Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=542743#p542743:bsir8n9j je napisao(la):
Duleja » Uto Jun 05, 2018 1:27 am[/url]":bsir8n9j]Da malo prekratimo žučnu argumentaciju nekim svakodnevnim mudrostima. Vele oni, koji naginju verovanju u vremensku mašinu, da bi je rado isprobali i najradije gvirnuli u prošlost. Tamo bi hteli malo da se provedu (poželjno je kao vitezovi i dame) ali im je mnogo frka, da ne naprave neki nepromišljen potez. Jednom se zatekneš u neugodnoj situaciji, vikneš, uvrediš nekog, oklizneš se i izazoveš džumbus, treptaj koji je neko pogrešno razumeo, šta god. I tako neumitno promeniš tok istorije, pa može da ispadne da te uopšte i ne bude, da nemaš gde da se vrneš! U svoj, inače blistavi život. E sad, kad bi se ta luda 'logika' primenila na pogled u budućnost, moglo bi se očekivati da se sada masovno skače i urla, u najmanju ruku, znači trza, šta god, nebi li se možda budućnost promenila malo... na bolje? Jbg, mi smo više neke konceptualne životinjke, izgleda. A i ovi iz budućnosti nikako da svrnu, da nam malo pripomognu, sebičnjaci! :)
Uz izvinjenje gospodinu @Duleja zbog ometanja, ovo jednostavno moram izdvojiti kao nešto što je zaista prekratilo žučnu argumentaciju svojom nadasve fantastičnom mudrošću.
Ushićena sam!
4273667656.gif

Da li je glasati nemoralno?

Mislim na demokratskim izborima. Striktno gledajući, jeste, nemoralno je. Ali je nadasve ponižavajuće.

Dakle, oni koji učestvuju u demokratskim izborima, samim činom učestvovanja daju legitimitet sistemu. Ja znam da najveći broj glasača ide na izbore ne iz ubeđenja da oni za koje glasaju će biti dobri, nego se onako površno nadaju, da oni za koje glasaju će biti manje gori od onih za koje neće glasati.

Ostatak teksta na blogu:
:arrow: https://markusmaki.wordpress.com/2016/0 ... nemoralno/

jedan više ili manje .... sve jedno .... ali i taj ce morati da pokaže svoje rezultate , mandatna ostvarenja
a Bgd ima jak nocni život

Za sada nit osporavam nit podržavam primer iz dr. gradova noćnog gradonačelnika
vec želim da argumetovano porazmislimo i o takvoj opciji kao boljitak ili promašaj u 21 Bg-veku
:sesir:

Taj naš bi eventualno imao diplomu večernje škole, ali obavezno položeno za bageristu... :mrgreen:

Sa debilnim likovima na ovoj našoj debilnoj i retardiranoj tzv. političkoj sceni ne može biti nikakvog boljitka, već naprotiv...

Danas sam neko vreme stajao na Terazijama, na uglu sa Sremskom ulicom.

Pogledah mahinalno preko puta na zgradu na adresi Terazije 5, gde se nalazi i sedište Demokratske stranke (DS).

Pogledah i skoro da ne poverovah svojim očima - transparent na kome piše DA OSLOBODIMO BEOGRAD.

Mogao sam da fotkam to, ali nekako mi degutantno i uvredljivo za intelekt.

Pitam se od koga će to DS da oslobodi Beograd (?).
Hoće li da oslobode Beograd od SPS-a, sa kojim su inače bili u koaliciji pune 4 godine (?!).

Šta je uopšte ostalo od tog DS-a, ko je ostao u tom DS-u (?!).

Serija veštačkih pitanja, sa zajedničkim imeniteljem koji se zove - uvreda za inteligenciju, kao uostalom i sve što se šatro dešava na ovoj šatro političkoj sceni. :roll:

Vladivoje wrote:...Pogledah i skoro da ne poverovah svojim očima - transparent na kome piše DA OSLOBODIMO BEOGRAD.
Mogao sam da fotkam to, ali nekako mi degutantno i uvredljivo za intelekt.
Pitam se od koga će to DS da oslobodi Beograd (?)....
E Vladivoje ... Ljubivoje Ršumović to odavno opevao :lol:

IŠLI SMO U AFRIKU

Išli smo u Afriku,
da sadimo papriku,
znate, onu žutu,
finu, ali ljutu,
znate, onu žutu,
finu, ali ljutu.

