Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Vidim ja da takva lista, makar nastala u šali, uživa ovde enormno poverenje. S razlogom, moram dodati.

DzonTravolta":2x004e1q je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484373#p484373 je napisao(la):
JohnnyLee » 12 Okt 2017, 13:47[/url]":2x004e1q]реално, као и на претходним изборима, овде није питање ко ће победити, већ са колико ће победити
Sve više mislim da si u pravu. Kako je krenulo, SNS će opušteno slistiti bar 40%, a onda će Šapiću biti daleko lakše da se odluči za njih, nego za bilo kakav eventualni zajednički opozicioni blok.
Ne zaboravite i na faktor SPS, btw.
Na predsedničkim su uzeli 45% gde su bili svi zajedno i gde Vučić nije silazio sa TV, novina i ostalih medija.
Ko će sada da izigrava Vučića?
Vesić? Mali? Dr. Nebojša?
Zato i izlaze sa timom jer i nemaju nikoga ko može da glumi mini Vučića.

Drugi par opanaka je što i ako osvoje 30% glasova oni formiraju vlast. Uvek je tu SPS, Šapić se pokazao vrlo pragmatičan u tom smislu da može sa svakim samo je pitanje cene, LDP Boris i ostale kombi stranke će odvući par % ispod cenzusa, samim tim broj mandata raste.

Da, dodaj u formulu i uvezene birače, za koje ne sumnjam da ih ima. Iskreno se nadam da opozicija neće ponoviti (ne)taktiku sa predsedničkih izbora, a trenutno sve ide ka tome. Gledaćemo mi Mališu, Vesića i ekipu još dugo, kako je krenulo...

Evo i "stenograma" dijaloga Vesića i novinarke N1. Svaka joj čast.

http://rs.n1info.com/a334581/Vesti/Vest ... aloga.html
N1: Hoćete da kažete...
Vesić: Sad vi mene saslušajte, pošto postavljate paušalna pitanja...
N1: Nisu pitanja paušalna, nego pominjete Dragana Đilasa koji uopšte nije tema sada...
Vesić: Niste ovde došli da se raspravljate sa mnom, ako hoćete da se raspravljate, vi se učlanite u stranku, i onda se kandidujte.
N1: Nećemo da se vređamo...
Vesić: Ne, hoćemo!
N1: A hoćemo?
Vesić: Pa vi mene vređate, ne možete tako da se ponašate.

Red na račun novinara N1, red na račun Saveta za borbu protiv korupcije čiji je osnivač, podsetimo, Vlada Srbije, nizale su se uvrede gradskog menadžera. Ove prve tretira kao političke protivnike, za druge tvrdi da iznose neistine.

Vesić: Ocene su paušalne, netačne, i naprosto Savet za borbu protiv korupcije apsolutno nije telo koje može da kontroliše bilo čije prihode.
N1: Hoćete da kažete da Vladino telo Savet za borbu protiv korupcije laže?
Vesić: Ne, to ste vi rekli.
N1: Koristite "netačno" kao eufemizam, objasnite nam šta je tu netačno?
Vesić: Ja sam rekao da koriste netačne informacije, to je to... I mislim da nema potreba da se raspravljamo, sledeći put se lepo kandidujte, pa se raspravljajte.
N1: Ne možete vi meni da govorite da se ja kandidujem, ja sam novinar, nisam član političke stranke...
Vesić: Nemate pravo da se raspravljate, imate pravo da postavite pitanje i dobijete odgovor...
N1: I da dobijete potpitanje kad ja vidim da ne dobijam odgovor na svoje pitanje...
Vesić: Nemate pravo da se raspravljate na ovakav način...
N1: Imam sve pravo ovog sveta da vam postavim pitanja kao novinar.
Vesić: Niste vi jedini na ovom svetu.

Član 8. Zakona o javnom informisanju kaže - izabran, postavljen, odnosno imenovan nosilac javne i političke funkcije dužan je da trpi iznošenje kritičkih mišljenja, koja se odnose na rezultate njegovog rada, odnosno politiku koju sprovodi, a u vezi je sa obavljanjem njegove funkcije bez obzira na to da li se oseća lično povređenim iznošenjem tih mišljenja.

Naravno, u izveštaju Tanjuga, samo su Vesićevi odgovori.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484406#p484406:98tu30rb je napisao(la):
DzonTravolta » Čet Okt 12, 2017 3:12 pm[/url]":98tu30rb]Vidim ja da takva lista, makar nastala u šali, uživa ovde enormno poverenje. S razlogom, moram dodati.

