Šta je novo?

Forumski kviz

@GOJE I šta kaže forumula? 🙂

Ja znam za onu laičku formulu ako nađemo jedan ima ih bezbroj. 😊

1724270943245.png

N - broj civilizacija u našoj galaksiji koje su sposobne za komunikaciju

R* - broj zvezda koje nastanu u jednoj godini u našoj galaksiji

fp- udeo zvezda koje imaju planete

ne – prosečan broj planeta pogodnih za razvoj života i zvezda koje imaju planete

fℓ - verovatnoća da će se život pojaviti ako za to postoje uslovi

fi – verovatnoća da će se iz života razviti inteligencija

fc - verovatnoća da će inteligentni život biti voljan i sposoban da komunicira sa ostatkom galaksije

L - prosečan životni vek tehnološke civilizacije

Au svaka čast... Puno nepoznatih... Pogotovo je zabavan broj zvezda koje nastanu u našoj galaksiji u jednoj godini... 😆

Kao nikada niste čuli za izraz "Dvostruki Ritberger" ?

Mene to zanimalo jer sigurno ima 5-6 vrsta skokova, tj. čuo sam ih kad sam gledao takmičenja sa stručnim konsultantom. Elem, bitno je sa koje noge se odraziš i na koju doskočiš, pa sa koje strane klizaljke, pa da li ideš unapred ili unazad pri odskosku i doskoku.

Ko ima neizdrž, evo i odgovora https://en.wikipedia.org/wiki/Figure_skating_jumps#Types_of_jumps

И тај је гледао преносе с коментаром Милке Бабовић.

Ја знам за неки, беше, "двоструки аксл"?

OK, imamo Ritberger, Aksel

Asocijacije za ostale

1. Zvuci kao cvet, ali je slozenica od engleskih reci za petu i petlju.
2. Prva 3 slova imena đavola
3. Ime pevača Žmahera bez jednog samoglasnika
4. 2.71828...
5. Prisvojni pridev od prvog elementa na Mosovoj skali. (pa zameni prvo slovo sa S)

Хииллуп :)
Луц
Флип
Ојлер
Сисеоников (ово ми звучи најхумористичније)

Неки би рекли једноставно ESE, али неки други би користили временску одредницу. Колико би (по другима) било тачно сати?

Неки би рекли једноставно ESE, али неки други би користили временску одредницу. Колико би (по другима) било тачно сати?

то је источна зона, тј. источна обала САД. дакле, сада је тамо 05:26

Не не, Мел је објаснио о чему се ради, али му се мало журило негде. :)

• Sviđa mi se
Reagovanja: Mel
Jedino ako se položaj odnosi samo na malu kazaljku, ali onda ne žurim nego kasnim, jer bi tako bilo nešto manje od 4 sata.

Па положај се увек односи само на малу казаљку, А он може да се изрази и децимално, и уз помоћ ниже јединице (велике казаљке). А, ако си дао одговор који је ранији од тачног, значи да журиш. Али, ту си негде, баш близу.

Ako treba da stignem na sastanak u 3, a sad je 4, onda kasnim :p
A ja jesam krenuo u 3, I stand corrected.

Ovo me podsetilo na pitanje profesora diskretne matematike "ako ja skočim gore i moj lik u ogledalu skoči gore. Ako ja podignem levu ruku, on podigne desnu, zašto?"
(Ovo nije pitanje)

Vrh