Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

dajte ljudi ovo je forum za urbanističke teme i komunalne probleme a ne parlament. Ima drugih društvenih mreža i elektronskih medija za nadmudrivanje i botovanje.

Videste li ljudi kako se potkupljuje 400.000 beogradskih penzionera-premijerka lično im deli neke kartice za njih sa velikim popustima za sve i svašta..koja koincidencija da se to dešava pred izbore..

Ne znam da l je istina da debili daju popust za pogrebne usluge 15% (bilo na tviteru) misle na svoje glasace :D
A tek koja diskriminacija za penzionere koji nisu iz Bgda, vise srece drugi put, kad se budu odrzavali lokalni izbori :D

QcPkqWf.jpg

Везивање Ђиласовог имена за проблем дивље градње на левој обали Саве је погрешно, јер:

- Београдводе које су најодговорније за уступање обале, бедема и струје узурпаторима били су у надлежности социјалиста, тадашњих али и садашњих партнера у власти. Они, а не Ђилас, су пружили логистику Томи, синовима и осталој братији.

- Међу узурпаторима обале било је више полицијских службеника, а министар полиције у то време био је Ивица Дачић, такође социјалиста и високи функционер и тадашње и садашње владе.

Слична прича је и са фамозним Теразијама код Бувљака, због којих је управо Ђилас сменио дотадашњег председника општине и на његово место довео Шапића.

Pa bas nece biti da je zbog terazija bili su zajedno setali tim laznim terazijama i caskali mogu i da nadjem fotku tog otvaranja nbg terazija

Brate mili
Mlad covek pred kojim je zivot, treba da glasa za vlast u njegovom gradu i nada se 'migu iz Moskve' (ne avionu), nebi li lakse doneo odluku...

Pa tacno treba da nestanemo... :(

Sent from my LG-D320 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=489411#p489411:1shlabti je napisao(la):
direktor » Данас, 14:07[/url]":1shlabti]Pa bas nece biti da je zbog terazija bili su zajedno setali tim laznim terazijama i caskali mogu i da nadjem fotku tog otvaranja nbg terazija

Дишо, добро нам се, најпре, ти вратио на форум. Недостајао си.

Што се тиче скаламерије код бувљака, знам да је то био "пројекат" општине Нови Београд и да ни нама није било јасно да ли је у питању "тематаски парк", кулиса за Монтевидео или тек неуспели покушај да се како-тако среди оно ђубре (уз претпостављену уградњу појединих општинара). Такође, знам да се тадашњи председник општине није науживао функцијеи, између осталог и због овог "пројекта", и да је на његово место Ђилас довео Шапића. Признајем да сам био згрожен чињеницом да ће највећу београдаску општину водити Гангула, али се он испоставио као добро решење и озбиљан играч. Био је то доказ да има нос за кадровска решења, баш као што је то било довођење Салета Ђорђевића и Марине Маљковић на чело мушке и женске репрезентације.

Tragač, ako ne znaš ko je Jovo Bakić, nije ti mesto na ovoj temi. Bez uvrede.

Vređam se. Jer je promenio naočari i stavio ptotogrey stakla, pustio kosu i smršao. Informišem se preko radija i ne znam svima face. Drago mi je da si poštovalac lika i dela dotičnog, ali to poštovanje ne moraš da izražavaš vređanjem i teranjem sa teme onih koji ga ne prepoznaju.

Ja upravo mislim da takva ostrašćenost koju si sad odvalio nije dobrodošla na ovoj temi. Da, takva navijačka ostrašćenost, a ne ti kao osoba. Tu ću ipak ispasti kulturniji od tebe.

Nisam poštovalac lika i dela nikoga ko učestvuje u političkom diskursu, Bakić jeste vrlo inteligentan i obrazovan, no još dosta greši u nastupu.
Ako pratiš tu scenu putem radija, šta će ti uopšte internet?
A ako si se uvredio, žao mi je, nije moja krivica.

Po toj logici trebalo bi svi da postavimo naše fotografije jer zaboga, jako je važno kako neko izgleda a ne šta radi. Besmisleno!
Nisi se odbranio Džontra a i teško da bi mogao od izvrsnog tragača.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=490498#p490498:hpt324w8 je napisao(la):
DzonTravolta » 08 Nov 2017 06:04 pm[/url]":hpt324w8]Nisam poštovalac lika i dela nikoga ko učestvuje u političkom diskursu, Bakić jeste vrlo inteligentan i obrazovan, no još dosta greši u nastupu.
Ako pratiš tu scenu putem radija, šta će ti uopšte internet?
A ako si se uvredio, žao mi je, nije moja krivica.
Ako u brdovitom Beogradu voziš bicikl, da li se oslanjaš samo na njegga ili se koristiš i drugim vidovima prevoza? Bicikl mi nije dovoljan jer se pomučim da bih se popeo na vrh brda. A i ne mogu na bajs da stavim sve što kupim u mesečnoj nabavci. Ista priča je sa medijskim tehnologijama i formatima. Reljef našeg medijskog prostora je kao reljef naše Rakovice, ima nešto zaravni i doline, ali su mahom sve gudure i padine.

Dobro, to što kažeš je tačno, ali složićeš se da je u najmanju ruku neobično da ne znaš kako lik izgleda.

@Dzontra
To što si napisao u poslednjem postu spada u domen diskriminacije jer ne smemo zaboraviti slabovide, slepe a eto, vole da prate politička dešavanja. Pri tom, sve je više ljudi i uglavnom nadprosečno inteligentnih, obrazovanih (ali i sa obrazom), koji ne gledaju TV. Znamo da je politika stara društvena nauka, i pre nego što se pojavila TV naprava ljudi su se bavi istom.

