Šta je novo?

Gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd - Surčin

Imajući u vidu saobraćaj preko Pančevca i pored Galenike koji će nepotrebno kružiti, ovo bi trebao biti jedan od prioriteta posebno ako eksproprijacija i rušenje nije problem.Što bi moj neistomišljenik @Earthmoving rekao izgleda da su gradjani glavnog grada sve češće uskraćeni na planu infrastrukture.
 
Да, ја се доселих на Б. косу у јесен 2006. И некако убрзо, ваљда већ догодине пробише онај пут у 4 траке до нове окретнице 65 и направише нову лакат кривину код Кванташа. И богме, поставише и семафор на лакат кривини - и он уредно трептао и чекао раскрсницу...

Слепци.

Ертмувинг је у праву за то 100%, Београд је невиђено развојно закочен град. Срамотно закочен и закржљао, без пандана у окружењу, а и оно градова на северу Африке што сам обишао има боље џаде. Примера ради, ово је пут који је требало направити негде око 1975. Али - чекамо гробље.
 
Мени је срамно да се чека проширење гробља како би се изградила саобраћјница која би помогла растерећењу саобраћај.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=878726#p878726:3li9wskp je napisao(la):
Гага » 08 Sep 2021 10:12 pm[/url]":3li9wskp]Да пратим наравно, а вероватно мислиш на саобраћајницу Т6, још ништа око тога.

Као што смо више пута написали на неколико подтема и @Белка и ја, Т6 ће бити актуелна кад се попуни, односно кад буде при крају попуњавања Ново Бежанијско гробље 1, а веруј ми, има још доста места за градњу гробних места.
При крају попуњавања овог гробља, почиње онда изградња Т6, а кад се она изгради, почиње градња Новог Бежанијског гробља 2, које ће бити прекопута постојећег.

Ух, одосмо мало у друге подтеме.

Sve se slažem Gago, samo mi nije jasno kako su "gradski očusi" zamislili da onda izvedu sav taj saobraćaj sa proširenog i rekonstruisanog kružnog toka u Vojvoanskoj gore uz Surduk ka Ledinama. Zar će se tih 6 traka suziti na dve? Zašto se onda ruše Vojvođanska 152, kao i Vinogradska 2-8 (što pouzdano znam) ako ne zbog proširenja surduka (ul. Srđana Aleksića), uzbrdo do Grand Kafe? I ja mislim da nije realno očekivati da se u ovom cugu probije nova sobraćajnica od Granda do Kvantaša, ali ovo proširenje postojeće mi se čini, ne znam, nekako neminovno sada.
 
Mislis ruse se ove kuce uz kružni tok
f17fc3a75fde62e992b54de4c759be1b.jpg
 
Да се уради само ово парче од кружног тока до Гранд кафе, без Т6 око гробља, свануло би Лединама и Сурчину.
 
Дошљак":zt26x7vg je napisao(la):
Да се уради само ово парче од кружног тока до Гранд кафе, без Т6 око гробља, свануло би Лединама и Сурчину.
Naša slika i prilika,koridor(Miloš Veliki) nam počinje od ćopavog kružnog toka a od najkraćeg prirodnog spoja sa starim koridorom ga deli put kroz groblje kao da pokojnici prelaze ulicu
 
Apsurdno skroz, ovo spajanje do petlje Zmaj bi moralo da bude prioritet, posebno sad da se uskladi sa otvaranjem pristupnog puta za A2 autoput. Pantograf je 100% u pravu, pa ovo (i gomila drugih stvari) je trebalo da bude gotovo pre par decenija a ne da čeka groblje.
 
Гробље је најглупљи изговор од свих до сад.
 
Па није нам више гробар председник :D
 
I dalje se navodi potreba popunjavanja groblja kao izgovor za neizgradnju izuzetno potrebne putne infrastrukture koja prolazi pored. Takvih umobolnih bljuvotina bukvalno nema nigde na svetu.
 
Sta može biti problem groblja,jedino korišćenje centralne kapele ili spalionice,nekoliko uklopljenih nadvožnjaka sa gustim drvoredima ili zvučnom ogradom valjda bi rešili problem,možda bi trasa mogla biti delimično ukopana ako pad terena dozvoljava da bi pasarele bile niže.
6909812ab7e1853e9009f2036f617289.jpg
 
Ne postoji problem groblja, nego tek kad se bude širilo, onda će biti primorani da urade nastavak puta. Do tad ih ne zanima da se bave time.
Što se tiče povezivanja novog i starog dela groblja, planiran je podvožnjak.
 
Hvala na info,mada ako sprovod ide iz starog dela biće malo sablasno ući u taj podvožnjak.
 
Puna im usta hiljada kilometara koji se grade, al da objasne sto ovih par km koci zadnjih meseci, ni traga ni glasa
 
Ваљда их кочи гасовод или нека друга инсталација?
 
Pa objasnio je Toma Mona pred Kinezima pre par meseci (krenuo tuc-muc, ekspropriacija, tuc-muc, nije to tak sporo...). Vučić ga je ponizio, ali to je već njegova normalna retorika prema svojim nesposobnjakovićima.
 
Obavestiti svoga sefa i obavestiti javnost su dva sasvim ralicita pojma, nadam se da ne moram da objasnjavam razliku.
 
Mislim da t6 nema nikakve veze sa grobljem i da je veliko pitanje da li ce se groblje uopste prosirivati.Ako bi se radilo groblje moralo bi sve novo od ulaza do kapela itd, jer da ide sahrana sa starog groblja ispod t6 je nerealno i daleko. A da se pravi novo i to je pitanje koliko je realno, sobzirom da su na tom mestu sve privatne parcele i uskoro mozemo ocekivati prodaju i tih placeva i gradnju objekata.
 
Groblja Bežanija 2 će definitivno biti. Ne radi se o proširenju, već o sasvim novom groblju, pored postojećeg.

Podzemna veza između dva groblja će biti samo pešački prolaz.

Bežanija 2 će imati svoje kapele, trg za ispraćaje, parkinge, tehničke i upravne prostorije, kao i svako drugo groblje.

Odugovlači se ne zbog mnjka potrebe, nego zbog skupe eksproprijacije prvoklasnog poljoprivrednog zemljišta (koje je mestimično več sada građevinsko = 5x skuplje).
 
Vrh