Predlagao sam ja da se stanovnici naselja angažuju oko prikupljanja potpisa , i da se čak i par naselja organizuje pa da zajedno predaju predlog sa potpisima. Kako su se stanovnici gornjeg dela Mirijeva II i Zelenog brda ujedinili i skupili preko 1.000 potpisa za predlog da se linija 79 preusmeri u Matice srpske i uspeli su da dobiju preusmerenje. A sve je počelo od toga da su prvobitno tražili da se linija 55 produži pomenutom trasom , da bi nakon mog objašnjenja zašto nije dobro produžavati 55 , već da je bolje preusmeriti 79 i sastavljenog predloga za istu , uvideli da je to ipak bolje rešenje , krenuli u sakupljanje potpisa. Shodno tome , ako bi se stanovnici Gročanskih naselja angažovali , mnogo veće šanse su da nešto "izboksuju" , obzirom da jedino što treba da urade je da prikupe potpise. Sve ostalo bi dobili odrađeno. Ali , utisak koji sam stekao je , da je pojedincima lakše da kukaju kako im je loš prevoz , nego da se angažuju po tom pitanju , pri tom očekujući da će neko drugi umesto njih da reši njihov problem. Svaka čast ljudima iz Gročanskih naselja koji se angažuju oko toga da im prevoz bude bolji , ali to jednostavno nije dovoljno , jer nemaju kritičnu masu. Čak mi se par puta desilo da kada sam spomenuo pojedincima da bi trebalo da se angažuju oko predloga za njihovo naselje , da ja ne razumem njihove probleme. A stvar je vrlo prosta i jednostavna , zar ne? Ako meni nije problem da sastavim predlog i dostavim im , ne vidim zašto bi bio problem drugima da sakupe potpise u svom naselju. Bez obzira šta pojedinci mislili , dosta mojih predloga je razmatrano i / ili usvojeno , delimično ili u potpunosti , tako da...