Šta je novo?

Forumski kviz

Niko od vladara a nije da nisu mogli
Mrtva je trka izmedju Luke celovica i nikole spasica
Priznaje se odgovor @Dosljak

Poslednja izmena:
Niko od vladara a nije da nisu mogli
Mrtva je trka izmedju Luke celovica i nikole spasica
Priznaje se odgovor @Dosljak

Radio sam nesto za BU i dobio knjigu o zaduzbinama ne videh nataliju tamo
Svakako bi trebalo uraditi popis zaduzbina sa istorijatom i fotkama zaduzbinskih zgrada

Ostavila 2 rudnika zlata i 9.000 hektara šume..

Mišljenja sam da je Došljak postavio zanimljivo pitanje, a Vox je mlađi ima vremena za njega da se dokaže i pokaže ☺😉

To šta ste vi učili na prvoj godini @Vox91 kao dva različita faksa da smo završili 😄

Al to je sve do interesovanja, ja sam uvek imao taj 'internacionalni element' izražen 😋 i onda dok si ti čitao o Nataliji i Karađorđevićima ja sam čitao hamurabijev i gortinski zakonik, Sumer, Akad, Mesopotamija, položaj žene u starom Egiptu, sve do magna carta libertatum, habeas corpus act itd 😄

Dakle dok si si ti stavljao akcenat na nacionalnu pravnu istoriju ja sam više čitao onu Siminu knjigu. Bila je prosto zanimljivija. 🙂

Наталија је као своју задужбину оставила земљиште и руднике на истоку Србије.

Вероватно је Беки у праву, манастир Ваведење Пресвете Богородице, ктиторке Персиде Миленковић.

Хајде да олакшам мало, на територији је града Београда.

Mišljenja sam da je Došljak postavio zanimljivo pitanje, a Vox je mlađi ima vremena za njega da se dokaže i pokaže ☺😉

To šta ste vi učili na prvoj godini @Vox91 kao dva različita faksa da smo završili 😄

Al to je sve do interesovanja, ja sam uvek imao taj 'internacionalni element' izražen 😋 i onda dok si ti čitao o Nataliji i Karađorđevićima ja sam čitao hamurabijev i gortinski zakonik, Sumer, Akad, Mesopotamija, položaj žene u starom Egiptu, sve do magna carta libertatum, habeas corpus act itd 😄

Dakle dok si si ti stavljao akcenat na nacionalnu pravnu istoriju ja sam više čitao onu Siminu knjigu. Bila je prosto zanimljivija. 🙂
Brt, cimam malo ovog Bekija, čisti zez.. 2 boda i ta priča..

@Vox91 Ne bi trebalo puno da ga cimaš... on je i bez faksa pokazao zavidno znanje, da postidi pojedine fakultetlije ☺️

Mada i ja volim da ga cimam povremeno, kad se namesti 😄

Bekili je ortak, i on to shvata kako treba, plus ima i fax.. :cool:

Lepo je znati da ima faks, pozdravljam! Ja sam samo hteo da kažem nevezano od Bekija da si ti stavljao akcenat na nacionalnu istoriju zbog očiglednih interesovanja kad si već spomenuo prvu godinu i da se nešto tamo učilo napamet i to je sve 😋 🙂

И ја бих реко да је Ваведење најближе Теразијама, а други најближи манастир је архангела Гаврила у Земуну, који је формално манастир, мада је не видех да има конаке. Тек онда иде Раковица па Сланци. То ако рачунамо само православне, јер колико знам у Земуну има активан фрањевачки самостан.
Имам утисак да @Дошљак није приметио @Вожд -ов одговор

Poslednja izmena:
Vrh