Šta je novo?

Gradske linije javnog saobraćaja - Predlozi, rešenja

Треба 27е да преузме НБГ погон па да ставе зглобове. А неке линије са Шумица би могле нпр. до Прокопа, а реално и до нове БАС на НБГ где ће се селити и Ластина станица.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474066#p474066:l9595w9e je napisao(la):
solecar » Ned Avg 27, 2017 10:39 pm[/url]":l9595w9e]Poenta linije 79 je da se pojača potez duž Matice srpske , da ne ostane ponovo samo na liniji 20 , pogotovu što se taj deo Mirijeva znatno izgradio ka Zelenom brdu poslednjih godina. Koliko se taj kraj izgradio , dovoljno govori činjenica da su stanovnici tog dela Mirijeva tražili uspostavljanje stajališta između “Vitezova Karađorđeve zvezde” i “16. oktobra”.

OK, ima smisla, nisam toliko upucen u taj deo Mirijeva, ali po tome sto kazes izgleda da onda ne treba dirati trasu 79-ke.

@igorsimic Grad se siri, to se svi slazemo, ali se ne siri infrastruktura. A svi mi ovde pokusavamo da damo konstruktivne predloge koji bi dali najbolje rezultate za najmanje novca (citaj besplatno). Meni se takodje cinilo da ima smisla neku od Mirijevskih linija dovuci do "Tri tiganja", ali vrlo moguce je da efekat toga ne bi bio toliko dobar, ondnosno moguce je da bi vise ta linija pretrpela nego sto bi bilo koristi za 300 potez. Mislim poenta je da niko ne zna zasigurno (i koliko vidim malo ko je ovde ekspert za ovaj potez), ali bitno je da se iznese sto vise iole smislenih predloga, pa ce se probrati skup najboljih u jedan zajednicki. Verovatno ima i toga da svi razmisljamo u kontekstu postojecih linija, u smislu da iste ne treba mnogo dirati (sve pomeranja su nam za po par stanica tamo-vamo), ali i to ce biti neuporedivi boljitak u odnosu na postojece stanje. Imam par drugara koji redovno koriste 300 potez i znam njihove muke :) Parafraziracu jedno iskustvo - moje cekanje jednog od njih kod Beogradjanke:

"Otisla mi 311-tica pa sam krenuo peske do raskrsnice da uhvatim neki drugi. Dodje 307, ali guzva na stanici, jedva sam se nekako ugurao, kisobran mi ostao da viri. Izadjem na Ustanickoj i popnem se da sacekam tramvaj. Cekam par minuta, nista. Cekam jos malo, posaljem bus plus poruku i vidim da dolazi za jednu stanicu - super. Cekam jos malo, opet posaljem poruku, ista prica, izgleda da su opet stali tramvaji, a kad ce 6A...Boga pitaj. Sidjem ja dole i razmisljam se da li da krenem peske na 31, ali opet gde cu po ovoj kisurini. Izvirujem da li ce 50 da krene, kad eno evo je 20-tica, Daj sta das, ici cu do Vera. Tu me sreca konacno pogledala i vidim da je 21 odmah iza i samo sam pretrcao na drugu stanicu, mada sam upao u neku baru, ali nije ni bitno. I eto, izvini sto si cekao, jbg"

Ako uzmemo u obzir da su ranije sve 300 linije isle do Vukovog spomenika, onda jasno mozemo da vidimo koliko im se kvalitet prevoza "poboljsao" :)

E sad ja nisam bio u svim tim naseljima, pa ne znam koliko je koja linija opterecena, kakave su im saobracajnice u samim naseljima, da li je tu moguca neka veza izmedju samih naselja van Smederevskog puta, ali Vincu i Lestane solidno dobro poznajem, a i u Kaludjerici sam bio nekoliko puta, ali ne toliko duboko u naselju, tako da iako nisam bas strucnjak, ali cak se i iz drugog dela grada vidi koliko je taj potez katastorfalno lose povezan. Pa da neko hoce da ode u tu Vincu na Dunav ili u Arheoloski muzej prevozom, kako da dodje, treba mu 2 sata sa NBG.

Nekada su išle od Vuka , pa od Cvetka , pa privatnici od Vuka tokom one krize krajem deverdestih i početkom novog veka , da bi danas sve osim 308 i 309 idu od Ustaničke. U međuvremenu je ukinuta 301.

