Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Увести стајалишта на аутопуту код аутопијаце, моста у Великом Мокром Лугу, Ласте и Плавог моста. Било би много више путника, и уштедело би се много времена на свраћање до Ласте и Владимира Томановића

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=573778#p573778:b429rosf je napisao(la):
prigradski » 11 Oct 2018 01:00 pm[/url]":b429rosf]
ltwvovQ.jpg

Dušu dalo da se napravi uvučeno stajalište za liniju 70 iz pravca Autokomande,
tik pored nadvožnjaka u Vml, dok neko ne izgradi nešto na ovoj površini...
Stvarno bi bilo u redu da se napravi stajaliste kod nadvoznjaka...
i neki broj putnika sa 17,46, 55 bi presao na 70 do VML, Klenka...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710318#p710318:zrpkzh7z je napisao(la):
solecar » Чет Феб 20, 2020 11:30 am[/url]":zrpkzh7z]Kod Plavog mosta već postoji stajalište.

Тачно испод моста на аутопуту сам мислио. Стајалиште у смеру ка Икеи је удаљено превише од било ког другог стајалишта а користи га превише људи, а у смеру ка Бежанијској коси троши додатних 5 минута на семафор са Војислава Илића и искључење на аутопут поново. Стајалишта треба да буду на аутопуту у зауставној траки или у ниши, а не овако.

Живи буквално код Плавог моста и треба ми до стајалишта пешке више времена него аутобусу од Сава центра

Ево и слике, шетња до најближег стајалишта:

Prilozi

• p most.png
    p most.png
    27,9 KB · Pregleda: 1.987
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710341#p710341:j9vdcyfq je napisao(la):
Fića » 20 Feb 2020 12:46[/url]":j9vdcyfq]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710318#p710318:j9vdcyfq je napisao(la):
solecar » Чет Феб 20, 2020 11:30 am[/url]":j9vdcyfq]Kod Plavog mosta već postoji stajalište.
Живим буквално код Плавог моста и треба ми до стајалишта пешке више времена него аутобусу од Сава центра
Ja to nisam primetio, iako mi se češće desi da koristim 70 do Plavog mosta. Mada, sve je to stvar toga kako ko vidi tu udaljenost.

Ја мислим да преседање од 600 метара не треба ни да се доводи у обзир као преседање. То је рендом стајалиште у сред ничега које користе људи јер им је боље да шетају више од километра него да стоје у гужви код Франша у 17ици.

Duž auto-puta treba da se uvede metrobus koji bi mogao da bude i besplatan kao test linija, zglobni autobusi za početak koji bi išli često i pouzdano i koji bi trebali da rasterete auto-put koji je i veliki zagađivač i gde je velika gužva i sve.

Popreno u odnosu na auto-put treba uvesti linije koje bi punile taj metrobus i verovatno bi dosta ljudi promenilo svoje navike u kretanju i koristile tu liniju da znaju da će za 15 minuta stići sa Konjarnika do Bežanije umesto da se zaglavljuju svaki dan u saobraćajnoj gužvi.

Одлична идеја, само што је за тако нешто потребна добра организација преседања. Нпр, стајалиште 20, 29, 50 на Плавом мосту тачно изнад аутопута, и стајалиште те линије на аутопуту тачно испод моста. Остало је губљење времена, ја не плаћам карту да бих трошио кораке и огромну количину времена на преседање.

Metrobus bi trebalo da ima nezavisnu trasu, sto znaci da ide sredinom autoputa. A za stanice je potrebna jos jedna traka. Nema mesta za prosirenje autoputa.

Ја мислим да је за почетак довољно да постоје само нормална стајалишта са стране. Свакако сам за то да то не би ни требало да буде аутопут. Ограничење 80 је океј, и направити жуту траку и нормална стајалишта је реално и потребно

Za linije poput 70, 611, 612, 708, 709, 711 i ostalo koje koristi takve saobracajnice neophodno je uvesti barem 60 na sat ogranicenje, ali posto smo st*** po pitanju saobracajne kulture, dobro je da smo jos i zivi... Ikarbus kad predje ili i dodje u zonu 60 na sat, imam utisak da ce da mu se krov pozadi zatrese, koliko je nestabilan!

