DzoniL » Čet Sep 13, 2018 8:32 pm[/url]":29z04znu]Dragi forumaši,
Evo i mog prvog posta, nakon što sam godinama povremeno čitao razne teme Beobuild foruma samo kao gost.
Detaljno iščitavanje ove teme me je, nakon što sam prethodno već razmatrao kupovinu stana u Gornjem Gradu, znatno približilo istoj, a i nateralo da se registrujem na forum.
Jutros sam rezervisao jedan od poslednjih dostupnih dvosobnih stanova (lamela 1) i imam rok od nekoliko dana da se definitivno odlučim i pristupim potpisivanju predugovora.
Nažalost upravo poslednja dva dana bilo je dosta negativnih komentara na osnovu slika koje su neki forumaši postavljali, za koje mislim da su bili možda i preterani, ali razumljivi jer svako želi da za mukom zarađeni novac dobije ono što očekuje. Ipak se nadam da će finalni kvalitet radova ostati na prilično visokom nivou kao tokom većeg dela dosadašnje gradnje.
Inače, u vezi sa nekoliko tema koje su ovde pokretane, evo šta mi je u Merinu rečeno:
- U prizemlju lamela 2 i 3 će 99% biti supermarket, ali koliko sam razumeo još nije potpisan ugovor ni sa jednim lancem (na temi su se pominjali i Maxi i Aroma)
- Razvodne kutije su promenjene iz ugradnih u nadgradne upravo zbog lošeg kvaliteta zvučne izolacije iza njih, kao što je jedan od forumaša pomenuo
- Pločice za kuhinju koje su mi pokazali u prostorijama odgovaraju onim iz specifikacije, tako da sam i ja iznenađen da su u nekim stanovima postavljene drugačije, ali me to previše ne brine
I mene živo zanima kako će se završiti "saga sa pozicijom radijatora", nadam se da će u cilju veće funkcionalnosti biti moguće zahtevati promenu pozicije kao što pomenuše neki forumaši.
Ono što me najviše zanima, a ne sećam se da sam ovde pročitao: da li neko od stručnijih kolega forumaša ima neki komentar (zamerku) na predviđene materijale/slojeve koji se postavljaju između 3. sprata i terase povučenog sprata (stan koji planiram da kupim je na 3. spratu)?
Na osnovu
ovog linka to su: protivklizna granitna keramika, građ. lepak + mrežica + građ. lepak, Hidromal fleks × 2 + mrežica, cementna košuljica u padu + Q139, P.V.C. folija, termika, parna brana + sl. za otpariv, armirano-betonska ploča.
Pitam jer je jedna od glavnih briga zbog koje se još premišljam oko kupovine kvalitet krovne hidroizolacije.
Hvala unapred na odgovoru svim potencijalno budućim komšijama
i izvinite zbog dužeg posta.