Hvala
@Duleja, ideja mi je da pokažem neke dobre strane prevoza u Perthu, kao i loše, o kojima ću upravo ovde da pišem.
Kako sam se vratio u isti voz (interval je nekih 15 minuta), otišao sam da vidim sledeću podzemnu stanicu Airport Central. Izvinite me na ovoj plavičastoj bojji slika, ne znam zašto je. Inače moram da napomenem da od High Wycombe kad uđe u tunel, voz do sledeće stanice razvije baš dobru brzinu.
Popeo sam se na prvi nivo, tu su mašine za validaciju karata (Smart Rider), kao i informacioni pult.
Da bi ste došli do sledećeg nivo, morate se koristiti ove dugačke eskalatore. I tu me sačekalo razočarenje.
Naime, zbunilo me traženje izlaza. Ja sam se popeo na nathodnik koji direktno vodi na terminale 1 i 2. A izlaz je ovde, bukvalno jedan lift i požarne stepenice!
Evo izlaza, čak nije ni označen
Pogledajte sami našta liči izlaz spolja. Baš neugledno.
A ovo je zgrada stanice iz koje sam izašao. Ima samo jedan ulaz ka liftovima koji je zatvoren i više izgleda kao tehnički ulaz.
Razumem da je cilj ove stanice da putnici koji slete na međunarodni aerodrom odmah idu ka vozu za centar i obratno, ali opet...No da se ja vratim na stanicu, pa da krenem na sledeću stanicu Redcliffe.
Sledeći voz je imao drugačiji raspored sedišta, tj. prvobitan. Voz je, čini mi se, veću brzinu razvio od Airport Central do Redcliffa, nego na prethodnoj deonici.
Stanica Redcliffe, na nižoj dubini, ima i prirodno svetlo.
Izlaz ka glavnom nivou. Levo i desno su stajališta za autobuse. Desno je za privremenu liniju 902 koja radi kada se infrastruktura popravlja. Levo su za okolna predgrađa.
Ova stanica je zamišljena da povezuje tzv. Dometic Airport, tj za domaće letove, za terminale 3 i 4, ali je od njih malo udaljena. Ne znam razloge zašto je tako, ali za to postoji frekventna autobuska linija 292.
Tabla, tj stub sa polascima.
Sam autobus odmah kod ulaza (ulazi se isključivo na prednja vrata, izlazi na bilo koja) ima police za prtljag.
Stanična zgrada.
Table sa informacijama o linijama.
Povratak na sledeći voz i idem za stanicu Bayswater.
Biće još.