Upravo to.
Bežaninac jeste upućen u situaciju na terenu. Imam sličan primer u familiji. Čovek umro, njegova njiva prodata, a on i dalje jedini vlasnik. Doduše, sin mu je iz nekog razloga prodavao imovinu tako a meni nepoznatog, jer je uvek delovao baš fino i to kad ja kažem da je neko fin...
Nisu to nesavesno vlasnici kao što Bežaninac laže, problem je što je nesavesna država. Automatski bi trebalo da se radi ostavinska i da se pozivaju vlasnici. Država je servis građana, a ne obrnuto.
I upravo sve to se pobija, jer je nemoguće da je sve problem. Sa druge strane, ni Ministarstva ne rešavaju probleme. U principu je za sve ovo kriv svaki državni organ, a ne vlasnici. Vlasnici se oštećuju.
Evo dobio sam informaciju iz druge ruke da se namešta nekome jedan deo zemlje da se gradi nešto luksuzno, na zemljištu koje je opštinsko (državno), dakle nije predmet eksproprijacije bilo nikad. Ni deo parcele čak. Eh sad koliko je to istina, ne mogu da tvrdim, jer taj čovek stalno je upućen u nešto tako nenormalno. Ali ko ima para, može da ih zezne na licitaciji.
U svakom slučaju, ovo blaaa bla, prave put od 8 km u gradskoj razvojnoj zoni na ravnoj površini 2 godine. Ne mislim da će sačekati izbore, više mislim da čekaju trenutak kada ovo da otvore onako pompezno "Sagradili smo 8km autoputa za 80 miliona evra u rekordnom roku" i Šapić da mahne onako nasmejan "Klub šampiona - za Novi Beograd!" I onda optuže građane da su kočili standardno.