Никако ми није јасно, доста предлога одбијају уз ко зна какве глупе изговоре а линија 38L је као наводно безбедна док окреће на Мостару и чека време у оном блату и неком као тротоару.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Шта мислите о томе да 308 и 310 продуже до неке од ближих окретница типа Медак 3 или Јерковић, таман би се добило места да неке линије са потеза 300 окрећу на Шумицама?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474088#p474088:1zodam43 je napisao(la):
Дошљак » 27 Авг 2017, 23:54[/url]":1zodam43]Треба 27е да преузме НБГ погон па да ставе зглобове.
То се може постићи тако што ће се 52 вратити у Космај.

Pre neki dan sam ušao u 51 na Banovom brdu jer je bio prepun zglobni na 52.

Па? То је било због огромне гужве у граду, то је нормално.

Kako sad odjednom normalno , kada si do juče pričao da je razbacivanje zglobova na 52 i da ona treba da postane solo linija.

Можда звучи мало сулудо, али нпр. да се замене 67 и 27е између Космаја и НБГ :D

Suludo zvuči samo iz razloga što NBG nije u stanju da obezbedi potreban broj zglobnih vozila.

Sumice nisu terminus za GSP to jest jedna linija moze i to je to..ukoliko bi se za Lastine linije naslo drugo resenje,onda bi Sumice mogle biti dobre za pojedine linije poteza 300.Obzirom da za Lastu ne postoji adekvatan terminus,to ce i dalje biti realnost sto se tice kako Laste tako i GSP-a.Moralo bi da se nadje neko resenje koje bi recimo ukljucilo okretnice u B.Jerkovic( 26 gde okrece ) i okretnica u Medakovicu ( gde okrecu 18 i 29 ). Dakle ako Lasta sa autoputa ulazi na Konjarnik,zasto po defaultu mora desno ka Sumicama svaka njena linija.Kada bi Lastine linije malo vise bile razdvajane po terminusima,naravno ukoliko za to postoji prostor,automatski bi od toga i GSP imao korist.Kako zbog mogucnosti da se neka linija doda na terminus,tako i zbog sve veceg preklapanja Lastinih i GSP-ovih linija na pojedinim pravcima.

Nijedan terminus iz nasih predloga nije adekvatan, da jeste, ne bi ni bilo problema. I svakako smo svesni da se nece ulagati novac da se okretnice prosire i srede, a do tada mora nesto da se uradi, jer to stanje "terminali nisu adekvatni" vec traje 20-30 godina, a jos toliko ce biti u buducnosti. Zato svi i predlazu ideje koje su na knap, ali odrzivije od postojeceg stanja sa Ustanickom i tim potezom uopste.

Na tim okretnicama koje si spomenuo, autobusi bi mogli da se okrecu, ali pitanje je koliko ima smisla produzavati ih do tamo, sem kao neku ispomoc 50-tici i 20-tici. Nekako mi ne deluje da ce neko da se vozi 300 autobusom do Medakovica, propusti 3-4 potencijalne tacke za presedanje i da se odalji od grada da bi tu sacekao 29 ili 18, ali opet ne mora da znaci ni da bi linije bile prazne do tih okretnica.

Okretnica Medaković III nije dobra , zato što mislim da ne bi mogla da primi još jednu liniju , osim ukoliko to nije neki minibus. Okretnica Braće Jerković bi mogla da primi još jednu liniju , ali manjeg kapaciteta (broja vozila).

solecar":2pa9134h je napisao(la):
Okretnica Medaković III nije dobra , zato što mislim da ne bi mogla da primi još jednu liniju , osim ukoliko to nije neki minibus. Okretnica Braće Jerković bi mogla da primi još jednu liniju , ali manjeg kapaciteta (broja vozila).
308 у Јерковић 310 на Медак 3.

Neka jave idiotima iz direkcije da je glavna u Zemunu puštena u oba smera, da nema potrebe da kruže Ugrinovačkom i dalje...

