Šta je novo?

Gradski izbori 2018.

Za zapošljenje razumem (ali ne opravdavam) i tu ne mogu skoro ništa nekome da zamerim.

Ali optužbe da si izdajnik, žuti lopov, patkar i slično je definitivno dokaz vrlo niske inteligencije.

Ja ne mogu da razumem, pre bih po kontejnerima skupljao stari hleb nego bio u stranci zbog posla. Ti koji se prodaju za posao, sutra bi prodali i veru a sto ne i drzavu. Moderne poturice :)

Dozvolite samo da se ubacim sa mojim vidjenjem.

Posle nekoliko vrlo ubedljivih pobeda na izborima raznih nivoa, dosli smo realno u situaciju da SNS kolektivno misli da ce u dogledno vreme tako i da se nastavi, i da to niko i nista ne moze da spreci. To, takvo stanje svesti kod vlasti, ima, neminovno, i bez obzira ko je na vlasti, negativne posledice na grad i drzavu.

Zato je potrebno ovog puta putem izbora dati ozbiljan potres vladajucoj stranci/strankama. Po mom skromnom misljenju.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512001#p512001:1sngp485 je napisao(la):
Aleksandar1 » 28 Jan 2018, 19:27[/url]":1sngp485]Dozvolite samo da se ubacim sa mojim vidjenjem.

Posle nekoliko vrlo ubedljivih pobeda na izborima raznih nivoa, dosli smo realno u situaciju da SNS kolektivno misli da ce u dogledno vreme tako i da se nastavi, i da to niko i nista ne moze da spreci. To, takvo stanje svesti kod vlasti, ima, neminovno, i bez obzira ko je na vlasti, negativne posledice na grad i drzavu.

Zato je potrebno ovog puta putem izbora dati ozbiljan potres vladajucoj stranci/strankama. Po mom skromnom misljenju.
Slažem se. Odustao sam od apstinencije i ubedio još ljudi da odustanu. Da ne bih bio nedosledan, obrazložiću i ovde svoj stav uskoro, kad malo to formulišem.

Мишљења сам иначе, да би најстручнији и најискуснили људи са овог форума требало да попишу најважније градске проблеме и да понуде најоптималнија решења за њих, нешто слично попут групе Имамо план, само мноооогоо шире и веће. Нешто што би било устав за наредни мандат и да се то достави свим, првенствено опозиционим странкама како би имале смер за нека будућа деловања. У случају да СНС остане то би био добар основ за притисак који би се прелио на институције да раде боље.

Такође, Друштво архитеката Београда, Академија архитектуре и сличне организације то исто треба да ураде по питању Београда на води. Шта ако падне СНС са власти и како да се из постојећег стања извуку највеће користи по Београђане. Ту да иду до детаља и да предложе све што је изводљиво (парк, опера и сл) укључујући и цртеже.

Понављам и овде да се са Кулом Београд највероватније чека док се види исход избора.

Мишљења сам иначе, да би најстручнији и најискуснили људи са овог форума требало да попишу најважније градске проблеме
Biraj pa zavati :)
sve je potanko
ispraceno, uslikano, objašnjeno i podosta predloženo .... Beobuild forum ....Ukupno tema 2.433

:sesir:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512054#p512054:203oh4h4 je napisao(la):
boca-ica » 28 Jan 2018 11:17 pm[/url]":203oh4h4]
Мишљења сам иначе, да би најстручнији и најискуснили људи са овог форума требало да попишу најважније градске проблеме
Biraj , sve je potanko ispraceno, uslikano, objašnjeno i podosta predloženo .... Beobuild forum ....Ukupno tema 2.433 :sesir:

хахаха, свакако нису све најважније, нити су поређане по приоритетима, али су добро груписане.

Нпр, да се крене од решења за саобраћај и инфраструктуру. Прво да се нагласи шта хитно треба да се предузме. Потом да се поређају стратешки пројекти. Да се скрене пажња где су се до сада дешавали највећи пропусти, шта да се побољша и онда да се пређе на детаље. Као што су се рецимо бициклисти мукотрпно борили да се ивичњаци на прелазима не постављају.