Vi na vlast - ja odoh u beli svet po cenu da me "pojede". Bolje je da se ljutim na stranog ubicu nego na domaćeg.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484324#p484324:gh78xy11 je napisao(la):
djordje*******g » 12 Oct 2017 10:13 am[/url]":gh78xy11]Rodoljub Sabic bi bio najbolji kandidat opozicije za Beograd. Sa obzirom da je van stranaka mirne duse bi mogao da okupi siroku podrsku stranaka i gradjana. Dokazao se na poslu koji radi, harizmaticniji je od Jankovica i veoma voli Beograd.
Sa obzirom da je ovaj forum pracen i uticijan neka opozicija uzme pamet u glavu i uradi nesto dobro za promenu.
Slažem se, i meni se čini da je bolja opcija od Jankovića, koji nije siguran šta bi i kako bi...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487485#p487485:8r3i5a6k je napisao(la):
Ksenija » 27 Okt 2017, 21:52[/url]":8r3i5a6k]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=484406#p484406:8r3i5a6k je napisao(la):
DzonTravolta » Čet Okt 12, 2017 3:12 pm[/url]":8r3i5a6k]Vidim ja da takva lista, makar nastala u šali, uživa ovde enormno poverenje. S razlogom, moram dodati.

Vi na vlast - ja odoh u beli svet po cenu da me "pojede". Bolje je da se ljutim na stranog ubicu nego na domaćeg.
Hvala Vam na komplimentu. Posle Vašeg komentara, ignorisaću Vaše postojanje na ovom forumu. :sesir:

Ne daj bože da falim takvima kakav si ti i tvoj bot-klan.

A sada Igore izaberi postove za brisanje, i po savesti.

Po meni Đilas ima prednost u odnosu na Malog&Vesica&SNS jer je za vreme njegove vlasti dosta ulagano u gradnju novih I prosirenje starih ulica, dosta vise nego danas se radilo na smanjenju guzvi. Ovi drugi po tom pitanju nisu skoro nista uradili, njima je vazniji bio privatni interes Beograda na Vodi, nego javni interes. S druge strane, za Djilasa ne mogu da glasam ako bude sa Jankovicem jer sam antirodsildovski raspolozen (kao I protiv Cede, Ne davimo Bg I ostalih sledbenika njihove ideologije I ekonomije). S druge strane, Beograd moze ocekivati odmazdu, zastoj u razvoju I jos veci urbanisticki haos ako se gradska vlast bude razlikovala od republicke.

Đilas oteo 9km leve obale Save...
Licemero je tražiti odgovornost za Savamlu, a otimanje 9km obale, vodozahvata odekle BGD dobija vodu za piće, nasipa koji štiti najveću opštinu u Srbiji proglasiti za lokalni problem!
100+ nelegalnih objekata sazidano za 18 meseci, na VODOZAHVATU, nasipu koji štiti 200 000 ljudi!
Đilas každa da on nije odgovoran, ne želi da priča o tome, staro je...
Kako on može da bude gradonačelnik?
https://www.youtube.com/watch?v=MKBck06R8Fw

Daleko da je Đilas bio idealan. Prezaduzio je grad I sebicno je pricao o visinama rata za otplatu kao da je on jedini I niko posle njega nece zaduzivati, pljuvao je Kineze kad se pocinjao Pupinov most ("ne znam ja kakvi su oni, ja samo radim sa Zapadnim firmama") dok sad nema problema da mu se to pripise za zaslugu, divlja gradnja je cvetala... Ali za razliku od ovih koji su sagradili samo onu ulicu od mosta na Adi do Tosinog bunara za sve ove godine I grad od milion I po - dva miliona ljudi, ipak je uradio vise. Obe vlasti nisu nam napravile nove parkovske povrsine, resile znacajnije pitanje parkiralista, zaustavili korupciju u gradnji... Unutrasnji magistralni prsten, Spoljna tangenta, nastavak prosirenja Juznog bulevara, Bulevara, Zicke... sve stoji godinama, samo guzve I vreme putovanja gradom raste.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487818#p487818:1iwnbgkz je napisao(la):
Ksenija » 29 Окт 2017, 11:26[/url]":1iwnbgkz]Ne daj bože da falim takvima kakav si ti i tvoj bot-klan.

