Šta je novo?

Forumski kviz

Браво @JohnnyLee
Имаш част

Тврђава се налазила на ади реке Мостонге чије корито је касније делимично коришћено приликом изградње Великог бачког канала и ДТД чиме је каналисана а у деловима који нису каналисани постала је много сиромашнија водом или је од ње остало само корито као што је то случај код Бача.
Идеја да се река Мостонга поново врати у своје корито и да тврђава поново постане ада јавила се у светлу кандидатуре за место на листи Унеска.

Jes bilo

Pošto je pitanje već bilo onda je i dobar trenutak da se vratimo u redovan tok kviza. 🙂
Бања Пачир.

Следеће питање препуштам колеги најближем дотичној бањи, а који је и најавио нешто занимљиво.

Гос'н @Noki, чини ми са да у статуту квиза који си сам писао, и који смо донекле касније мало доградили нигде не пише да питања не смеју понављати. А пошто си ти правник ред је да испоштујеш то и препустиш питање првом који је погодио да је видео убио радио звезду а то је Гос'н Пећко Пиво.

Можда у прецедентном праву може да се постави као... прецедент - да нема понављања питања?

Možda ja nisam najbolje ispratio da li je taj tok ispoštovan... 🙂 Možda smo ovim zapali u pravni ćorsokak koji jedino Igor može da reši zaključavanjem teme 😁😆

Paradokse, ali ja nisam uvodnim postom numerus clausus iscrpno naveo sve nedozvoljeno a da je sve nenavedeno dozvoljeno, nego sam samo dao opšte smernice, a u okviru njih ciljnim tumačenjem dolazimo da nema ponavljanja pitanja jer se time urušava sama svrha kviza.

Mogao bi neko maliciozno da ponavlja isto pitanje u nedogled, ali treba imati u vidu da nesvesno ponovljeno nije skrivljeno, tako da se može progledati kroz prste i nastaviti niz, ako malicioznosti i svesnog urušavnja koncepcije kviza nema.

Mogli smo Pantografe uspostaviti presedan ili ciljnim i autentičnim tumačenjem norme doći da je iako prećutno, sve već propisano samo je potrebno da se rastumači, uprkos oskudnoj inicijalnoj normi.

U kvizovima, bilo kog tipa, pitanja se ne ponavljaju nego smišljaju nova.

To ne moram propisati da bi važilo jer je sastavno pravilo onoga što zovemo kvizom.

Tako da Beki ima pravo ovog puta. Oni koji su mu se usprotivili nemaju.

S tim u vezi nek postavi pitanje ko prvi bude želeo. 😊

Tek sam sad shvatio CEBEP da je ta banja najbliža tebi, tako da jeste ispoštovan sled. 😉

Može da pita sledeći @GOJE naravno. 😉

Možda ja nisam najbolje ispratio da li je taj tok ispoštovan... 🙂 Možda smo ovim zapali u pravni ćorsokak koji jedino Igor može da reši zaključavanjem teme 😁😆

Paradokse, ali ja nisam uvodnim postom numerus clausus iscrpno naveo sve nedozvoljeno a da je sve nenavedeno dozvoljeno, nego sam samo dao opšte smernice, a u okviru njih ciljnim tumačenjem dolazimo da nema ponavljanja pitanja jer se time urušava sama svrha kviza.

Mogao bi neko maliciozno da ponavlja isto pitanje u nedogled, ali treba imati u vidu da nesvesno ponovljeno nije skrivljeno, tako da se može progledati kroz prste i nastaviti niz, ako malicioznosti i svesnog urušavnja koncepcije kviza nema.

Mogli smo Pantografe uspostaviti presedan ili ciljnim i autentičnim tumačenjem norme doći da je iako prećutno, sve već propisano samo je potrebno da se rastumači, uprkos oskudnoj inicijalnoj normi.

U kvizovima, bilo kog tipa, pitanja se ne ponavljaju nego smišljaju nova.

To ne moram propisati da bi važilo jer je sastavno pravilo onoga što zovemo kvizom.

Tako da Beki ima pravo ovog puta. Oni koji su mu se usprotivili nemaju.

S tim u vezi nek postavi pitanje ko prvi bude želeo. 😊
Kako to mislis ovog puta?

Колико је жена пољубио Раде Јоровић?

A kako mu se zove sin zna li iko?

Kao i da mu locira kuću 😉

Ajde neću otkrivati, bezveze mi je i za Blažu što sam pisao pojedinosti/gde otprilike živi i slično, inače ne šeta više pudlu nego dva manja psa neke druge rase... Juče sam ga baš video...

Знам једино да жене очи шире и да воле официре па нека буде да је тај број, рецимо, 100.

Извор је песма: Кол'ко има на ливади сена...

Рачун се изводи по следећој формули: Х*У+Z=?

Иначе, један од одговора (све) је делимично тачан, али се односи на "све лепе, поред којих прође".

Jes bilo

пази стварно. опростите, ипак је то из времена моје илегале :)

Извор је песма: Кол'ко има на ливади сена...

29

Браво Џони.

Кол'ко има на ливади сена,
Толико сам пољубио жена,
Три пут' седам,
Двадесет и један,
И још осам,
Ето, толико сам.

Vrh