Giorano Angelo
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 22.10.2011.
- Pohvaljen
- 2.758
Delija":1hffl29r je napisao(la)::shock: Па човече то сам и написао! По целом форуму пљујем по белвилу и величам градњу 60их и седамдесетих. Смучио сам се и богу и народу овде са тим ставовима.А у овом конкретном примеру сам написао да чак и од тог насељА има нехуманије.Giorano Angelo":1hffl29r je napisao(la):Delija":1hffl29r je napisao(la):Па имаш много горе примере и од Белвила и од блока 72.Цело Миријево,Звездара,Врачар,ММЛ...Све то је још нехуманије и у много већем обиму тако да то на жалост јесу репрезенти српске стамбене архитектуре с краја 20. и почетка 21. века.
Пре ће бити обрнуто. Квалитет стамбене архитектуре шездесетих и седамдесетих година је на далеко вишем нивоу од неког насеља попут Белвила.
Ако сам погрешно разумео, онда се извињавам, али ове речи су биле јако контрадикторне и упадљиве:
Па имаш много горе примере и од Белвила и од блока 72.Цело Миријево,Звездара,Врачар,ММЛ...Све то је још нехуманије и у много већем обиму тако да то на жалост јесу репрезенти српске стамбене архитектуре с краја 20. и почетка 21. века.
Ја не знам шта си хтео да кажеш али овако пише. Дакле, ако се односило на новоградњу, онда је океј. Могу се сложити у некој мери. Овде видим поменута читава насеља и слично. Не видим временску одредницу и слично, већ подвлачење самих целина и генерализацију истих. Исправи ми ако грешим? И онда још на крају потврда „јесу репрезенти”. Мислим, у овом виду комуникације треба бити обазривији у писању, јер може доћи до забуна...
Мораш прознати да та истраживања нису више релавантна из простог разлога што ми немамо стамбени солитер млађи од 35 година.
Јако опасна тврдња. Ово могу рећи јер се моја докторска дисертација односи на становање на овим нашим просторима и стварно сам дошао до свакојаких истраживања којих нема нажалост у библиотекама, већ у приватним архивама или код аутора истих. И видео сам да има доста елемената који се могу и данас применити (методолошки)...
Ето, ваљда смо сада разјаснили неспоразум.
Пс. стварно немам обичај да пратим ко шта све пише и које ставове заступа (поготово ако су коментари у теми Белвила, то свакако не гледам).