Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Ни Сретена Младеновића није Бог зна шта широка за аутобус, у једном смеру ок, али у оба је проблем поготово на почетку код ДЗ Лабудово брдо.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

To je to, ostade Miljakovac 3 bez ikakve veze, cak i presedacke sa ZS Rakovica. Genijalno...

Pa može sa 50 do Maričke i odatle ima 250 metara peške

Послато са Mi 9 SE помоћу Тапатока

Мене само занима како ће се мимоилазити аутобуси ако линију не претворе у минибус.

Bilo bi jako loše da se 504 pretvori u minibus, taj jedan autobus zna da napuni tramvaj kada dođe na okretnicu, još kada se pogleda kolika su presedanja sa vidikovačkih buseva na buseve za Resnik, jasno je da će minibus mini premali. Ako se priu tom provuče i kroz Kneževac, mogu minibusevi ako će da idu na par min.

Не би ме чудило да ка Цераку иде кроз Сретена Младеновића а ка Реснику кроз Боже Јеремића и Првобораца. Ни они не знају шта више хоће пошто су увели само једну станицу и то много рано.

Зато што на њиховом сајту не постоји обавештење о продужењу, нити постоји траса линије, нити постоје још минимум две станице, осим ако неће ићи у експрес режиму.

Послато са Redmi Note 7 помоћу Тапатока

Pa bilo je obavestenje oko 30.08, da sa zimskim redom voznje ide do Ceraka, ali onda su stavili da je odlozeno, barem na sajtu busevi.com tako pise

U BG Hronici kažu linija 507 produžena, povezuje Rušanj i Resnik.

Pa s obzirom na neprevaziđenu sposobnost ovdašnjih političara (za urnisanje civilizacije) bolje da se skrate mandati na najduže godinu dana. Mada i do tada mogu razoriti i ono malo što valja u ovom cirkusu od države (i lokalnih samouprava zajedno sa njom).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=665228#p665228:2uiawahp je napisao(la):
predrag1978 » 30 Sep 2019 06:11 pm[/url]":2uiawahp]Au... evo izbora uskoro...

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk
Da, evo bila i promocija, tj kupovina glasova, sad će svi tabloidi da prenose ovu vest. Dakle, sad je vreme za slanje predloga za linije jer sada ispunjavaju želje da nas kupe.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/produ ... nj/p5g3k25

Onda nek povežu Mirijevo i Kaluđericu, kad mogu Resnik i Rušanj...

Slika Vesića u minibusu bitnija od mape trase sa novim stajalištima.
Inače , ovi iz DJP su mi rekli da se predlozi šalju opštinama , pa da onda oni upućuju njima zahteve.

Hoće da šalju, kako da neće. Na 90% predloga ni ne odgovore, a kamoli nešto drugo.

Sve vise izbacujemo zglobne autobuse a povecavamo broj minibus linija malog kapaciteta. Pocinjemo da licimo na neku latinoamericku prestonicu Limu, Karakas i Meksiko city

Minibus linije funkcionišu bolje od bilo kojih drugih. Ja sam sa 505L na Miljakovcu oduševljen. Linija funkcioniše fenomenalno. Busevi dolaze tačno u minut, a red vožnje je jako jednostavan, autobusi u svakom satu idu u 0, 20 i 40 minuta i svako može to da zapamti i ne mora da gleda red vožnje svaki put.

Pa tako ide i 57, 531, 532, nije to nesto sto je svojstveno minibus linijama. Jednostavno smatram da nisu prakticne jer cim je vise od 10-15 ljudi u minibusu velika je guzva. 26L je horor linija

Da, ali pouzdanih autobuskih linija imaš tipa nekoliko od 100, a minibus su skoro sve

Treba imati u vidu i da na mnogim trasama minibus linija ne mogu da saobraćaju čak ni solo vozila. Što se tiče 26L , tu je problem što su stanovi bili po bagatelnoj ceni i narod navalio da ih kupuje , ne razmišljajući o gradskom prevozu i tome što su ulice većim delom uske , da bi po useljenju počeli da kukaju što nemaju gradski prevoz. Tamo je u većem delu naselja kao u Kaluđerici , a stanovnika kao u nekom većem naselju.

Jel ima neko informaciju sta se desava sa 504...ovo danas sa 507 nigde nije bilo najavljeno, a desilo se... postavljaju se stubovi, oznake se lepe, i nikom nista... ili moramo da cekamo da vidimo kakve Vesic ima obaveze pa da opet otvori liniju ko danas...

Sent from my SLA-L02 using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=665236#p665236:cvp1m2br je napisao(la):
Vinča307 » 30 Sep 2019 06:12 pm[/url]":cvp1m2br]Onda nek povežu Mirijevo i Kaluđericu, kad mogu Resnik i Rušanj...

Iako se radi o relaciji od 5 km, i postoji mogucnost da se napravi okretnica kod stare skole, izgovori su (ne postoje tehnicki uslovi, da ne gusimo Mirijevo sa presedacima i kojekakvi jos- ja bih pre rekao NEMOĆ i NEZAINTERESOVANOST opštine Grocka, slično kao za naselje Klenak..) a potreba za linijom postoji ljudi godinama idu peske 800 metara i mimoilaze se sa kamionima, automobilima, umesto da se uvede bar minibus linija.
Na mirijevu 4 je ionako mini Zeleni venac sa autobusima, minibus nista ne bi ugrozio situaciju.

Све се своди на то да се д*** једна уска улица, а надлежни би радије убацивали руку у машину за млевење меса онако горе доле него да помисле о проширењу, експропријацији или прављењу ичег корисног. Па свако насеље икад које је настало органски је у неком тренутку имало уличну мрежу тог "Калуђерачког" типа па се средило, а овде код нас сређивање сем неких сакрпа је очигледно превелико мешање државе и одма иде смртна казна за саму помисао, мада што каже један мој друг, каква је власт боље и да се не меша

Vrh