Деведесет посто политичара нема појма о граду и питање је каквим ће се људима окружити будућа власт, зато ово предлажем, да се ипак нека превентива направи.

Pogledaj teme koje imaju najviše postova a nisu u završenim projektima
na šta najviše su ljudi reagovali

Verovatno dodatnu statistiku moze Igor da postavi na temi : Forum, sajt - Gradski život i vesti - sugestije, primedbe, pitanja
a i ovako za sve nas bi bilo interesanto videti presek (10-5O ) rang listu top tema

Ово сам предложио као идеју, за реализацију ипак стручни људи треба да се укључе. Нисам џаба "Посматрач", иначе бих био (Са)учесник :D :laugh:

Uska grla i ulice za prosirenje po opstinama poredati po prijoritetima primjer
Opstina stari grad prijoritet br 1 prosirenje despota stefana itd

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=511195#p511195:1sc5tdj1 je napisao(la):
Drakche » 25 Јан 2018 06:31 am[/url]":1sc5tdj1]Gradska vlast koristi gradske "PR projekte" (sto znaci iz budzeta, placeno iz dzepa beogradjana ili cak iz republickog budzeta), od kojih su neki fix izmisljeni, kao np. https://beogradzivi.rs/ u cilju predizborne kampanje za listu A. Vucic.
Naravno da nije tako ofirno, nema stranackih obelezaja, ali je propaganda ocita.

Sad, vidjao sam nesto slicno i u inostranstvu. Pred izbore, partija ili grupa na vlasti, koja se opet kandiduje, pokazuje "sta je sve uradjeno", ali sa par bitnih razlika:

- Kampanja se ne finansira iz gradskog budzeta, sem ako ne postoji budzet za svaku listu podjednako. Van toga je najgori kriminal.
- Svi kandidati su u toku kampanje podjednako zastupljeni u medijima.

Ni ovi izbori nece biti fer, a imam predosecaj da ce gradske vlasti u korist liste A. Vucic, tek izvuci nekog keca iz rukava. Ovo sa "partizanom i zvezdom na njihovoj listi" je tek pocetak. Moze im se, mogu sve.

Pa nisi morao toliko daleko da ideš, isto to što sad radi SNS, radile su sve gradske vlasti desetinama izbornih ciklusa unazad. Pokojni Nenad Bogdanović, Đilas i ova Vučićeva bulumenta, svi rade/su radili isto. Sećam se kad me onomad Đilas zeznuo i "otvorio" petlju kod Batajnice. Ja krenuo iz Surčina na Altinu, reko' :"'Ajde da vidim šta su uradili." Brate slatki, skroz do Banovaca pa nazad, mislio da ima isključenje iz Novog Sada ka Batajničkom drumu...skroz nazad do aerodroma...
Studio B je bio Studio Đ. Apsolutno su svaki mig i pokret ruke gradskih funkcionera pratili kamerama i priloge ponavljali do besvesti. Onda Toma zavrnu Tadića i sve se preokrenu. Sad su ovi uzjahali, ali neće ni njihova do zore...

Петља Батајница је била аутогол на тим изборима.

Мислим да постоји ипак једна битна разлика по питању медија и кампање садашње власти и ондашњих власти. АВ је успео да приклони себи готово све приватне медије. Неко ће рећи, приватни медији имају право да навијају за било кога, али није баш тако, поготово не у време предизборне кампање. Постоје обавезе равномерне засупљености свих странака на медијима. Такође начин на који су укроћени медији прелази у зону криминала,уцене и повластице послушнима свакако не спада у легалне токове.
Набољи пример је монструосни информативни програм Пинк групације. Ово је позната полтронска групација која се увек приклања владајућој клики, али раније је увек то било са резервом и доста умереније. Данашњи Пинк је копија Милошевићеве РТБ 90-их. Студио Б такође, само што ту телевизију нико и не гледа.

од DzonTravolta » Нед Јан 28, 2018 7:31 pm

Aleksandar1 » 28 Jan 2018, 19:27 пише:

Slažem se. Odustao sam od apstinencije i ubedio još ljudi da odustanu. Da ne bih bio nedosledan, obrazložiću i ovde svoj stav uskoro, kad malo to formulišem.