Tanko, tanko... tarzane. :D

@tragac, bez ikakvog sarkazma pitam, pa jbt na kojim radio stanicama se informišeš? Sve što je valjalo je nestalo u poslednjih 10godina. I one r.stanice što su kvalitetne po pitanju programske šeme i muz.urednika imaju površan inf.program. Sve je zahvatio virus tipa radio S, play... Muzika koju narod voli i kratak informativni sadržaj, pročitaju se naslovi agencijskih vesti.
Sve ovo kažem kao neko ko je odrastao uz radio i kome je radio oduvek omiljeni medij. Sad se osećam ko siroče po tom pitanju.
Eventualno Laguna i 021 koje mogu da slušam. Može da prođe Radio Beograd ponekad.

Upravo na RB i mislim. Ponekad preslušavam i na Studiju B ruske i američke stanice na srpskom, mada se nsa intenziviranjem Hladnog rata i jedni i drugi sve više uvlače u blokovske baljezgarije i klinačka prepucavanja, zapostavljajuću kvalitetnu analitiku.

@Mel

Pretpostavimo da je tako kako ti kažeš, kakve onda veze ima što neko ne gleda TV samo zato da bi video kako izgleda neka politička faca? Radio u neku ruku oslobađa čoveka od stresa (uslovno rečeno stresa), jer vizuelni efekat samo pojačava utisak. Meni je skala uvek na Drugom programu Radio Beograda a onda i Sputnjik i tome sl.

Zaista, da li je moguće da neko ovakvu temu odvoji od politike? To je naprosto nemoguće jer spomenici se u znatnom broju podižu upravo političarima.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=qn5SPhAsPhM[/youtube]

Evo situacije od večeras što potvrđujem kao neko ko je bio uključen u organizaciju od početka i ko je u utorak bio kod sekretarice predsednika Zvezdare koja nas je majmunisala pričama da nema blage veze o zahtevu i da ćemo dobiti odgovor, eventualno... Da ne govorimo o tome što smo nekoliko dana intenzivno zvali a ona nije nijednom podigla slušalicu pravdajući se kako su penzioneri zauzeli telefonsku liniju raspitivajući se o izletima, a centrala zaboga ne daje signal zauzetog broja kada je zauzeta linija?

Zbog toga će i izgubiti izbore, zbog svoje bahatosti, i zbog svojih svinjarija koje su tako očigledne da niko ne može poveruje u njih.

Večeras smo imali prvu u nizu debata po mesnim zajednicama Beograda. Bili smo ispred prostorija Mesne zajednice “Ćirilo i Metodije” u Učiteljskom naselju, jer nam Gradska opština Zvezdara nije dopustila da koristimo prostorije mesne zajednice, bez obrazloženja. To nas nije sprečilo da sa gradjanima i gradjankama ovog dela grada pričamo o problemima i rešenjima za naš grad.

Uskoro zapisnik!
https://www.facebook.com/nedavimobeograd/

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd obaveštava javnost o aktivnoj opstrukciji opštine Zvezdara sa kojom se suočava u svom radu. Uredno je pre deset dana prijavljen razgovor sa građanima u mesnoj zajednici “Ćirilo i Metodije” u slobodnom terminu, međutim opština, uprkos svim našim pokušajima, još uvek ne izdaje dozvolu za taj razgovor.

Uprkos ovakvom pritisku, razgovor sa građanima i građankama Zvezdare biće održan danas, u sredu, 8. novembra od 19 časova u mesnoj zajednici “Ćirilo i Metodije”, u Učiteljskoj ulici broj 60 – unutar objekta mesne zajednice ili ispred nje!

Ovakvo ponašanje nadležnih zapravo najbolje ilustruje situaciju u Beogradu. Građanima i građankama ne samo da je oduzeto pravo da se pitaju i učestvuju u razvoju njihovih komšiluka, oduzima im se pravo čak i da se okupljaju u prostorima mesnih zajednica koji bi trebalo da služe tom javnom interesu.

Ovo je tek prvi u nizu razgovora pod nazivom “Kakav je naš kraj, takvi smo mi ljudi”. Uskoro slede informacije o događajima i u vašem kraju!

Čije mesne zajednice?
Čiji grad?

NDM BGD izlaze sami na BGD izbore

Veliki broj pitanja stigao je na temu predstojećih beogradskih izbora, a Radovanović kaže da Inicijativa na izbore izlazi sama, kao i da je u toku formiranje izborne liste.

“Izborna lista će biti sastavljena od ljudi koji su aktivni u radu Inicijative Ne da(vi)mo Beograd i ono što je sigurno je da će biti sastavljena tako da omogućava jednaku zastupljenost muških i ženskih glasova”, dodaje aktivistkinja.

Na pitanje da li Pokret slobodnih građana nije hteo da podrži Inicijativu na beogradskim izborima ili je situacija obrnuta, Radovanović je odgovorila da nisu sa PSG razgovarali o zajedničkom izlasku na izbore.

“Na predsedničkim izborima podržali smo Sašu Jankovića jer smo smatrali da on jeste najbolje rešenje za tu funkciju. Ta podrška je bila iskrena i zasnivala se na doprinosu koji je sa pozicije Zaštitnika građana dao rasvetljavanju noćnog rušenja u Hercegovačkoj ulici. Međutim, i u tekstu te podrške i svojim aktivnostima jasno stojimo iza stava da promena mora doći iz komšiluka i blokova, a ne odozgo”, piše još ona u vezi sa izborima i dodaje da Inicijativa neće učestvovati u predizbornim kombinatorikama.

Aktivistkinja Inicijative još dodaje i da se za republičke izbore sada ne spremaju.
http://www.danas.rs/politika.56.html?ne ... e=Ne+da(vi)mo+Beograd%3a+Svakodnevno+nam+prete+i+prate+nas

Vrh