[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474066#p474066:l9595w9e je napisao(la):
solecar » Ned Avg 27, 2017 10:39 pm[/url]":l9595w9e]Poenta linije 79 je da se pojača potez duž Matice srpske , da ne ostane ponovo samo na liniji 20 , pogotovu što se taj deo Mirijeva znatno izgradio ka Zelenom brdu poslednjih godina. Koliko se taj kraj izgradio , dovoljno govori činjenica da su stanovnici tog dela Mirijeva tražili uspostavljanje stajališta između “Vitezova Karađorđeve zvezde” i “16. oktobra”.
OK, ima smisla, nisam toliko upucen u taj deo Mirijeva, ali po tome sto kazes izgleda da onda ne treba dirati trasu 79-ke.
@igorsimic Grad se siri, to se svi slazemo, ali se ne siri infrastruktura. A svi mi ovde pokusavamo da damo konstruktivne predloge koji bi dali najbolje rezultate za najmanje novca (citaj besplatno). Meni se takodje cinilo da ima smisla neku od Mirijevskih linija dovuci do "Tri tiganja", ali vrlo moguce je da efekat toga ne bi bio toliko dobar, ondnosno moguce je da bi vise ta linija pretrpela nego sto bi bilo koristi za 300 potez. Mislim poenta je da niko ne zna zasigurno (i koliko vidim malo ko je ovde ekspert za ovaj potez), ali bitno je da se iznese sto vise iole smislenih predloga, pa ce se probrati skup najboljih u jedan zajednicki. Verovatno ima i toga da svi razmisljamo u kontekstu postojecih linija, u smislu da iste ne treba mnogo dirati (sve pomeranja su nam za po par stanica tamo-vamo), ali i to ce biti neuporedivi boljitak u odnosu na postojece stanje. Imam par drugara koji redovno koriste 300 potez i znam njihove muke
Parafraziracu jedno iskustvo - moje cekanje jednog od njih kod Beogradjanke:
"Otisla mi 311-tica pa sam krenuo peske do raskrsnice da uhvatim neki drugi. Dodje 307, ali guzva na stanici, jedva sam se nekako ugurao, kisobran mi ostao da viri. Izadjem na Ustanickoj i popnem se da sacekam tramvaj. Cekam par minuta, nista. Cekam jos malo, posaljem bus plus poruku i vidim da dolazi za jednu stanicu - super. Cekam jos malo, opet posaljem poruku, ista prica, izgleda da su opet stali tramvaji, a kad ce 6A...Boga pitaj. Sidjem ja dole i razmisljam se da li da krenem peske na 31, ali opet gde cu po ovoj kisurini. Izvirujem da li ce 50 da krene, kad eno evo je 20-tica, Daj sta das, ici cu do Vera. Tu me sreca konacno pogledala i vidim da je 21 odmah iza i samo sam pretrcao na drugu stanicu, mada sam upao u neku baru, ali nije ni bitno. I eto, izvini sto si cekao, jbg"
Ako uzmemo u obzir da su ranije sve 300 linije isle do Vukovog spomenika, onda jasno mozemo da vidimo koliko im se kvalitet prevoza "poboljsao"
E sad ja nisam bio u svim tim naseljima, pa ne znam koliko je koja linija opterecena, kakave su im saobracajnice u samim naseljima, da li je tu moguca neka veza izmedju samih naselja van Smederevskog puta, ali Vincu i Lestane solidno dobro poznajem, a i u Kaludjerici sam bio nekoliko puta, ali ne toliko duboko u naselju, tako da iako nisam bas strucnjak, ali cak se i iz drugog dela grada vidi koliko je taj potez katastorfalno lose povezan. Pa da neko hoce da ode u tu Vincu na Dunav ili u Arheoloski muzej prevozom, kako da dodje, treba mu 2 sata sa NBG.