Џонтра напокон си добио плус од мене јер си погодио суштину. Поента је да кола СНС крену низбрдо па чак и ако добију изборе (а по свему судећи оће) ово би представљало почетак њиховог краја.

Posmatrac Мишљења сам иначе, да би најстручнији и најискуснили људи са овог форума требало да попишу најважније градске проблеме

A da još nešto.... mi da piskaramo a dok ,,prvaci,,po resornoj nadležnosti i dalje lelemude sa stvarima van njihvog resora :rant:

na primer
tema izgradnja Novobeogradske VATROGASNE STANICE niko i ne pominje
a što je od presudnog živitnog značaja skoro milionu stanovnika Bgda (što spava što radi na NBgdu)
al zato po novinama reklamno vodi brigu o van resorskim tricama i kučinama

a mi , na tacni sa mašnicom da mu serviramo ...
e ne da može...
nek zaradjuje svoju platu i nek bori se za sovoju poziciiju... ili nema zaokruživanja na listicu :lol:

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512098#p512098:3325a9fj je napisao(la):
paradox polje » 29 Jan 2018, 08:31[/url]":3325a9fj]
од DzonTravolta » Нед Јан 28, 2018 7:31 pm

Aleksandar1 » 28 Jan 2018, 19:27 пише:

Поента је да кола СНС крену низбрдо па чак и ако добију изборе (а по свему судећи оће) ово би представљало почетак њиховог краја.
Pazi. Ne bih hteo sad odjednom da ispadnem iracionalno optimističan, ali mislim da šanse opozicije da preotme Beograd generalno nisu toliko rđave, naravno, ukoliko se ispune dva uslova:
1. Da SNS padne na oko 35%, a da SPS ne prebaci više od oko 6%
2. Da pored Đilasa i Šapića cenzus pređu još barem dve, a idealno tri liste prave opozicije (DS-SDS, DJB-Dveri i bilo Beli, bilo NDBGD).
Neće biti nimalo lako, ali za razliku od predsedničkih izbora kada nisu imali ama baš nikakve šanse, ovde neke šanse imaju.
Evo jedne korisne alatke, koga buni izborni sistem:
http://icon.cat/util/elections
Unesete cenzus (5%) i broj odbornika (110).
Nezgodno je što umesto procenata morate unositi broj birača, tako da treba malo vremena da se preračuna.

Dobro ste podsetili na studio Đ. Za vreme Đilasa je postojala užasna cenzura dok se sada radi o više ekonomskoj dominaciji koja dovodi do autocenzure. Pre bih sebi odsekao ruku nego glasao za Đilasa koji je sam napravio mehanizme koje je SNS samo preuzeo i unapredio. Nigde ne pominje komunalnu policiju i bus plus, a to je nešto što mu najviše zameraju građani.

@vucko " Djilas nigde ne pominje komunalnu policiju i bus plus, a to je nešto što mu najviše zameraju građani"

Zato ce i da prodje kao mu sleduje !!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=512151#p512151:3jf2ot7i je napisao(la):
vucko » 29 Jan 2018, 13:50[/url]":3jf2ot7i] Nigde ne pominje komunalnu policiju i bus plus, a to je nešto što mu najviše zameraju građani.
Pominjao je u petak na TV Šabac. Komunalnu policiju bi pretopio u redovnu, ali bi tražio da gradovi upravljaju policijom na svom području.
Za Bus-Plus je rekao da priznaje kako mora da se menja.
Evo emisije:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=wo7yEMAf42s[/youtube]

....bi pretopio u redovnu....
Lepe su mi Foke... al bre mnogo ser.... :lol:

Postoji potpisan poglavlje po kome se tačno zna koliko komada ide po glavi stanovnika iz redovnog sastava
a zbog velike potrebe
i jeste ,,izmišljena,, komunalna kao ,,pomoćna,, jer se ,,nemere,, preko te kvote

pa kad to i sam zna, a šta bi onda pretapao ?
Mi smo toliko glupi i poverovati Alhemičaru sa idejom da olovo pretvori u zlato :lol:

Ama , prošli i sadašnji provizijaši i lopine ma čiji da su
mogu samo da muzu strane fondove za podršku izigravanje Foke :lol:
običnog čoeka .... jok

Mnogo su pametni DS-ovci kada siđu sa vlasti. Ljubi ih majka. Što se tiče komande nad policijom on je to i radio preko Glavaša kada su u Bulevaru sekli platane. Samo nam još fali da lokalne samouprave imaju svoju policiju, nismo mi toliko velika država da imamo lokalnu i republičku policiju kao npr u ameriku.

