Šta je novo?

Generalštab

Gradnja Tramp kule na mestu Generalštaba je mnogo veće poniženje za Srbiju nego što je bila izgradnja Bondstil baze na Kosovu. Podsetimo se da je Tramp svojevremeno negirao da je dao izjavu u intervjuu da žali zbog bombardovanja Srbije 1999.
Najveće je poniženje bilo dati plac i polusrušeni maršalat na Dedinju za američku ambasadu,ovo u centru je privatni investitor ne država Amerika

Najveće je poniženje bilo dati plac i polusrušeni maršalat na Dedinju za američku ambasadu,ovo u centru je privatni investitor ne država Amerika
Sa sve američkom zastavom.

Niko nije rekao da Generalštab treba da stoji polusrušen, treba ga obnoviti, a zatim ili vratiti staru namenu, ili naći drugu javnu namenu.
Moje mišljenje je da jedna zgrada bude spomen obeležje, i muzej sa postavkama posvećenim odbrambeno otadžbinskom ratu, sukobima na Kosovu i Metohiji i NATO agresiji, i naravno, u prvom planu, ljudima koji su izgubili život u tim sukobima. Drugu zgradu dati nekoj državnoj službi, ministarstvu, Vladi ili Vojsci.

A šta treba da stoji još 20 godina ono ruglo polusrušeno,meni se projekat sviđa
Треба да се среди оштећена зграда. То је на срамоту свима на власти од 1999. до данас.

Руку на срце, за Маршалат је мало ко знао, а још мање је залазио у тај део Дедиња.
Ова раскрсница је век и по срце државне и војне администрације, док је Дедиње пре било село.

Пројекат је сељачки и неукусан.
Ко год га подржава нема укуса нити осећаја за естетику.

Vidim da se ovde (na temi) i dalje valja (poput balege) priča da ovo nema veze sa Američkom državom nego je sve čisto privatni projekat.

Maliciozna propagandna budalaština.

A sve i kad bi bio čisto privatni projekat...

Čemu onda služe država, zavodi, institucije, komisije, inspekcije?

Zamisli ja poželim da na mestu Kapitola dignem svoju kulčinu sa sve srpskom zastavom na vrhu? Pa sve i da na neki način kupim to zemljište ili mi ga neko da, pa opet bi se našlo 50 drugih institucija i mehanizama koji bi me stopirali na 50 drugih načina i po 50 drugih osnova.

Zato manite nas sa tim SNSovskim budalaštinama i izmišljotinama. Ovo je političko-poslovni projekat, u koji su direktno umešani i Američka i Srpska država, i Američka i Srpska vlast. Nije bre ovo gradnja porodične kuće u Boleču pa da se provaljujete tu da je to čisto privatni uobičajeni rutinski građevinski poduhvat.

Poslednja izmena:
"Izađite malo iz prošlosti" reče čovek režima koji u 2025. godini se za sve vadi pričom "a vidite šta je bilo pre 13 godina".
A pre tih "pre 13 godina" je bilo pre 13 godina NATO bombardovanje. A tada, a i sada, isti čovek je bio pozicija. Ali za ovakvo stanje Generalštaba su mu krivi oni koji su bili između dva njegova mandata.​

Vrh