A sada Igore izaberi postove za brisanje, i po savesti.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487824#p487824:1iwnbgkz je napisao(la):
Earthmoving » 29 Окт 2017, 11:54[/url]":1iwnbgkz]Ksenija, nema povlacenja, nema predaje ;)

вас двоје (или можда Ти?) сте краљеви и заслужили сте по плус за ове постове. нарочито за бот-клан, ваљао сам се од смеха :lool:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=487843#p487843:1w35ueax je napisao(la):
Bulevarac » Sun Oct 29, 2017 12:41 pm[/url]":1w35ueax]Đilas oteo 9km leve obale Save...
Licemero je tražiti odgovornost za Savamlu, a otimanje 9km obale,
Đilas každa da on nije odgovoran, ne želi da priča o tome, staro je...

Kako on može da bude gradonačelnik?
Znaci, realno ni djilas ni mali. Obojica treba da odu u istoriju, jer su obojica ispali stetocine pogotovo na savskim obalama (nesto su i uradili, ali ih to ne pere od lonca putera na glavama). :notok:

Realno jedino NDMBG, PSG i DJB, eventualno Dveri su razumne opcije. Svi ostali su istrošeni i pokazali nesposobnost.

знам да није :) већ због подршке Ксенији си заслужио плус, једини си који подржаваш њене небулозе

Taman posla da je jedini. Oni koji me podržavaju vrede kao 10000000000000000000000000000 tebe i tvoje klape. I ko je tebe šta pitao, oglasio si se citirajući me a da mi nisi bio ni na pameti. Takve uglavnom doživljavam kao forumske klovnove.

Tema:

Ne vidim dobar izbor. Da je na listi Duleja, Earthmoving, Bumbarevo brdo, Zuma, Delija, Beogradski fantom, Bukira, GOJE, dragan, tragač, mradulović i još neki (setiću se kasnije i koji), imali bi moj glas. A pošto nisu, glasaću za one koji su mi bliski u r.l.

