Šta je novo?

Forumski kviz

Tacno 30 godina je starija pesma. Najmladji clan je prvi otisao u Indiju, a posle je sve clanove povukao da idu i oni. Tamo je i dobio inspiraciju za pesmu.

А имала ми је неки источњачки звук, онако музика која би се пустила када амерички филм одједном пређе у Пакистан

Ne. Nalazi se na albumu snimljenom posle albuma na kome se nalazi Yellow Submarine.

Četiri reči se nalaze u nazivu pesme, treća i četvrta reč su iste kao kod najpoznatije pesma benda U2 (najslušanije na Spotifaju i Dizeru).

Takođe, prva četiri slova prve reči su ista.

I druga reč je ista kao četvrta.

Ne znam kako drugačije da pomognem osim da ubodete naslov, pošto pesmu očigledno ne znate 😁 Dajte otprilike pa da idemo dalje.

Poslednja izmena:
Ne. Nalazi se na albumu snimljenom posle albuma na kome se nalazi Yellow Submarine.

Četiri reči se nalaze u nazivu pesme, treća i četvrta reč su iste kao kod najpoznatije pesma benda U2 (najslušanije na Spotifaju i Dizeru).

Takođe, prva četiri slova prve reči su ista.

I druga reč je ista kao četvrta.

Ne znam kako drugačije da pomognem osim da ubodete naslov, pošto pesmu očigledno ne znate 😁 Dajte otprilike pa da idemo dalje.
Aaaa, one one one. Ili

Oooohhh, you withou you?

With or Without You, sigurno. U2. Znam ovu melodiju Mahariši-Bitlsa, ali pojma nemam kako se zove pesma.

Pored autohtonih sorti (možete da ih navedete, ne morate), u Srbiji je stvoreno nekoliko sorti grožđa koje se danas uspešno gaje i od kojih se proizvode odlična vina. Navedite bar dve nove sorte grožđa.

Нисам неки познавалац (шта ћу - сељак човек, волим пиво и ракију), али да пробам: прокупац, багрина.

To su autohtone sorte, a malvazija je istra. Institut u Sremskim Karlovcima je stvorio mnogo sorti koje uglavnom počinju sa SK pa neki broj , Panona itd.

Tako je Dart, pitaj dalje.
Da, ovo što je Goje naveo su autohtone sorte, uz Tamjaniku, najpoznatije.
Od novih da dodam još npr. Probus, Morava, Sila…

Koliko je trenutno visok most na Adi odnosno njegov pilon i koliko je trebalo da bude visok?

(2012 godine je bio neuspeli pokušaj postavljanja vrha helikopterom , a u budžetu za sledeću godinu su opredili novac za tu namenu)

Тренутно је висок 203м, а требало би 215м?

Vrh