Šta je novo?

Generalštab

Али од свега мени је најзанимљивије што је режим успео и у случају једне зграде да нас зарад личног богаћења стави у немогућу, изразито неповољну позицију.

Дакле, ми ћемо у овом случају морати да бирамо између кршења сопствених закона и гурања прста у око новој америчкој администрацији.

Али од свега мени је најзанимљивије што је режим успео и у случају једне зграде да нас зарад личног богаћења стави у немогућу, изразито неповољну позицију.

Дакле, ми ћемо у овом случају морати да бирамо између кршења сопствених закона и гурања прста у око новој америчкој администрацији.
Мислим да нема гурања прста у око и да је њима све једно.

Kako?

AL18g_Tw06CHEIl7BgbROp9tzp54TcT--xZ9G4EYPXfggFjmpyMArTbiVTtsjoPtQoY5VqX88V1bkA=s1200
Da li stvarno poredjs koloseum i generalstab ?

Na pecajte se više na provokacije, jer o ovome nema rasprave. Nijedna normalna država ovo sebi ne bi dozvolila. Ako se stvarno na mestu Generalštaba bude gradio hotel, treba da ne postojimo više. A ove što podržavaju ovo bolje da ne komentarišem.

Mene plaši što je mnogo interesa i mnogo pokvarenih ljudi upleteno u ovo, ne samo investitori i režim nego i oni koji propagiraju i brane ovaj projekat u ovakvoj izvedbi. Podvlačim ovo "ovakvoj izvedbi" jer nisam protiv bilo kakve gradnje i da doveka stoje ruševine, ali nisam ni za ovo što žele da nametnu.

I uz to je mnogo korisnih id... koji će svojim "samo nek se gradi" rezonom dati vetar u leđa ovom ispišavanju po Srbiji i po Beogradu. Znam čak neke penzose koji su se do juče ložili na JNA a kad vide šuntavi Beograd na vodi, ili kad bi videli ovo, odma bi padali na dupeta jer vele sve što je novo i veliko je super, samo gradi, gradi, gradi. Ne zanima ih rezon, opravdanost, kvalitet, uticaj, održivost... nego samo gradi bajo. Vaauuuu, kule. Vaauuu, će budemo ko Njujork. Vaauuu, fala Vučiću. Svega toga sam se lično naslušao.

Elem, svi koji su tj. smo protiv toga treba ovo da pomno pratimo i da čim se pojave prvi bageri i radnici da petljaju, da se odmah podigne frka i da se organizuju protesti. Ne da bi se sprečili bilo kakvi radovi i bilo koja gradnja, nego da bi se sprečio i promenio ovaj trenutno aktuelni projekat.

"Фала Вучићу" феномен нестаје са нестанком Вучића са политчке сцене. Јер зомбовизор само убацује идеје у главе људи који постају ретранслатори тога што им неко укуца у главу. То није озбиља сила, то је просто појачавач силе.

Prvo nisam za vucica, drugo ne vidim nisga u tome da se cuva zgrada koja je srusena, trece mi se svidja da imamo tramp zgradu u bg cetrvto dal ako se neko sa nekim ne slaze mora ormah da bude etiketiran zar smo dosli do toga da u srb ima dve strane vucic i protiv vucica ?

Prvo nisam za vucica, drugo ne vidim nisga u tome da se cuva zgrada koja je srusena, trece mi se svidja da imamo tramp zgradu u bg cetrvto dal ako se neko sa nekim ne slaze mora ormah da bude etiketiran zar smo dosli do toga da u srb ima dve strane vucic i protiv vucica ?
-зграда није срушена, већ тешко оштећена. И зграда владе преко пута је имала тешко оштећење које је санирано. Команда РВ и ПВО у Земуну је исто тешко оштећена па да ли и њу да рушимо или да обнављамо? Авалски торањ је скроз срушен, оборен, па је изграђен опет. Треба обновити. Нико нормалан није за то да остане оштећена зграда.
-што ти се свиђа да Трамп има зграду преко пута владе, тик уз стари генералштаб ,и да добоје на поклон касарну 7. пешадијског пука?
-нема потребе за етикетама, ту смо да дискутујемо :)

Kako bi lepo legao neki toranj unutar Koloseuma, u kome bi bio hotel, a oko njega rekonstruisan sam Koloseum sa staklenim elemntima, a unutra (oko tornja, a unutar zidina) muzej istorije Rimskog carstva, ili možda još bolje da bude neki spa centar sa kockarnicom, restoranom, pevaljkom sa Rimske magistrale, pa jedan deo da bude tržni centar...​

Prvo nisam za vucica
Mislim da ovde to nije ni implicirano. Ono što jeste pominjano je da pored ljudi koji brane i guraju SNS, problem su i ljudi koji guraju i podržavaju svaku gradnju bez osvrtanja na njen kvalitet, racionalnost, skladnost, itd.

Ne ide američki hotel sa kulčinama sa sve zastavama na mestu gde su pre 26 godina ginuli Srbi, gde su bila srpska kulturna dobra (i Dobrovićev, i stari GŠ i 7. puka, sve će to da poruše),i sve to prekoputa prostorija gde zaseda Vlada ove zemlje (kakva god ta Vlada bila, to je druga tema).

Ili neka revidiraju projekat za Nemanjinu i malo smanje doživljaj, ili neka nađu drugu lokaciju. A imaju mnogo praznih hektara u krugu od 5 km od Trga republike.
zar smo dosli do toga da u srb ima dve strane vucic i protiv vucica ?
Da, nažalost, i to zahvaljujući SNSu.

Da li stvarno poredjs koloseum i generalstab ?
Ne, ne poredim ja, ne trebas ni ti da poredis, to je ono sto vama ide teze sa kapiranjem mada verovatnije je da kapirate vrlo dobro, ali vas nije briga.

To je moj odgovor na ovo intelektualno pitanje:

Kako kulturno nasledje nesto sto je poruseno? Kako je rusevina ugrozena ?

Pa vidimo da nesto sto je ,,poruseno" moze biti zasticeno. A nisu poruseni ni Koloseum, a ni Generalstab nego osteceni.

Onda dolazimo do institucija koje ce raditi strucno, odgovorno i moralno svoj posao i odluciti sta treba biti zasticeno i odrediti stepen zastite.

Ne ide to odokativno, evo ovaj Generalstab je meni bezveze, a ovaj Koloseum mi je top, pa cemo prvo srusiti, a drugo sacuvati.

Tj. ide kod radikala, ali tome dolazi kraj.

Evo Tramp želi da iseli sve Palestince iz Gaze, taman neka na njihovim ruševinama gradi svoje zgrade.

U stvari ne mora ni tamo, može i u Bg, al ne na ovoj lokaciji.

Vrh