Šta je novo?

Forumski kviz

У средњем веку покрајина Косово и Метохија није никада образовала управну, културну или политичку основу. У то доба равница Косово звала ce само мали део покрајине данашњег Косова и Метохије, обухватала je средишњи део, благо таласасту долину Косова. Према географском попису Мартина Сегона, католичког бискупа из Улциња (+1485) пореклом из Новог Брда (на Косову) реч je о тој равници „познатој по борбама између разног становништва“ уп. Martinо Segono di Novo Brdo Vescovo di Dulcigno, Un umanista serbo-croato dеl tardо quatrocentо. Vita ed opere, издање A. Pertusi, Рим 1981; цитирано y Le Kosovo – Metohija dans l’histoire serbe, sous la direction de R. Samardžić (чланак C. Ћирковића), Lausanne 1990, стр. 21.

Да, Косово се односи на простор Косова поља, вероватно словенски назив за тај конкретан простор, на за целу територију данашње АП, која се састојала из различитих области.

Колико дуго сам јуче чекао на Хоргошу, приликом уласка у Србију?
Супротно правилима квиза ја сам гуглао овај одговор, али како нисам нашао одговор нисам ни писао, сад се само исповедам :)
1705993597025.png

Davno behu casovi istorije ali bio je pasus bas o tom izdvojen oko imena ujedno objašnjenje za reč Kosovo itd

Jeo je sniclu, a ispred njega u redu je bio Guru Jafforidza.

Ево пар хинтова. Наречени полуселебрити је познат највише по оцу, а сам је завредио развлачење по жутој штампи, због религиозних особености.

А шницла није била тешка за погодити. ;)

Највише пажње привукла је наводна позивница за свадбу када се пре коју годину одлучио да стане на луди камен, и то пред његовом светошћу.

Ubijate s pitanjima koliko su teska... jel treba sad da pogadjamo koga je @Noki castio u Mekdonaldsu? Za koje pare i kome je izdao stan u Ns? :)

Nisam ga izdao... 😉

Neka nek se igraju momci kviza.. ne smeta 🙂

'Ajde, kad smo već kod poluselebritKinja, koja ženska osoba je bila predmet najveće kletve u Beogradu svojevremeno: Dabogda ti ________zavela sina jedinca? :cool:

Ај да наставимо у истом ритму. Један од тих на које је пала клетва из @Vox91 -овог питања је фудбалер и певач из мог краја, мада нисам сигуран да ли баш био јединац. Сад они који знају који је то мој крај имају предност. Овај бивши Рушкик муж није претерано познат певач, а још мање као фудбалер али има један баш познат хит.

Питање је који је то хит, а име уклетог зета није неопходно, нека то буде бонус питање.

Роки: "Жена"? Једино ми то пада на памет.

Рекао бих и Ангел Димов, али знам да јамачно није из твог краја (дочим за Рокија само могу да претпоставим да би ти могао бити земљак).

Хм, мислио сам да ће неко одмах погодити.
Мали хинт, да би знали одговор на ово питање не морате да знате 800 српских топонома као што једном рече наш председник да зна, довољно је да знате само два. Мислим да сам сад баш помогао.

Vrh