Ne volim da delim ljude na gradjane i seljake, ali i to je jedan veliki problem na ovim izborima. Recimo, ja imam vikendicu 30 km od Beograda i to je tamo neki drugi svet, a to moje selo je tek na pola puta do Lazarevca, koji takodje spada pod Beograd. Recimo, Šabac je bliži centru grada od Lazarevca, a kakve veze Šabac ima sa Beogradom?
Moje komšije tamo su dobri ljudi, mnogo bolji od mnogih govana ovde u gradu, ali oni jednostavno ne dele iste probleme kao mi. Imaju svoju njivu, svoju baštu, peku svoju rakiju, raduckaju nešto sa strane, nikakve veze sa gradom i državom nemaju. Ako nemaju asfaltiran put do kuće, svesni da moraju sami da se organizuju sa komšijama i da ga naprave, nikada im to nijedna vlast nije učinila, već su izbacili iz glave taj način razmišljanja da bi to trebala država i grad da im urade. Ni ne znam kada su zadnji put bili u gradu, i dokumenta vade po Lazarevcu, Barajevu...tu si im i pošte, domovi zdravlja...
Oni jednostavno ne dele iste probleme kao mi i to što pričaju mnogi opozicioni kandidati je njima strano.
Problem komunalne policije - komunalni policijac u životu nije zašao u njihovo selo, ni ne znaju kako izgleda
Bus plus i gradski prevoz - prevozom idu jednom u tri meseca i to privatnikom Lastrom
Stanje fasada, upravnici zgrada, klime na zgradama, nelegalna nadogradnja, zastakljivanje terasa... - dodirnih tačaka sa tim nemaju
Parking servis - u životu ga nisu koristili
Bezbednost grada - pojma nemaju i ne tiče ih se
Biciklističke staze - lol :lol:
Kradja i korupcija u gradskoj upravi - nit´imaju informacije nit´ih zanima
Fontane, jelke, gradovi na vodi, rekonstrucije... - ništa od toga uživo nisu videli, znaju o tome ono što se kaže na televiziji, a znamo šta se kaže na televiziji
I tako dalje.
I šta sad kad se pojavi neka Ksenija i priča o takvim stvarima, pojma oni nemaju o čemu ona to. A i sva je neka tunjava, oni takvu ženu u životu nisu videli, dodirnih tačaka sa tim svetom nemaju. Kad dodju sa njive više vole da vide i čuju na tv-u nekog baju, pravog gazdu, nekog Palmu, Mrkonjića, Vučića, Dodika...To su ljudi koji su bliski njima, ne nekakvi fićfirići koji laprdaju o nekim stvarima o kojima oni veze nemaju. Mislim, zaista ne pišem ovo sa namerom da ih pljujem, ja volim te ljude, ali tako je.