Šta je novo?

GDS Petica Kompleks u Bloku 63

Taman razlog da na novu masinu postavim PaintNet

Prvo položaj apoteke i deo Vojvodanske koji je proširen:

apoteka2.jpg

a ovo je nastavak iste fotke na istok, osnosno na desno:

park2.jpg

Na Google earth su dosta stari snimci, naime, ne vidi se deo Vojvođanske koji je proširen, zatim oko ovih livada izmedju severnih i južnih blokova su prošle godine završena parking mesta, par novih poprečnih saobraćajnica kao i pešačke staze od behatona (crvenog, naravno :) ), osvetljenje, otvorena je prodavnica Tehnomanije (ogroma limena zgrada, malo ko kupuje, i to od prvog dana), Tuš supermarket tačno preko puta Maxi-ja :) , napravljen je parking u malom crvenom krugu - to je ovo drugo mesto mesto koje je Felix uslikao.... sada se završavaju i ta dva parka....

Ok sada kontam. Verovatno ce na kraju da naprave kruzni tok oko apoteke koja ne sme da se rusi. :violina:

Ta kucica je tako trosna, srusila bi se samo da je bager "malo slucajno potkaci"

Ja bih ipak išao na sigurno, ako se okarakteriše kao slučaj, moglo bi nekome pasti na pamet da je ponovo podigne.

Šta je ovo j*b*te?!? :o :D izgleda kao nešto čime bi Sima Bandit krenuo na Duška Dugouška :lol:

izgleda kao nesto iz command & conquer... nego jel su ovo ikad ovi zapadni nemci koristili, ili je samo prototip?

Jeste da je tema park ali da se malo osvrnem na novo "nepoznato gradiliste" u vojvodjanskoj. Stvarno mi je nejasno sta izvode sa ovim ogradjivanjem. Prvo su lepo mesecima gradili parking a sada ce lagano da ga uniste. Za sada niko ne zna sta treba da se gradi na tom mestu. Uglavnom nabacili su 6 baraka i 5 wc-a tako da nije nista sitno..

jedan od nas":xjx5kqe0 je napisao(la):
Za sada niko ne zna sta treba da se gradi na tom mestu.
Ceo potez duž Vojvođanske je predviđen za neprofitne stanove.

Mislim čak i da je neko okačio na nekoj drugoj temi kako će to da izgleda. Spratnost je valjda P+3 što je po meni kretenizam, ali ajde.

jedan od nas":1chupc9d je napisao(la):
Jeste da je tema park ali da se malo osvrnem na novo "nepoznato gradiliste" u vojvodjanskoj. Stvarno mi je nejasno sta izvode sa ovim ogradjivanjem. Prvo su lepo mesecima gradili parking a sada ce lagano da ga uniste. Za sada niko ne zna sta treba da se gradi na tom mestu. Uglavnom nabacili su 6 baraka i 5 wc-a tako da nije nista sitno..
Tema nije samo park, već kao što joj ime kaže "Gradnja u bloku 63" :)
Inače, ako se ne varam, na toj lokaciji pored Vojvođanske će nići ove zgrade:

blok63_vojvodjanska_1_01090.gif
blok63_vojvodjanska_2_01090.gif
blok63_vojvodjanska_3_01090.gif

Na 1. i 2. ilustraciji se vidi veliki parking - to je pretpostavljam ovaj novi već izgrađeni, koga sad zatrpavaju ogradama i kontejnerima... A sudbina novih stabala koja su zasađena duž parkinga, i koja su se sad našla u sred gradilišta, će verovatno biti vrlo tužna:
vojvodjanska_04_01.jpg

Opis projekta je dat na: http://www.ekapija.com/website/sr/page/193756
-

Каталог непрофитних станова, има уцртану и локацију
http://www.beograd.rs/cms/view.php?id=1341234

(Наравно, сад кад сам детаљно погледао, скице локације нема само за станове у војвођанској, као за баксуз)...

shmeksi":3gdqxwui je napisao(la):
Mislim čak i da je neko okačio na nekoj drugoj temi kako će to da izgleda. Spratnost je valjda P+3 što je po meni kretenizam, ali ajde.
Pa, pazi, da je kretenizam, baš i nije. Taj kraj (blokovi 61-64) je već prenaseljen - kad kažem prenaseljen, mislim na to da je veliki broj ljudi naguran da živi na na jako malom prostoru. Taj "koncept" se posle prakse od par decenija života ljudi u tim zgradama pokazao kao promašaj i prilično nepromišljeno i nehumano rešenje. Ograničenje spratnosti (koje 90% članova foruma plljuje) nije bilo uvedeno zbog aritekture, već zbog poboljšanja kvaliteta života u budućim naseljima.