Poslato sa Huawei Honor 9 uz pomoć Tapatoka

На крају ћемо доћи до закључка да треба пола источног Београда сравнити и претворити у џиновску окретницу :lol: :lol: :lol:

Али џаба се трудити да се нешто мења ако се нема инфраструктура за цео тај део града (читај: све после Господара Вучића), без огромних реконструкција целокупних насеља и улагања пар милиона и више нема ништа

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474430#p474430:3pul687u je napisao(la):
SRBO » Uto Avg 29, 2017 1:50 pm[/url]":3pul687u]На крају ћемо доћи до закључка да треба пола источног Београда сравнити и претворити у џиновску окретницу :lol: :lol: :lol:

Али џаба се трудити да се нешто мења ако се нема инфраструктура за цео тај део града (читај: све после Господара Вучића), без огромних реконструкција целокупних насеља и улагања пар милиона и више нема ништа
Znam ja SRBO da nema nista bez ulaganja,sve je to meni jasno,ali pricam o resursima koje imamo...kakvi su takvi su....ako bi na svaki predlog ti uvrk reagovao recenicom "potrebni su milioni i ulaganja" pa sta onda da cekamo.....milione kojih nema i ulaganja od strane ljudi kojih nema......nemamo mi vremena da stalno cekamo nove izbore i onda da vidimo gde nam najvise treba glasova...niko tebi ne trazi dzinovsku okretnicu,samo trazim najbolje resenje od onog sto vec postoji....dakle bolje praviti promene tamo gde su one potrebne.....slep covek moze da vidi gde je najveci cep za autobuse....pogledsjte Ustanicku i Sumice....ako je to kvalitetan stepen iskoriscenosti kapaciteta,onda ja priznajem da nemam pojma.....umesto sto cekamo svi neke pare i milione,dajte da radimo nesto sa ovim sto imamo....a politicari ce se svakako pojaviti da se slikaju i tamo gde ih niko ne zove...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474434#p474434:2cxkwdxg je napisao(la):
predrag1978 » August 29th, 2017, 2:08 pm[/url]":2cxkwdxg]a politicari ce se svakako pojaviti da se slikaju i tamo gde ih niko ne zove...
Sa ovim predlogom za reorganizaciju linija sa poteza 300 ih pozivamo da dođu da se slikaju. Lepo njima , lepo nama.

Svima je jasno da je civilizacija(citaj infrastruktura) stala upravo na raskrsnici Gospodara Vucica i BKA, da kasni i da pre 2023.je niko nece spomenuti da je na redu Bulevar za prosirenje, Smederevska dzada takodje... U medjuvremenu uz Bulevar i naravno u prvoj nepravedno pasivnoj i zapostavljenoj ulici Zivka Davidovica, poprecne ulice oko nje polako dobijaju visespratnice i sve veci i veci broj stanovnika, u tramvajima se guramo vec na pocetnoj tramvaja uz i kod Kluza dok se na nbg tramvaji "vitlaju" prazni, pa nisu ljudi blesavi da se klackaju a imaju 95... pritom niko od mas ne trazi preklapanje sa tramvajima, samo pravljenje alternative na toj strani kao i direktno presedanje na ustanickoj u 31,17... svi znamo da je tramvaj NAJNEPOUZDANIJI vid prevoza na ovoj strani grada, hajmo sugestijama da napravimo sto bolji predlog koji bi svima koristio, bez sleganja ramenima...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=474321#p474321:17digp05 je napisao(la):
solecar » 28 Авг 2017, 22:01[/url]":17digp05]Kako sad odjednom normalno , kada si do juče pričao da je razbacivanje zglobova na 52 i da ona treba da postane solo linija.
52 је пуна само када је неки за*ебан застој а не када се нормално одвија саобраћај.

Ma gradske vlasti (sa sve DJP) nece prstom mrdnuti za taj deo grada dok ne vide da je situacija dogorela (mada do duse deponiju su pustili da gori i gori :) ), pa im treba pomoci da shvate da tu odavno stvari gore, odnosno da cak bukte :)

Kada pocinje zimski red voznje ? I da li se mozda planira pojacanje 17ice jer nije normalno u 9 uvece da se ceka 20 i vise minuta i kad dodje nemozes da udjes, na papiru kao ide na 10tak minuta a u realnosti je stanje drugacije.. Cesto se desava dok cekas 17 kod Sava centra da prodje dve 88, jedna 18, pa cak i 74 samo nema 17ice a linija je itekako puna, punija od 88ice 100 puta. Realno, da se ne lazemo 88 bude puna do Banovog Brda eventualno do Julinog Brda posle zvrnda poluprazna.

Vrh