Šta je novo?

GDS Petica Kompleks u Bloku 63

Park RS se nalazi do reke izmedju dva mosta. Inaugurisan je od strane Tadica i Dodika prosle godine, koliko se secam? I meni uopste ne smeta naziv, btw.

Jbt pa to je livada, nisu ni jedno drvo zasadili.A sada jel ima koje drvce?Meni je najlepse ono drvece koje ujesen umesto da zuti ono crveni.

Evo nekoliko fotki koje prikazuju kako napreduje gradnja parka u bloku 63:

7. februar 2009:
02_07.jpg

6. mart 2009:
03_06.jpg

18. mart 2009:
03_18.jpg

27. mart 2009:
03_27.jpg

Lepo napreduje, samo kada bi mogao da stavis sliku iz google eartha i da oznacis gde je taj blok. :kk:

Superiska Felix odlican presek :kk:

Jedino sto mi deluje da se dosta razvlace sobzirom na vremenski period koji si pratio ali je u svakom slucaju dobro sto se uopste radi ;)

Naravno opet nijedan zimzeleni lišćar... :( Bože sačuvaj toga kod nas... Mora sve turobno, da liči na rusku stepu po mogućstvu...

jovanovm":weubm51z je napisao(la):
Naravno opet nijedan zimzeleni lišćar... :( Bože sačuvaj toga kod nas... Mora sve turobno, da liči na rusku stepu po mogućstvu...
Ovo na fotografijama je uglavnom drveće koje tu bilo i ranije a nije posečeno.

relja":1zv6vca5 je napisao(la):
jovanovm":1zv6vca5 je napisao(la):
Ovo na fotografijama je uglavnom drveće koje tu bilo i ranije a nije posečeno.
Baš tako, većina stabala koja se vide na fotkama je postojala već dugo na toj poljani - sva sreća odlučili su da ih poštede i uklope u novi park.
Inaće, primetio sam danas da je počela sadnja novih sadnica, a videh i nekoliko zimzelenih među njima :kk:

Aha, OK, možda je moja greška, to drveće mi izgleda stvarno mlado - ne vidim išta starije od 20 godina. Takve sadnice su prilično jeftine, ali kapiram da se kod nas tako ne radi...

Paralelno grade parkove u blokovima 62 i 63, drveće je tu bilo i ranije. Ja tu stvarno ne pravim problem oko vrste, drvo je drvo i treba da ih je što više. :)

^^ Haha, ma da. Ali bicu realan, posto znam da to ovi iz zelenila nikad ne bi uradili. Par magnolia bi mi bilo dovoljno. Sadnica na Sumarskom fakultetu je 300 din.

Izgleda da radovi sad brže napreduju (1. april 2009):
04_01.jpg

Nove sadnice:
04_01b.jpg

04_01c.jpg

Ova centralna zona deluje zanimljivo:
04_01e.jpg

Inače, uz Vojvođansku ulicu, kod novog parkinga u bloku 63, se od pre neki dan izgleda formira novo gradilište:
vojvodjanska_04_01.jpg

Znaci moram da vidim taj park nikad nisam bio u tako mladome parku.Samo nek se gradi beograd i Srbija.Samo tako. :kk:

Jel moze neko ako ima na nekoj slici da oznaci tu apoteku da vidimo o cemu se radi. Ja nisam iz tog kraja pa ne znam kako to izgleda.

Thx Relja. Problem sa apotekom se iz ove pticije perspektive bas i ne vidi. Probacu sam da zumiram malo na google maps.

Vrh