Ispade da je Đilas za svoga mandata samo uveo bus plus i komunalnu i da je sekao platane, niko da se seti da je izgrađeno 43 nova vrtića, 7 novih osnovnih škola, 4 nova doma zdravlja, obekat za omladinu ometenu u razvoju u Šekspirovoj, 80 stanova za socijalno ugrožene u Kamendinu, 60 stanova za izbegla lica u V.M.Lugu, 133 stana za socijalno ugrožena lica na NBgdu u ulici Mileve Marić... o mostovima, solarisima, špancima, bgvozu, petljama, obnovljenim bazenima, besplatnim udžbenicima, naselju Stepa... već se dovoljno zna... ali, ne, nabitniji su platani i studio Đ...

@Tribi, Điki, ti li si? Džabe ti sve nabrojano, ja ti samo skidam kapu što si maznuo Dabovićku, mada mi deluje da su, ruku na srce, "čuknuta" familija.

Šalu na stranu, svaka čast za ovo što je izgrađeno, ako je izgrađeno kako treba i ako je plaćeno koliko treba. Dete mi još ne ide u vrtić, hvala Bogu ne idem po domovima zdravlja ( u stvari idem, ali ovaj moj je skoro duplo stariji od mene ), nisam u socijalnom stanu pa ne mogu o tim stvarima da govorim. Ali o Solarisima, Špancu, bus plusu, bg vozu, petljama i ostalom pobrojanom mogu i te kako. Godinama su ti isti žuti popularisali Ikarbus u svim tenderima, spram ostalih učesnika ( nekako je Ikar(b)us uvek imao ponudu makar za 100evra/maraka nižu od FAP-a ), e kad je Ikarbus udario o ledinu došao Solaris. Meni su autobusi ok, ruku na srce. Španci od samog dolaska nisu sjajni ( ne odgovaraju šine, kvare se, nisu praktični za beogradske gužve ), bg voz nije Đilasova ideja, koliko znam. Mislim, išao sam još za Slobinoga vakta u Pančevo na buvljak, Beovozom. Da li se zvao Bg ili Beo, ili Bora Drljača, nebitno je. Petlje, mostovi, bus plus, komunalna...cene istih... što reče Boca-ica hiljade i hiljade postova na te teme. Šta reći o rekonstrukcijama trotoara, kolovoza, behatonu, naknadnim prepravkama...o rekostrukciji tramvajskog mosta koji je posle dve godine bio gori nego pre rekonstrukcije, o bezobzirnom parking servisu i zoniranju ( "Zone će biti samo u najužem centru grada" ), evo došle do opštine Nbgd.

Istina, nešto su i uradili. Ovi ništa. Ili barem ništa do kraja. Sve što su govorili da ne valja i da će ukinuti, samo su unapredili ( zarad sopstvene koristi ). Svi kojima su pretili da će svirati klavir kada dođu na vlast, avanzovaše. A mi u kanal, sve dublji i dublji. Jedino što su uspeli jeste da udruže "navijače" i penzionere, a to nije uspelo ni Slobi ni žutima.

Vracar@
...o bezobzirnom parking servisu i zoniranju ( "Zone će biti samo u najužem centru grada" ), evo došle do opštine Nbgd....

Ne znas ti kakav je to posao da se zabode tabla i iscrtaju parking mesta. A lova samo kaplje preko sms poruke... Uskoro ce ljudima u dvoristima da farbaju parking mesta. I udome kojekakve "clanove" da kuckaju kazne. Jos ako odes u goste najduze mozes da ostanes tri sata.(zelena zona) Za svakoga gosta tri sata je dosta. A parking servis ima gubitke? Mora kada se nekontrolisano ispumpava novac.

Чињеница је да су сада у градској власти прелетачевићи из ДС у СНС са Весићем на челу. Промењен је само декор и наступ који је постао агресивнији.

Vrh