Šta je novo?

Glavna ulica (Zemun)

Камо лепе среће да се десила пар блокова ниже, где је сада сужење.
 
Sta se desilo bloku oko robne kuce?

Srušen je u bombardovanju 1944. godine.

Zanimljivo je da još uvek tik ispod Glavne ulice postoje temelji tih zgrada. Slikao sam ono što se od njih moglo videti tokom ovih radova. Recimo ovo je donji deo zida ka Glavnoj ulici zgrade koja je bila na mestu Robne kuće. Sada se nalaze odmah pored i samo malo dalje ka ulici od stubova Robne kuće u prizemlju. Deo je sada uništen zbog novih kablovskih šahtova, a deo je ostao. Ostaci bombardovanog Zemuna, a na nekim mestima verovatno i onog još mnogo starijeg, su tako još uvek sa nama.

IMG_8322.JPG


Temelji bivse zgrade na mestu Robne kuce -  IMG_8327.JPG
 
Poslednja izmena:
Bocno ukljucenje (od Pinkija) na Avijaticarskom trgu u Glavnu ka Muharu , vrlo otezano, zbog preblizog semafora i preblize zaustavne liniije ispred pesackog u Glavnoj, jer je zauzeta vozilima koja stoje na crveno ka Muharu i to onemogucavaju.

Kao da je bilo planirano da to skretanje nije dozvoljeno.
 
Poslednja izmena:
Ne cela ali deo od Glavne do Svetosavske, ulica je prelepa.
 
Za mene je Zemun i dalje najlepši grad u Sremu, a rekao bih i u Vojvodini. Uzmite u obzir da je pretrpeo radikalsko-komunjarski genocid. Kako bi tek izgledao da je stvarno neko ulagao u njega.
 
Da...ali ...Ne rešena problematika divljačkog parkiriranja što na obeleženim što ne obeleženih mesta , toliko ga ruži da i ono što je lepo u oku čoveku bude muka od samog pogleda.😒
 
Jesu, tu su 😃
da hoce još da ih ima više lepo su se uklopilli u ambijent
 
Dokle bre sa lažima !!!

Sve su na broju.
Нема нико разлога да “лаже”. То што ниси туда пролазио је твој проблем. Биле су склоњене, из неког разлога.
 
Pretrgli se 🦴 treba ih obavestiiti da Glavna ima i šrokih delova
trotoara i s druge strane ulice 😃
 
Lepo su ukinuli i sav parking tamo preko puta parka kod OŠ Svetozar Miletić i Doma vazduhoplovstva
 
Postoji li neka info šta je sledeće da se radi u Zemunu? Znam da postoje usvoijeni planovi za Šilerovu, Rada Končara, Marije Bursać... Ali ne znam redosled :)
 
Postoji li neka info šta je sledeće da se radi u Zemunu? Znam da postoje usvoijeni planovi za Šilerovu, Rada Končara, Marije Bursać... Ali ne znam redosled :)
Кад је Главна отворена председник општине Земун није најавио ништа осим проширења уског грла у Цара Душана и градње оног надвожњака на Добановачком путу изнад саобраћајнице Т6, али рекао је да ће се општина Земун изборити да се то реализује у наредних пар година, не ове године. Надам се да ће у скорије време средити Марије Бурсаћ, Милана Узелца, Теодора Херцла и Раде Кончара јер је у тим улицама асфалт препун пукотина, улегнућа, рупа и закрпа до закрпе.
 
То никада није ни био паркинг. То су све била непрописно паркирана возила.
Preko puta parka jeste bio parking i nema razloga da ne bude.
Evo koliko se ja sećam-nekih tridesetak godina, tu su parkirani auti sasvim regularno.
Nema veze, mozak koji ne može da shvati da kad se povećava broj auta u gradu a da se pri tom smanjuje broj parking mesta, da to nikako ne može na dobro da izađe je sasvim izgubljen za bilo kakvu napredniju misaonu operaciju.

Kaznama se ništa ne postiže.
Ulica je ok, super je što su sve malo našminkali, ali suštinski nema nikakvog poboljšanja
 
Vrh