Ja mislim da Ksenija suštinski ima dobru logiku, iako možda nekima deluje da prenaglašava. Moguće da su efektivniji postovi kada se sroče kratko i jezgrovito, nego detaljno ali ni ja nemam taj talenat, kao možda neki od vas (posebno Igor, koji ume da u jednom redu kratko i jasno sve kaže, ali i neki drugi). Ali Ksenija je pročitala knjiga, mislim više od mene, tebe i nas par još zajedno, gde se sigurno upoznala sa mnogim idejama koje možda neki od nas ni ne znaju, pa teško da priča nebuloze. Sa druge strane, moguće da žene imaju nešto drugačiji stil komunikacije od mušakaraca na forumu, pa sam i toga svestan. Ali kažem, ispod svega toga kad se razgrne, ja mislim da ona ima dobar rezon.
Što se tiče izbora, nameravam da izađem ali još nisam siguran kakva je situacija, šta se dešava. Sa jedne strane vidimo pritisak kabalske mafije u vidu Hojta Jia koji vrši pritisak i Vučića koji mu kao hrabro odgovara ali nije jasno da li će mu u stvari sve popustiti. Postavlja se pitanje i ako mu popusti šta mi od toga imamo. Jasno šta imaju Albanci, Muslimani u Bosni, Hrvati ili Milogorci iz čijih su zemalja Srbi počišćeni ili se čiste i koji dobijaju na poklon od Amera i EU srpske teritorije ali nije jasno šta Srbi onda imaju od saradnje sa takvima? Kao super smo, samo ću sve teritorije da ti uzmem i poklonim drugima. Ja prosto ne verujem da je to prijateljstvo, već neprijateljstvo. U takvoj situaciji logično je da zatražimo zaštitu od Rusije i Kine koji nas podržavaju da mi imamo veću teritoriju. Teritorija je i osnov ekonomije kao i svi resursi na njoj. Sa druge strane postoji pretnja da smo ekonomski zavisni od Zapada. Da odu, njihove banke mi ne bi nedostajale. Ok, imaju fabrike koje zapošljavaju nekoliko desetina hiljada ljudi sa mizernim platama. I uz naše plaćanje subvencija, pa ne vidim da nam nešto čine. Ako bi mogli da organizujemo eksploatacije litijuma kod Loznice i zlata kod Bora uz pomoć kineskog ili ruskog kapitala, mislim da bi imali odlične prihode i bez Zapada jer ceo svet ima ogromnu tražnju za tim rudama. Tu sam dakle mišljenja da nam je veći interes da budemo nezavisni kako bi sami prodavali te resurse nego da nam se kabalska mafija zakači na vrat i da nam suštinski pljačka sirovine za svoj opstanak i finansiranje troškova tog opstanka po svetu. Takođe, za razvoj infrastrukture, se već sada najviše oslanjamo na Kineze, pa nas ni tu Zapad ne može mnogo ucenjivati. Moguće da bi promenom politike mogli dobiti veća sredstva sa Istoka nego sada sa oslabljenog Zapada. Sve u svemu ja sam da se izvučemo iz Zapadnog kolonijalnog položaja. Cena slobode nikada nije bila jeftina, sigurno da bi platili neku cenu. Ali ako bi bez njih uspeli da ekonomiju postavimo na zdrave noge, onda bi u budućnosti imali višestruke koristi od toga u odnosu na one okolo koji će padati sa njihovim sistemom. Stoga bi čak i za ove gradske izbore voleo da vidim prvenstveno ruski mig (Kinezi to ne rade tako već na drugi način). Jer da bi došli čak i u neutralan položaj, moramo se prvo izvući iz kabalskog magnetnog polja. I naravno ako bi sutra ovi drugi pokušali isto tako da nam nametnu kolonijalnu politiku, borili bi se i protiv toga. Ali meni trenutna kineska strategija sa dominantnim projektom "Jedan pojas-jedan put" deluje drugačije i miroljubivije od Zapadne agresivne i u suštini pljačkaške spoljne politike. A takođe nisam siguran da Zapad čak i ne blokira kineske projekte u Srbiji. Recimo Beogradska obilaznica je trebala da počne da se radi još pre pola godina ali još ne počinje, a kao razlog se navidi da se prvi put kredit uzima u juanima. Ono što nije jasno je da li Zapad vrši tajni pritisak protiv uzimanja kredita u juanima kako bi sačuvala svoj kabalski ekonomski poredak. Ako imali punu slobodu izbora misli da ni nastavak obilaznice Bubanj potok-Pančevo kao i neki drugi projekti po gradu poput kineske poslovne zone bi išli mnogo brže i bolje nego sad, gde sa utiska da Zapad zbog ljubomore nekako pokušava da blokira rast tuđeg uticaja kako ne bi izgubili svoj uticaj.

@Earthmoving,

U tvom gigantskom postu nema teme koja je vezana za gradske izbore i ono što je u nadležnosti organa gradske vlasti. Bar na ovoj temi valja se baviti konkretnijim i opipljivijim stvarima, koje utiču na kvalitet naših svakodnevica.

Ja došao da vidim , možda ima nekih lepih razmišljanja, kad ono "kabalska mafija"!
O brate...

Ja ne vidim nikoga ozbiljnog za gradolnačenika, a vidim klovnove iz već gledanih smesno-žalosnih filmova, sa istim ili drugim glumcima, koje ne da ne bi voleo da vidim na mestu gradonačelnika mog grada, nego im daleko lepa kuća. Biće, kao i do sada - ,,sjaši Kurta, da uzjaše Murta,,. A mi ćemo i dalje da slušamo priče kako se živi bolje i gradi, a sve teže ćemo da sastavljamo kraj sa krajem.

Ko je bio u prošlosti dobar gradonačelnik, ne mogu da kazem, jer nije niko. Mogu samo da kazem ko je bio najmanje zlo od svih. Đilas jeste pokrao Boga Oca, jeste pravio stvari pogrešnim prioritetom i koštale su nas nekoliko puta više nego što je njihova cena, ali krali su i pre njega, pa uradili mnogo manje. Ali ne mogu zato da kazem da je Đilas bio dobar gradonačelnik. Siniša Mali, ako se oduzme ono što je započeto za vreme mandata Đilasa, a završeno za vreme njegovog mandata, uradio je vrlo malo od velikih projekata, a ne mislim da je krao ništa manje od Đilasa.