Dobio sam od prijatelja informaciju, kaže da je gledao na Studiju B, da će za nekoliko dana pustiti da 51 ide kroz Žarkovo, ne znam da li pored Doma Zdravlja ili Ace Joksimovića i da će Jablaničkom ulaziti na Bele Vode... i rečeno je da se linija produžava do takozvane Carske Terase u Rupčinama.. e sad oni koji dole žive bolje znaju gde je to.. ako neko nešto više zna, neka javi... kažem, ovo je objavljeno na Studiju B, čovek mi kaže... ako budem uspeo, otići ću dole da vidim gde je ta nova okretnica...

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk

Још једно дебилно кружење пред изборе

Sve je to očekivano pred izbore, biće toga već sam najavio... samo me zanima da vidim potvrdu ove informacije, jer živim na Ceraku pa ću ispratiti situaciju...

Ја се само надам да 52 нико неће да дира.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710586#p710586:2cxtjxx5 je napisao(la):
predrag1978 » 21 Feb 2020 09:36[/url]"]Dobio sam od prijatelja informaciju, kaže da je gledao na Studiju B, da će za nekoliko dana pustiti da 51 ide kroz Žarkovo, ne znam da li pored Doma Zdravlja ili Ace Joksimovića i da će Jablaničkom ulaziti na Bele Vode... i rečeno je da se linija produžava do takozvane Carske Terase u Rupčinama.. e sad oni koji dole žive bolje znaju gde je to.. ako neko nešto više zna, neka javi... kažem, ovo je objavljeno na Studiju B, čovek mi kaže... ako budem uspeo, otići ću dole da vidim gde je ta nova okretnica...

Moram da priznam, kada sam pročitao ovo, rekoh čudo nisu produžili da prati 52, pa nekako od meka kao 37 i onda za Resnik. Ipak, fali jedna Z. Venac - Resnik.

Gledam na mapi i vidim da postoji stanica restoran Terasa Rupčine, ali nigde u nekom krugu od 1km neko mesto za okretnicu.

Svakako, proširuju se Miljakovačke staze i sve će se promene odraziti na Rakovicu i Čukaricu. Ako se postavi pitanje, kazaće kako niko iz drugih opština nije podnosio zvanični zahtev.

Promena trase linije 506

U smeru ka terminusu „RESNIK /PATIN MAJDAN/“:
RESNIK /EDVARDA GRIGA/ - Edvarda Griga - Dr Aćima Medovića - Milana Bartoša - Brestovačka - Delovi - Aleksandra Vojinovića - RESNIK /PATIN MAJDAN/;
U smeru ka terminusu „RESNIK /EDVARDA GRIGA/“:
RESNIK /PATIN MAJDAN/ - Aleksandra Vojinovića - Delovi - Brestovačka - Milana Bartoša - Slavka Miljkovića - Edvarda Griga - RESNIK /EDVARDA GRIGA/.

Uspostavljena su nova stajališta JLPP-a: „Dr Aćima Medovića“ – „Pašinac“ – „8.septembra“ „Brestovačka“ . Linija će raditi radnim danom, subotom i nedeljom.

