Šta je novo?

Forumski kviz

Dobio sam preporuku da probam bar 5 puta ali i dalje nisam. Pojma nisam imao da se ovako priprema, ozbiljan proces

Prepustam

Ima i goveđa varijanta sprže (kod nas se kaže prža), koja ima i iznutrice pa je u loju koji se stvdne kao sir, a na preseku kao teraco. Može i ponovo da se otopi u šerpi ko tako voli.

Čvarci su najbolji oni debeli masni, hrskavi, a ne ovi končići u sprži ili duvan čvarcima. Mada i ovi drugi sa mladim kajmakom mogu biti baš dobri.

Спржа најбоље резултате даје као прилог лесковачких роштиљ мајстора. Овако нешто:

Dok nesmo probali pljeskavice u sve brze hrane po Leskovac, ja sam na svi vikala Bibac najbolji, ume si, ima dobro meso, a kad si turim spržu, sirac i pečurke u pljeskavicu, samo ufćem, nema poblago. Ali, beše onoj poskupljenje, sve otide u majčinu pa i meso, a Bibac ne znam koe mu urade. Dal neje isto meso, nešto ga pre`eba. Neje mi toj toj ko neki put. Neje loša al` ne mi se uslađuje ko onomad. Takoj da ako jedete kod Bibca turite si srpžu obavezno, ne se pokajete. Sprža izvukuje situaciju.

Poslednja izmena:
ај отворите тему кулинарске чаролије Србије, а овде да се држимо теме

1979. године смо уписали наше прво место на УНЕСКО Листу светског природног и културног наслеђа под називом "Стари Рас и Сопоћани". поред ова локалитета по којима носи назив, шта још чини целину са њима?

Сопот би требало за значи извор па према томе, по извору?

Рекао бих да је река Рашка.

Које је право име певача који изводи песму коришћену у филму Лепа села лепо горе коју чујемо у једној од упечатљивијих сцена и кадру у којем можемо да видимо и један од симбола Београда, кулу Генекс?

Тако је, изволи.
Горан Баре под псеудонимом Хали Гали Халид.
За Срђана Драгојевића прилично инспиративна остварења па је неке од песама користио у својим филмовима.

Vrh