Za ove nove stanare (ja tako posmatram, za stanare, ne za zgrade) treba obezbediti i parking, igrališta i parkiće i šta sve još...
Parkinga i sada nema dovoljno, jesu nedavno napravljena nova mesta ali ni to opet nije dovoljno jer nema prostora - neko je nekad zamislio da je za lamelu od 400 stanova dovoljno oko 80 garaža i oko 40 parking mesta (odprilike takvo je stanje danas), puta po 8 lamela u jednom bloku....i sada tu treba naseliti još više ljudi. Ne, rekao bih da je projekat u Vojvođanskoj dobro osmišljen. Uostalom, razlika se vidi u onom završenom delu u blokovima 61 i 62.

Eto, da i ja neki put nešto pohvalim...

Шездесети блокови ми изгледају као кошница...оно је таква будалаштина у сваком смислу да је то невероватно...као да смо у Јапану, па нема довољно места...Паркинг је хаос! Због недостатка паркинг места људи су после пар десетина минута вртања у круг често приморани да се паркирају далеко од зграде и онда лако може да се види/чује нпр. Југић коме је Лавља канџа притисла сирену, а при том човек има нов акумулатор и то малтретирање околине у стилу сирене за престанак оопасности траје јако дуго, јер једноставно је, превише далеко од власника да би овај стрчао да искључи сирену...слична режија може да буде и са јефтиним цанталицама аларма на колима...;)

И уместо да ту кошницу споје преко Војвођанске са Ђорђа Станојевића до Милутина Миланковића, како је првобитно и предвиђено, они мањају ГУП, а Јевреји граде зграду на сред ,,пута"...
А прича око пољопривредне апотеке ми делује као разлог за нерад, јер није никакав проблем одрадити пут на целој траси по 3 траке у сваком смеру осим на делу код апотеке, ту извести неко привремено решење и касније рушењем средити да све буде по пројекту...

Због свега наведеног, нисам ни ја за додатно претерано досељавање људи на овај мали простор, већ их је превише, тако да се слажем са Рељом у вези спратности која је добра у овом случају (П+3)...нема потребе за већом...

Baš me zanima kako će izgledati putovanje gradskim prevozom ili kolima iz ove zone ka centru grada, kad se usele sve novoizgrađene i planirane zgrade u ovim blokovima + sve one Belville zgradurine... biće veselo, u svakom slučaju...

^ Неће бити проблема, Београду не треба метро јер опада број становника :kafa:

Djordje":h0v6fkcb je napisao(la):
^ Неће бити проблема, Београду не треба метро јер опада број становника :kafa:
Neopada, ali je jako mali prirodni prirastaj, zbog konstantnog doseljivanja stanovnika sa strane.Procenjuje se da ce do 2050 godine u Beogradu biti svega 50 000 stanovnika vise zbog doseljivanja ljudi iz sela u grad.To vec traje decenijama.I trajace donekle.

Izvinjavam se ako sam malo bio nejasan ali veceras smo napravili malu zurku kod mene tako da sam ovo napisao u ne bas svesnom stanju.

evo pogleda na Vojvodjansku i na blokove, pa ako neko moze bilo bi dobro da skicira gde se tacno radi ukoliko se vidi na ovoj fotografiji

060216_2.jpg

To se ne vidi na ovoj fotografiji, plac na kojem se gradi bi bio u kadru kada bi se fotoaparat okrenuo za nekih 120 stepeni u levu stranu.

Evo, označio sam polozaj apoteke i deo ulice koji je proširen, pošto je slikano pre rekonstrukcije.

060216_3.jpg

O.Š. "Jovan Sterija Popović" će očigledno ostati bez polovine svog sportskog terena zbog proširenja Vojvođanske (crvena zona na fotografiji).
vojvodjanska-skola.jpg

Evo sad rekose u vestima na Studiju B da ce se romi iz Vojvodjanske ulice u bloku 63 preseliti u naselje Orlovsko Brdo, jer pocinje gradnje prve zgrade neprofitnih stanova na tom potezu kao i ostatak Vojvodjanskog bulevara!!! Zato su poceli da ogradjuju plac.
A dali su i snimak kako novi kontejneri stizu u to Orlovsko Brdo. :kk:

Felix55":pv5dh9hs je napisao(la):
O.Š. "Jovan Sterija Popović" će očigledno ostati bez polovine svog sportskog terena zbog proširenja Vojvođanske (crvena zona na fotografiji).
Zato su dobili teren iza skole, koji se isto tako vidi na slici. Mada vidim da sada mazu ljudima oci sa tim kako je ovo iseljavanje roma povezano sa nastavkom gradnje vojvodjanskog bulevara. Nema nista od toga u skorije vreme, nisu romi nikada bili problem u ovom slucaju. Romi se iseljavaju zato sto zauzimaju parcelu gde treba da se grade stanovi..

Formiranje parka u bloku 63 se izgleda završava uskoro... Osvetljenje, klupe i kante za smeće su postavljene na svoja mesta, dečje igralište je presvučeno gumenom podlogom, a danas je krenulo i postavljanje trave i sadnja cveća :kk: Fotka je snimljena danas:

park_04_29.jpg

Vrh