Kako nema Goje, Bg obilaznica je itekako gradska tema iako je u nadležnosti republičke vlasti. A pošto je post već gigantski, nisam hteo da još komplikujem sa pričom da izbor gradske vlasti može uticati i na republičku vlast, posebno u smislu ako SNS ne bi dobio većinu. Takođe, pitanje je da li će biti i republički izbori, pa ne vidim šta je onda problem i to spomenuti. Zatim dobar deo projekata po gradu finansiraju njihove banke, moguće i na kinesku industrijsku zonu i kineske i druge investicije u gradu, prisustvo imigranata u gradu itd, tako da je sve povezano.
Serb packer, kako nema veze kabalska mafija, ono što je najočiglednije po gradu možemo videti masi izraelsih investicija koji su deo te ekipe (kao i veliki broj kritika na ovom sajta o privilegovanom dobijanju visinskih dozvola poput Skajlajna u Kneza Miloša, sumniva kupovina Depoa na Bulevaru i sl.), a da ne spominjem da iza najvećeg većeg dela zapadne ekonomije u Srbiji, kao i drugim socijalnim dešavanjima (poput Soroševog finansiranja imigranata, Fonda za humanitarno pravo, žena u crnom itd) stoji kapital i monetarni sistem kabalske mafije. Znači veći deo fabrika koje se u Srbiju otvaraju su deo njihovog sistema (EU, Južna Koreja, Japan, SAD), s obzirom da iza svega toga finansijski stoji rotšildovski dolarski ekonomski sistem (proširen na evro i jen). Pošto je puno učesnika tog sistema, najsažetiji naziv je - kabalska mafija. O našim strankama poput Čedine, Ne davimo Beograd i Jankovića meni je jasno da su oni ideološki i finansijski deo tog sistema, tj žele biti, pa ih je potrebno tako i sagledavati čak i u kontekstu gradskih izbora. Pošto sam ja protivnik tog ekonomskog sistema i pošto gradski izbori mogu uticati na republičke (a možda će biti i zajedno), ja težim suprotnoj strani koja se širom sveta bori protiv njih: putinovskoj Rusiji, Kini (kupovina nafte za juane do kraja godine u samoj srži ugrožava njihov sistem) i američkim generalima čiji je predstavik Tramp. A pošto smo mi u Evropi, ovde je najizraženija borba Putina protiv kabalista, dok je u samoj Americi u toku borba američke vojske protiv njih. U tom kontekstu treba posmatrati i razotkrivanje holivudskih aktera ovih dana (poput Vajnštajna i ostalih) što je po meni udar američke vojske na Holivud koji je već odavno pod kapitalom u službi propagande kabalske mafije (zanimljivo je relatizovanje i naše glumice Seke Sablić pre neki dan Vajnštajnovih zločina, valjda po principu - naši smo (sunarodnici), ja tebi - ti meni, a slično ćete naći i kod Ejdusa koji je posle 2000-e od tih istih dobio lepu platu u kancelariji za saradnju sa NATO, zatim položaj profesora, a zatim se odužuje svojima podržavajući prošle godine Ne davimo Beograd). Kabalskoj mafiji je očajno potreban rat i otimanje novih resursa u nekoj zemlji jer je u velikom dugu (posebno u SAD), pa bi bilo pametno da shvatimo kako stvari stoje da mi ne bi bili deo njihove igre ili kolateralna šteta. Stvari se moraju posmatrati šire, da bi se donela odluka za koga glasati u Srbiji, potrebno je shvatiti duh vremena bez zakašnjenja. Ok, ne morate složiti sa mnom da je ovo trenutna slika sveta ali ja želim da vam izložim jedan pogled (iako ovo mnogi već znaju i bez mene) na ovoj političkoj temi. Meni pogled kroz ovu prizmu mnogo bolje dešifruje dešavanja u svetu i kod nas, i pomaže da preciznije predviđam dešavanja nego što sam to mogao pre ovoga.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488521#p488521:t64f436g je napisao(la):
Ksenija » 01 Нов 2017, 09:20[/url]":t64f436g]Taman posla da je jedini. Oni koji me podržavaju vrede kao 10000000000000000000000000000 tebe i tvoje klape.

свака част :kk:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=488521#p488521:t64f436g je napisao(la):
Ksenija » 01 Нов 2017, 09:20[/url]":t64f436g]I ko je tebe šta pitao, oglasio si se citirajući me a da mi nisi bio ni na pameti. Takve uglavnom doživljavam kao forumske klovnove.

технички гледано, цитирао сам твој одговор на мој претходни пост. али нема везе, нећу да трошим постове на тебе

Vrh