Mislim da se naselje velicine Borce ne moze svesti na Omladinski st., Nekada je 95 isao do Botanicke baste, kao i 101. Od tada je naselje visestruko naraslo. Ipak, mislim da sada pre Trga, ne sme da se skrati. Ogroman je broj ljudi koji korisite tu liniju, a veliki deo njih izlazi tek na Baniji, Trgu, Vencu, a u poslednje vreme i na NBGDu. Problem je i u tome sto u povratku, ka Borci, najveci broj putnika ulazi pre Dunav stanice (Venac, Trg, Banija, pa tek ona Pan.Most), i skracivanjem ovih linija bi izbili neredi
Uz to, BGVoz ide do mosta i cimenje je penjati se sa /od Omladinskog.
Takodje, iz Borce moraju ostati te dve linije, ne moze samo 96. Zasto? Pa, ne idu istom trasom, i izostankom jedne od linija ispasta drugi deo naselja. Jedino da uvedu lokalni bus, koji bi kruzio po Borci :lol:
Tako da, ukoliko mora da se skracuje i deli linija 95, ja sam za predlog:
1.
Borca - Trg (moze biti i prolazna stanica, da ne pravi guzvu, ionako je vreme Borca-Trg-Borca malo krace od Borca-Blok 45) i
Blok45-Dunav St. Tako bi se linije preklopile, za presedanje, a svi bi imali vezu do centra grada.
2. 101 produziti do Dunav stanice, kao najfrekventniju od 1xx linija. Cime bi se delom rasteretili 43/95/96.
3. 96 napraviti kao neki ekspres, koji bi preskakao pojedine stanice na Zr.Putu , sto bi obeshrabrilo "neborcane" i kotezance da je koriste i prave guzvu, odnosno - "nateralo" bi ih da koriste taj 101, ili 43 za Kotez.
Tu samo ostaje pitanje Trga kao terminusa, ukoliko bi 95 okretao tamo, pa makar i kao na prolaznoj stanici. Sta uraditi sa 96? Da li skratiti do Dunav St. (Losa strana je to sto najveci broj ljudi ipak ulazi na Trgu ili Baniji. Sa druge strane, redovniji i frekventniji 95 sa Trga bi to kompenzovao donekle.)
Omladisnki nije resenje, produzenje do 25.Maja takodje.
Mozda da i ona bude prolazna na Trgu, tako sto ce ici kroz:
- Despota Stefana u oba pravca, kao i do sada
- Do Dunav st. pa kroz Venizelosovu i Francusku na Trg, ili Dz.Vasingtona pa na Baniju, pa nazad kroz Despota Stefana...
-----
Sad ja imam pitanje:
Da li se planira neka autobuska linija preko novog mosta (Ada)? Tj da li ce neka od postojecih biti prebacena na njega, ili ce se napraviti neka nova?
Izvinjavam se ako je vec bilo price o tome...