[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=601018#p601018:3selwo5l je napisao(la):
nemanja601 » Sub Feb 09, 2019 1:32 pm[/url]":3selwo5l]Mostar je cini mi se jedina gora opcija od bloka 42, evo i zasto. On je zamisljen da se tu okrecu linije iz pravca sajma, zato sto ce ljudi silaziti kod sajma i presedati na druge linije, a mostar ce biti sustinski prazna okretnica, bez ljudi, sluzice samo da se autobus tu okrene. Ako dovedes ljude iz 601 tu oni nece imati na sta da presednu, osim da, sto je suludo, cekaju 511 pa sa njim do sajma pa da prelaze ulicu i cekaju nesto sa grad. Mislim da na Zelenom vencu uz ukidanje 56l ima sasvim dovoljno mesta za 601.Ne dopada mi se ta ideja o linijama koje idu preko dva mosta, bespotrebno je, ali u svakom slucaju mislim da je za 511 dobro da ide na blok 20.
Sto se 601 tice, ako bi isla kroz Milutina Milankovica izgubila bi se veza sa studentskim gradom, a i sa ostalim linijama, 18 i 88. Ako vec mora 601 na blok 20, mozda napraviti kombinaciju da kruzi kao 94,95- kao i do sada do Arene, pa u Spanskih boraca- Mil. Milankovica, zatim kao tramvaji i 95 u Mil. Popovica i onda desno skretanje ka bloku 20 kao 35. Tako se cini mi se cuva najveci broj presedackih tacaka.
Za korisnika koji je pisao o potezima 300 i 400, vec su 401 i 2 produzeni na Slaviju, dakle ulaze u krug dvojke, kao sada 601, a za 300 linije ce se verovatno i naci neko resenje u vidu spustanja do Sumica.
Ako dobro pamtim, kad se zavrsi okretnica Dorcol, sto ce morati da bude uskoro posto planiraju da krenu sa rekonstrukcijom ovog dela oko pozorista, 27e i 35 su po prvobitnom planu trebale da okrecu na Dorcolu. Time se ostavlja prostor da se jos linija okrece u bloku 20, a za Usce, tj. terminus 43 mislim da bi bilo dobro da se okrecu neke linije sa Zelenog venca, pod uslovom da se kao sto sam ranije pisao pomeri stanica blize mostu. Mislim, ako je sad haos sa Nbg strane, jer se okrece ravno 11 linija, ne vidim problem u ubacivanju 601 na Zeleni venac. Imam i jos jednu ideju, a to je da pocetak Balkanske postane terminus, i da se 601 mozda prebaci tu, pa da ide preko Admirala Geprata pa u Kneza Milosa i dalje na Gazelu. Ovo ne bi bilo kao nekad kad je terminus bio u A. Geprata, tako da ne bi bilo opasnosti zbog okretnice na uzbrdici.
Kako god, opet se ponavljam, svako resenje je bolje od nesrecnog bloka 42, mada oni ako su pametni, o tome vise ni ne razmisljaju.