Jednogrba kamila
odmah se pomamila,
začas se tu stvorila
i debela gorila,
onaj majmun sa grane
misli "to su banane"
i zebra je videla,
jako joj se svidela.

Išli smo u Afriku,
da sadimo papriku,
znate, onu žutu,
finu, ali ljutu,
znate, onu žutu,
finu, ali ljutu.

Grize gladni papagaj,
misli "neko voće fraj"
gledali smo žirafu,
misli meze uz kafu,
ništa nisu kazali

sve su za čas smazali,
ništa nisu slutili,
pa su se zaljutili.

Sad kuka pola Afrike
zbog banatske paprike,
znate, one žute,
fine, ali ljute, znate, one žute,
fine, ali ljute!

:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=560233#p560233:30uvy34v je napisao(la):
Vladivoje » Sat Aug 18, 2018 10:57 pm[/url]":30uvy34v]Danas sam neko vreme stajao na Terazijama, na uglu sa Sremskom ulicom.

Pogledah mahinalno preko puta na zgradu na adresi Terazije 5, gde se nalazi i sedište Demokratske stranke (DS)....
Nije Terazije 5 vec Terazije 3 cetvrti sprat.
Sediste opstinskog odbora DS Stari Grad
Za sve ostalo si u pravu :)
sada propala "kombi" stranka...

Aaaa, pa nije onda čudo što je tu sada samo sedište opštinskog odbora DS-a, s obzirom na to da su se u međuvremenu pretvorili u kombi-stranku, poput SPO-a.

SPO je već duuugooo godina kombi-stranka, poslata na đubrište istorije, s obzirom na svakojake užase i kriminalne radnje koje su napravili po Beogradu u periodu septembar 1997-septembar 2000.
Uz sve to, zajedno sa postavljenim Draganom Kojadinovićem uništili su RTV Studio B u periodu septembar 1997-maj 2000. godine, kada su ga, po dogovoru, predali SPS-JUL koaliciji.

Ali, za sve moguće izvedene kriminalne radnje nije dovoljno završiti na smetlištu istorije, pošto bi svaka iole pravna država u takvim situacijama aktivirala svoje tužilaštvo i sudstvo.
Međutim, vidimo da u Srbiji od svega toga nema ništa, pošto svi oni štite jedni druge, a sve to po uputstvima spoljnih mentora koja su na snazi još od kraja 1980-ih godina.

Zamisli da svi političari odgovaraju za sva krivična dela u kojima su učestvovali. Ko je završio u zatvoru do sada? Dragin i Dulić od većih, a bukvalno je svako nekako zloupotrebio svoj položaj (ova dvojica su očigledno bili previše naivni, pa se slomilo na njima).

Zamislite da SVI odgovaraju za sva krivicna dela, korupciju i nelagalne radnje. Zamislite da svi koji su izgradili nelagalni objekat odgovaraju, da svaki inspektor koji je to omogucio, da svaki njegov sef, da svaki nacelnik policije koja nije dala asistenciju za uklanjanje takvih objekata, da svaki sef/radnik EDB, Vodovoda, kanalizacije, Telekoma i ostalih koji su takav objekat prikljucili na svoje mreze, da svaki sluzbenik koji je dao resenje o kucnom broju, da svako ko je overio ugovor i ako je objekat nelegalan.... A govorim samo o problemu divlje gradnje. Da ne govorim o drugim vidovima korupcije od kupovine diploma, do korupcije i kriminala u sudstvu, pa sve do ne prijavljenja radnika i eksplatacije istih od domacih poslodavaca, pa kradje i samih radnika kao sto je bila nedavno kradja nafte u zeleznici kad su se vozovi sudarili... Ostalo bi nas za pod jednu sljivu onih koji su sve po zakonu radili.

Sta ocu da kazem, politicari i vlast su uvek onakvi kakv je narod. Ne moze da narod bude produhovljen, a da izabere bitange. Nemoguce je to. Ako je vecina sklona korupciji i malverzaciji izabrace takve. Treba ozbiljno da se pogledamo u ogledalo i poradimo na sebi.

Чру дет.

S tim što ja imam neku svoju grubu podelu ljudi koji krše pravila (ne samo u Srbiji nego na celom svetu). Delim ih na:
1) one koji to rade bez namere da nekome učine zlo ili štetu i
2) one koji to rade savršeno svesni da će time učiniti neku štetu ili zlo.