506 promenjena trasa.jpg

Verovatno ce 51 pored doma zdravlja, jer ljudi sa Ceraka i Belih voda pesace uz ne tako blago brdo do doma zdravlja. Ko od starijih i bolesnih izadje do Doma zdravlja, odlicno je. Jos za prosle izbora je bilo predloga da se 51 ili neka linija preusmeri pored dz kako bi stari i bolesni lakse dolazili kod doktora

Joca28":2g70xfyw je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=710586#p710586 je napisao(la):
predrag1978 » 21 Feb 2020 09:36[/url]":2g70xfyw]Dobio sam od prijatelja informaciju, kaže da je gledao na Studiju B, da će za nekoliko dana pustiti da 51 ide kroz Žarkovo, ne znam da li pored Doma Zdravlja ili Ace Joksimovića i da će Jablaničkom ulaziti na Bele Vode... i rečeno je da se linija produžava do takozvane Carske Terase u Rupčinama.. e sad oni koji dole žive bolje znaju gde je to.. ako neko nešto više zna, neka javi... kažem, ovo je objavljeno na Studiju B, čovek mi kaže... ako budem uspeo, otići ću dole da vidim gde je ta nova okretnica...

Moram da priznam, kada sam pročitao ovo, rekoh čudo nisu produžili da prati 52, pa nekako od meka kao 37 i onda za Resnik. Ipak, fali jedna Z. Venac - Resnik.

Gledam na mapi i vidim da postoji stanica restoran Terasa Rupčine, ali nigde u nekom krugu od 1km neko mesto za okretnicu.

Svakako, proširuju se Miljakovačke staze i sve će se promene odraziti na Rakovicu i Čukaricu. Ako se postavi pitanje, kazaće kako niko iz drugih opština nije podnosio zvanični zahtev.
Moja pretpostavka je da će bus nastaviti da ide posle okretnice kod Vojne Akademije, taj nastavak ulice omogućava koliko znam silazak na put za Železnik... e sad gde bi tu mogao u Rupčinama da se okreće bus stvarno nemam ideju, jedino ukoliko se nešto trenutno radi na terenu po tom pitanju... i ja isto mislim da će je staviti da ide pored Doma Zdravlja, što je svakako pohvalno jer na tom potezu treba jedna linija još kao pojačanje... znam da kada su bili radovi pre nekoliko meseci u Ratka Mitrovića, kroz Jablaničku su prolazile sve linije i narod koji je inače oslonjen na 52,je bio jako zadovoljan... e sad stiže i 51 u Jablaničku, to bi sad već trebalo da bude dosta bolja situacija... jedino još da utvrdimo gde je ta nova okretnica u Rupčinama...

Izgleda da se sprema uvođenje neke linije dvosmerno kroz Đorđa Ognjanovića. Na mestu nekadašnje privremene stanice za 23 i 53 tokom radova u Blagoja Parovića, a u nivou stanice Krajiške brigade za 57 sa druge strane, iskopano je i postavljeno nešto što liči na osnovu (temelj) za ove nove stanične stubove. Javljam razvoj situacije narednih dana, da ne nagađamo sad šta će da puštaju tuda dok ne utvrdim da li je to stvarno za stub tj. dok ga ne postave.

izvor: gspbeograd.net

Pa mozda ce 51 tuda da ide pa u Ratka Mitrovica. Ja sam taj predlog dao nekima iz opstine pre dve godine, tj pricao sam im o tome kada sam ih upoznao, a oni su mi trazili da to napisem pismeno i posaljem im. Upravo da se 51 preusmeri Pozeska - Djordja Ognjanovica- Ratka Mitrovica - Spasovdanska i dalje redovnom trasom ili kroz Jablanicku, tako bi svi osim dela oko Vodovodske imali odlicnu povezanost sa Domom zdravlja

Hahahah kakva izborna izmena 506. Jos su i Milana Bartosa morali da promene u jednosmernu zbog toga. Ocekuje nas saobracajni cirkus i u Brestovackoj usled naparkiranih automobila, kontejnera i verovali ili ne autobusa po trotoarima...

Ako pak puste 51 kroz Dj. Ognjanovića, biće korisno ljudima koji tu žive. Slažem se da fali još jedna linija pored DZ-a. Pošto ne vidim nameru da se vrati okretnica Savski Trg niti izgradi Mostar, moguće je da 51 ide tim gornjim delom i prebaci na Z. Venac.

Nikakvo guranje na Zeleni venac. I ovako imamo pretrpanu okretnicu.

Vrh