Šta je novo?

Forumski kviz

Даме и господо:

Спржа

412366_profimedia-0491904159_f.jpg

Dobio sam preporuku da probam bar 5 puta ali i dalje nisam. Pojma nisam imao da se ovako priprema, ozbiljan proces

Prepustam

Ima i goveđa varijanta sprže (kod nas se kaže prža), koja ima i iznutrice pa je u loju koji se stvdne kao sir, a na preseku kao teraco. Može i ponovo da se otopi u šerpi ko tako voli.

Čvarci su najbolji oni debeli masni, hrskavi, a ne ovi končići u sprži ili duvan čvarcima. Mada i ovi drugi sa mladim kajmakom mogu biti baš dobri.

Спржа најбоље резултате даје као прилог лесковачких роштиљ мајстора. Овако нешто:

Dok nesmo probali pljeskavice u sve brze hrane po Leskovac, ja sam na svi vikala Bibac najbolji, ume si, ima dobro meso, a kad si turim spržu, sirac i pečurke u pljeskavicu, samo ufćem, nema poblago. Ali, beše onoj poskupljenje, sve otide u majčinu pa i meso, a Bibac ne znam koe mu urade. Dal neje isto meso, nešto ga pre`eba. Neje mi toj toj ko neki put. Neje loša al` ne mi se uslađuje ko onomad. Takoj da ako jedete kod Bibca turite si srpžu obavezno, ne se pokajete. Sprža izvukuje situaciju.

Poslednja izmena:
Vrh