I mada i jedni i drugi krše pravila, ogromna je razlika između te dve grupe ljudi. Takođe, nije apsolutno svako nepoštovanje zakona amoralno i pogrešno. Pitanje je i kakvi su sami zakoni. Eto ovde u Srbiji imaš ljude koji poštuju pravila i propise do maksimuma, ali da im sutra uleti provalnik u kuću, ne bi delali po našim nakaradnim zakonima nego bi mu prosvirali mozak radi odbrane sebe, svoje porodice i svoje imovine. U njih ubrajam i sebe (mada neću da tvrdim jer nisam imao tu nesreću da dođem u priliku da testiram sebe za to). Znači jako je bitno i kakvi su zakoni i pravila, kako su napisani, kako se primenjuju i ko ih je pisao.

Zato mislim da ne treba gledati kroz tu prizmu ''kad bi se računali samo oni koji 100% poštuju zakone i propise, ostalo bi ljudi za pod jednu šljivu''. Nije svako ko je ikad prekršio neki propis - đubre i destruktivni ološ koji nikad ništa dobro nije uradio za društvo. Kažem, ogromna je razlika između nepoštovanja zakona i pravila zato što su nakaradni ili zato što su zastarel i restriktivni... i nepoštovanja istih zato što je neko bahat, zao i korumpiran i potpuno ravnodušan na činjenicu da svojim delima nekome čini štetu. Treba razlikovati te dve kategorije ljudi.
Na kraju krajeva, svega ovoga ima i u drugim zemljama. Samo 1) u manjoj meri i 2) u suptilnijim oblicima.

Mada svakako si u pravu i svakako se slažem sa konstatacijom da ne bi vladale bitange (ili bar ne bi u tolikom broju) kad bi narod bio produhovljen. I da deo odgovornosti za ovo stanje leži i na samom narodu, koji ne glasa mozgom i razumom nego emocijama i pohlepom. To stoji.

I da deo odgovornosti za ovo stanje leži i na samom narodu, koji ne glasa mozgom i razumom nego emocijama i pohlepom.

Ima i toga, ima svega.

Ali, šta nam sve to vredi u situacijama kada (glasali ili ne glasali) se odluke o svemu donose na nekim mestima koja su daleko od bilo kakvog uticaja naroda.
U tome je poenta.

Na sledećim izborima... (nastavak znate)...

Na Kupindu zapazih ovu knjigu, koju, čak i da mi poklanjaju - ne bih uzeo u ruke, a kamoli gubio vreme na njeno čitanje:

:arrow: https://www.kupindo.com/Politicke-nauke ... AMA-SRBIJE

Kada ugledah ime urednika ove knjige (Zoran Lutovac), odmah mi naviru sećanja na njega kao šatro nezavisnog političkog analitičara početkom 2000-ih godina.
Čak i onda se lako moglo zapaziti koliko je "nezavistan" i od koga je zavistan, što se samo potvrdilo u narednim godinama, s obzirom na kasnije njegove "angažmane" vezane za jednu od kombi-stranaka, nazvanu DS.

Naravno, poput Lutovca, ima tu još šatro nezavisnih analitičara, kao što su: Đorđe Vukadinović, Slobodan Antonić, Vladimir Goati, Zoran Stojiljković, Dušan Pavlović, Aleksandar Stevanović (na moje veliko neprijatno iznenađenje), Nebojša Krstić, Dušan Janjić, Boško Jakšić... da ne nabrajam dalje, koji su krajem prošlog i početkom ovog veka odigrali svoje neslavne i šatro nezavisne "uloge" u nazovi političkom životu Srbije, koji je kreiran na Zapadu još krajem 1980-ih godina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=560316#p560316:134m6xhh je napisao(la):
milanche » Sun Aug 19, 2018 2:10 pm[/url]":134m6xhh]Zamislite da SVI odgovaraju za sva krivicna dela, korupciju i nelagalne radnje. Zamislite da svi koji su izgradili nelagalni objekat odgovaraju, da svaki inspektor koji je to omogucio, da svaki njegov sef, da svaki nacelnik policije koja nije dala asistenciju za uklanjanje takvih objekata, da svaki sef/radnik EDB, Vodovoda, kanalizacije, Telekoma i ostalih koji su takav objekat prikljucili na svoje mreze, da svaki sluzbenik koji je dao resenje o kucnom broju, da svako ko je overio ugovor i ako je objekat nelegalan.... A govorim samo o problemu divlje gradnje. Da ne govorim o drugim vidovima korupcije od kupovine diploma, do korupcije i kriminala u sudstvu, pa sve do ne prijavljenja radnika i eksplatacije istih od domacih poslodavaca, pa kradje i samih radnika kao sto je bila nedavno kradja nafte u zeleznici kad su se vozovi sudarili... Ostalo bi nas za pod jednu sljivu onih koji su sve po zakonu radili.

