. Pretpostavljam da bi u top 10% usle porodice sa preko 5K eur pa navise, ali mozda je to ipak konzervativnija procena, mozda je iznad 5K ipak top 15% ili top 20%. Za BG sam skoro siguran da vise od 10% porodica imaju preko 5K eur, za Novi Beograd verovatno je ta cifra blize top 20%. Ali ponovo ovo su moje pretpostavke na osnovu zivotnog i poslovnog iskustva, a ne cinjenice ili proizvod nekog istrazivanja/analize podataka.

Smatram da je ok uzeti kredit za bilo koji stan kojim neko resava svoje stambeno pitanje. Ali takodje smatram da kredit treba podici u skladu sa svojim mogucnostima i tako da ipak ispratis zivotni stil nekog ko zivi tu gde zivis. Na primer, ako se neka porodica snadje za ucesce (nasledstvo, pomoc roditelja i tako to), ali su im prihodi takvi da uz placanje rate za kredit za stan u A bloku ili Westu, a za ostatale zivotne troskove moraju da prave kompromis, onda je A blok/West su bili previsok zalogaj. Isto mislim i za porodice sa recimo dvoje dece u stanu u A bloku, Westu ili BNV od 50 m2. Ti ljudi su se protegli vise od koliko mogu da se pruze da bi mogle da pricaju da zive u A bloku, Westu, BNV. Ali ponovo, ako njima to nije problem i ako su oni OK sa tim da se cetvoroclana porodica gura u 50m2 u stanu od 4000 eur/m2 da bi mama i tata mogli da se pohvale da zive u fensi naselju, to je njihov problem. Ali to je svakako posledica globalno loseg sistema vrednosti i promocije materijalizma, pa onda ljudi odluce da udju u takve besmislene price, svesno praveci kompromise na drugim poljima, da bi ih neko posmatrao kao uspesnije nego sto jesu.

Drugim recima, ko podigne kredit za stan na lokaciji >4K/m2 i pri tome ne pravi nikakve kompromise u zivotnom stilu i drugim troskovima koji idu uz zivot na tom nivou, poslozio je stvari u zivotu kako treba, i od mene puna podrska za to. Nekoliko mojih zaposlenih je u prethodnih 2-3 godine uzelo stambeni kredit za lokacije koje si naveo, i drago mi je da su u situaciji da mogu to da priuste, pri tome znam da su u situaciji da ne moraju da prave nikakve kompromise i da prosto zive na nivou koji je i ocekivan za porodice koje su u takvoj poziciji. Od plate nikad ne bi skupili da iskesiraju za taj stan, i mislim da su doneli odlicnu odluku da uzmu stan u premium kompleksu na kredit.

To vec zavisi od coveka do coveka. Jedan moj drug je kupio stan u kesu u BNV da bi ga izdavao i od te kirije finansira, pazi sad, ratu za lizing za Porse Taycan. Da li je ovo dobra odluka ili ne, jednostavno do coveka je. Ja sam mu predlagao da taj kes vrati u biznis jer mislim da ce vise tako zaraditi (lizing bi svakako uzeo kao firma), on je s druge strane isao logikom da ce cena m2 rasti narocito u BNV, a da mu prihod od rente jednostavno pokriva ratu lizinga, jer da je iskesirao za auto, vrednost auta bi padala kroz godine. Svako ima svoju matematiku za kupovinu stana zarad akumulacije kapitala.
Ovo je baš zanimljivo. Po zvaničnim statistikama top 1% dohodak domaćinstva u Americi je 700k bruto, ili oko 400k neto (zavisi od države, broja dependants i slično). Znači ti ceniš da top 1% u Srbiji ima 33% veći take home više nego top 1% u Americi? https://finance.yahoo.com/news/rich-enough-top-1-heres-213018631.html

Druga stvar su cene nekretnina. Recimo u Beogradu na prste jedne ruke možeš da nabrojiš stanove koji se prodaju preko milion EUR godišnje. U razvijenijim gradovima u USA (NY, SF, BOS, LA) bukvalno je nemoguće lupiti bilo kakav two bedroom ispod milion godišnje. Na Manhattan-u čak iole bolji one bedroom apartmani idu preko milion dolara.

Vrh