Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Ima i goveđa varijanta sprže (kod nas se kaže prža), koja ima i iznutrice pa je u loju koji se stvdne kao sir, a na preseku kao teraco. Može i ponovo da se otopi u šerpi ko tako voli.
Спржа најбоље резултате даје као прилог лесковачких роштиљ мајстора. Овако нешто:
Dok nesmo probali pljeskavice u sve brze hrane po Leskovac, ja sam na svi vikala Bibac najbolji, ume si, ima dobro meso, a kad si turim spržu, sirac i pečurke u pljeskavicu, samo ufćem, nema poblago. Ali, beše onoj poskupljenje, sve otide u majčinu pa i meso, a Bibac ne znam koe mu urade. Dal neje isto meso, nešto ga pre`eba. Neje mi toj toj ko neki put. Neje loša al` ne mi se uslađuje ko onomad. Takoj da ako jedete kod Bibca turite si srpžu obavezno, ne se pokajete. Sprža izvukuje situaciju.
Ovaj veb sajt koristi kolačiće radi prilagođavanja sadržaja, poboljšanja korisničkog iskustva i očuvanja prijave ako se registrujete.
Nastavkom korišćenja ovog veb sajta saglasni ste sa našom upotrebom kolačića.