Sta ocu da kazem, politicari i vlast su uvek onakvi kakv je narod. Ne moze da narod bude produhovljen, a da izabere bitange. Nemoguce je to. Ako je vecina sklona korupciji i malverzaciji izabrace takve. Treba ozbiljno da se pogledamo u ogledalo i poradimo na sebi.
Možda je naivno očekivati da svi koji su vršili korupciju krivično odgovoraju, ali je potpuno izvodljivo doneti zakon o poreklu imovine. Svako ko ne može da dokaže da je legalnim putem stekao imovinu, ta imovina mu se oporezuje sa npr. 50%. Kad bi samo to uradili za pojedince koji imaju imovinu vredniju od 1 milion evra, državni budžet bi prihodovao milijarde evra.
A taj zakon mogu sutra da donesu u skupštini i za nedelju dana da počnu da ga primenjuju, samo da postoji volja.

Od lopuža i pljačkaša raznih boja se ne može očekivati da donesu zakon o poreklu imovine, zar ne (?).

Takav zakon je trebalo doneti najkasnije 2001. godine, odmah nakon 5. oktobra.

Ali, vidimo da se tako nešto nije desilo, jer je 5. oktobar bio lažni prevrat, smišljen i realizovan od strane spoljnih mentora.

Zašto bi sad bilo kasno da se donese takav zakon? I ne vidim kakve veze ima 5. oktobar sa zakonom o poreklu imovine.

Od lopuža se ne očekuje da sami donesu zakon o poreklu imovine, ali kad bi birači zahtevali donošenje zakona o poreklu imovine, onda bi na kraju na vlast došle snage koje bi morali da donesu takav zakon. Ne pada nam vlast sa neba, mi birači biramo vlast, pa kad bi postojala kritična masa glasača koji bi zahtevali donošenje takvog zakona, neke nove stranke bi se pojavile sa programom gde bi takav zakon bio visoko na listi prioriteta.

Očigledno je da su sadašnje stranke apsolutno protiv takvog zakona, jer im se celokupan sistem otimačine državnih resursa zasniva na stranačkoj kontroli tužilaštva, policije i poreske uprave. Napravili su sistem gde su korumpirani političari, funkcioneri i direktori javnih preduzeća zaštićeni od krivičnih optužbi za korupciju. Kako su skoro sve institucije sistema uvezane u koruptivnim radnjama, i kako jedni druge štite, jedini način da se brzo, efektivno i pravedno kazni korupcija jeste oporezovanje nelegalno stečene imovine.

Očigledno je da su sadašnje stranke apsolutno protiv takvog zakona, jer im se celokupan sistem otimačine državnih resursa zasniva na stranačkoj kontroli tužilaštva, policije i poreske uprave. Napravili su sistem gde su korumpirani političari, funkcioneri i direktori javnih preduzeća zaštićeni od krivičnih optužbi za korupciju. Kako su skoro sve institucije sistema uvezane u koruptivnim radnjama, i kako jedni druge štite, jedini način da se brzo, efektivno i pravedno kazni korupcija jeste oporezovanje nelegalno stečene imovine.

Tako je. To ja stalno papagajišem ovde.

Ali, opet kažem da paraziti sigurno neće da seku parazitsku granu na kojoj sede i parazitiraju.
Glupi jesu, ali ipak ne toliko da bi tako nešto uradili.

Nažalost, kasno je za neke zakone i za lustraciju.
To je imalo smisla raditi odmah nakon promene vlasti 2000. godine.
Ali eto, nije ništa od toga urađeno, jer suštinski nije ni došlo do prevrata i promene sistema.

Jedina nada su novi i neukaljani ljudi, nove partije i nova politička scena.
Ali, na našu žalost, teško ćemo to doživeti...

I onda se pojavi ne davimo bgd i ti ni sansu da im pruzis odma drvlje i kamenje ...
Tako bi bilo koga doceko sutra ...

Eto tacno sam znao ... strani placenici sorosevci ...
A to sto se AV druzi sa Sorosem na tv nema veze ...
Ps. Imas temu o ne davimo bgd ...
Pa podjeli tamo tvoja znanja

Vrh