[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523486#p523486:1cjcsn82 je napisao(la):
relja » Pet Mar 09, 2018 8:55 pm[/url]":1cjcsn82]Ksenija, nisam neko ko radi stvari da bi skupljao pohvale.
Ovde je pohvale (pluseve) dobila tvoja imenjakinja iz inicijative NDBG , ja sa time nemam ništa.
A razlog zašto sam to preneo je zato što me je pogodilo ovo kroz šta prolazi samo zato što se bavi čime se bavi i što ima različito mišljenje od sadašnje vlasti.
A ja tebi najiskrenije želim da se nikada u životu ne nađeš u takvom položaju da te neko proganja, šikanira, da ti prete i ne daj bože nešto gore, samo zato što su odlučili da te uzmu na zub.
To je ono što ne razumete - nije ovde stvar kakva je opozicija, da li je "lažna" ili "prava", nego što se kod nas se radi o stvaranju fašizma. Ova zemlja je već videla ubijanje ljudi za koje se takođe tvrdilo sa su "isti kao oni", zatvaranje, premlaćivanja, izbacivanja sa posla, uskraćivanja egzistencije, razaranja porodica i života ljudi.
Svaki fašizam se rađao na neki svoj način i imao neke svoje osobenosti, a ovo je "naš" srpski. Ovde su u toku procesi koji treba da učvrste apsolutnu vlast jedne konkretne grupe ljudi na veoma dug period, u kojem ćemo, plašim se, videti stvari za koje smo mislili da se više nikada neće ponoviti, ili koje se dešavaju samo u Latinskoj Americi ili u Africi. Nadam se grešim i da se to neće dogoditi, ali razvoj događaja me razuverava. I baš zato što je SNS spreman i voljan da to radi a ovi drugi nisu, zato ne verujem da su svi isti.
Da je sve ovo činilo tvoj komentar, i da si ga potkrepio člankom Saše Radojkovića, ne bi mi bile smešne pohvale jer ipak, post nije Ksenijin već tvoj. Moram priznati da su ovakve pojave na BB forumu vrlo česte i vrlo neukusne da ne kažem čisto šlihtanje ali to stvarno nije važno naročito ako je smešno.
Hvala ti na željama
da se ubuduće nikada više ne nađem u situaciji da me neko proganja ili nešto ne daj bože gore. Zna se ko se stavlja "na zub" i bi tako i sa mnom, ali zuba više nema, pojeo ga karijes dok su moji svi na broju, Bogu hvala.
Ko ti garantuje da ovi drugi nisu spremni da rade isto što radi pozicija? Razuveri me. Istina da u Srbiji ima kapaciteta, ali oni nisu spremni na takve igre, i zato ih nema u medijima ili vrlo malo, a tek ne u izbornoj trci.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523491#p523491:1cjcsn82 je napisao(la):
Mel » Pet Mar 09, 2018 9:12 pm[/url]":1cjcsn82]@vladivoje
E sad preteruješ. Devedesetih je opozicija bila nikad autentičnija. Nikad nije bilo više ideologije nego tad. Od građanskog saveza do šešelja. Da ne nabrajam sve... Sad postoji tvoja legitimna odluka da bojkotuješ celokupnu opoziciju iako se ja duboko ne slažem sa tim, ali za 90te si garantujem imao dosta izbora koji nisu bili lažna. Šešelj jeste, tu bih stao.
:shock: Nikada od devedesetih na ovamo nije bilo opozicije u njenom pravom značenju; svi su bili kompromitovani, možda tek po neko nije, ali je zato bilo onih koji su
opziciono delovali za svoju stražnjicu bez trunke savesti i odgovornosti u ime ciljeva koje su zacrtali. Ko ih je u tome podržao, a jasno je da jeste jer da nisu bili saveznici, ne bi postali pozicija?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523493#p523493:1cjcsn82 je napisao(la):
relja » Pet Mar 09, 2018 9:20 pm[/url]":1cjcsn82] Ako su "lažna opozicija", zašto su bili premlaćivani, hapšeni, otpuštani, zašto su organizovani atentati?
Sukobi interesa i još ponešto, mnogo, mnogo važnije. Neću da se otkrivam dalje, može me Vladivoje uhoditi i staviti na zub :lol:
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523507#p523507:1cjcsn82 je napisao(la):
laki72 » Pet Mar 09, 2018 10:26 pm[/url]":1cjcsn82]@Ksenija
Vrlo sam iznenadjen da osobi tvojih kapaciteta treba objasnjenje ko su marginalci na politckoj sceni. Ajd, recimo da su to stranke (i licnosti) poput one koje na svom izbornom mestu nije uspela da privoli makar komsiju s kojim popije kafu ili pivo, ali uredno vise od decenije ucestvuje u politickom zivotu, pa i posredno participira u vlasti.
Kakvoj sceni kada smo na temi o izborima gde su svi jednako marginalci dok se ne pokažu rezultati. Pa čak i kada se zna ko je prošao opet je svaki od njih predstavnik građana koji su mu dali poverenje i njegov glas vredi i broji se. Naravno, i forumski vrapci znaju čija je zadnja.
A sto se tice izbora, MNOGO gresis!
U zivotu cesto MORAS da pravis kompromise i biras manje od dva zla.
U ovom slučaju imala sam tri mogućnosti, a život je nešto drugo i traje više od jednog izbornog dana.
Sprecicu trazenje pojasnjenja time sto cu odmah dati primer, i to vrlo brutalan:
:Robijasi u jasenovcu, ausvicu (...) su imali izbor izmedju nicega u stomaku i "splacina" , buba (da na zalost jele su se i bube), i bilo cega sto je davalo sansu da se doceka sledeci dan, mesec...
A sve u nadi da ce jednog dana to sve proci i da ce ziveti zivot dostojan coveka!!!
Ne znam da li se iko seća kako nam je neki sa vrha vlasti govorio i tešio nas kako moramo sve istrpeti pa makar jeli i korenje dok je on kusao biftek,
lobstera, škampe, tatarski biftek i sl. "korenje". E, to mi liči na tvoju utehu.
Hvala Bogu, nasa situacija nije tako strasna, ali i mi u ovom slucaju moramo da biramo "manje zlo", a kome to nije jasno (pa da upotrebim citat) "treba da potrazi savet i pomoc strucne osobe".
Već jesam, ko mi želi više dobro do ja sama sebi i da znaš, potpuno sam "izlečena".
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=523528#p523528:1cjcsn82 je napisao(la):
razgradjevinar » Sub Mar 10, 2018 12:24 am[/url]":1cjcsn82] relja, nemoj tako, vladivoje je ocigledno stariji covek koji je na kraju svog zivotnog puta dosao ovde da podeli svoju mudros i ostavi neizbrisiv trag. vladivoje je sve prozreo i sad dok ceka smrt pise po forumu da prekrati vreme. mladje savetuje da se strpe, i oni ce da ostare i umru, samo posle
@Bulevarac
Dopada mi se tvoj komentar i prijatno si me iznenadio pošto te ovde nikako nisam očekivala.