Giorano Angelo
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 22.10.2011.
- Pohvaljen
- 2.758
Фантастична фотографија!
БЕОГРАД, 2. април 2014. (ФоНет) - Академија Архитектуре Србије упутила је данас апел јавности да се очува и поправи зграда А комплекса Генералштаба и Министарства одбране у Београду, дело академика Николе Добровића, као врхунске вредности српске модерне културе и једног од главних градских репера Београда.
Добровићев комплекс је истинско срце Савског амфитеатра, наводи се у апелу архитеката.
Giorano Angelo":h5mwt34u je napisao(la):Пошто ми је матори био у 3/250 рбр. (ПВО јединице), могу рећи да сам видео одређене студије Војске Југославије о бомбардованим објектима (са детаљним описима и начином гађања). Мислим да не стоји та теорија „прениске“ ракете. Постоје и слике унутрашњег дела Владе РС који је био у врло оштећеном стању (слично као у Немањиној бр. 9).
Moravac":1nrokcc0 je napisao(la):Giorano Angelo":1nrokcc0 je napisao(la):Пошто ми је матори био у 3/250 рбр. (ПВО јединице), могу рећи да сам видео одређене студије Војске Југославије о бомбардованим објектима (са детаљним описима и начином гађања). Мислим да не стоји та теорија „прениске“ ракете. Постоје и слике унутрашњег дела Владе РС који је био у врло оштећеном стању (слично као у Немањиној бр. 9).
Definitivno sam siguran u simetricnost gadjanja GS, jer je drugi objekat identicno pogodjen (ulaz plus par u samu zgradu)
Identicnu situaciju sam primetio jos dva puta (Vidikovac, ispod TC) i Lipovacka suma gde je raketa promasila cilj jer je pala pre objekta
dedinje":o8xahmr3 je napisao(la):Na mestu gde je bio generalštab bile su neke prizemne zgrade srušene u bombardovanju 1941 i 1944.
Homer Jay":39vl8pnm je napisao(la):БЕОГРАД
Скелет „Беобанке” између обнове и рушења
„Ушће” оштећено и обновљено
Свака зграда, без обзира на то колико је оштећена, ако има очуване темеље може да се обнови и врати у изворно стање, тврде стручњаци. Да је то изводљиво, пример је пословни центар „Ушће”, бивши Централни комитет, који је погођен у НАТО бомбардовању 1999. године. Држава је објекат продала пре 12 година, а у јавности је вођена оштра полемика да ли здања оштећена НАТО пројектилима треба реконстуисати или порушити. „Ушће” не само да није срушено него су надзидана још два нивоа и данас, са 25 спратова, једна је од највиших зграда у Београду. Куповином зграде, Петар Матић, оснивач „МПЦ холдинга”, обезбедио је улазак на велика врата у посао са некретнинама.
Д. Мучибабић
објављено: 12.04.2014.
Izvor: Politika