Šta je novo?

Forumski kviz

ево још једино ревијално питање, док се јави @Dart, а да останемо у заставама. застава које државе једина на свету има човека?

Baš sam jutros to čitao, ali ne mogu da se setim koja je zemlja u pitanju. Dve osobe su na zastavi i predstavljaju dve najzastupljenije rase u toj zemlji.

Hajde kad vec razglabamo... furali smo 1835. zastavu Nizozemske :) s nabudzenim grbom... sta je i ko presudio da se izmeni raspored boja?
reklamni-materijal-swa-tim-zastave-istorijske-zastave-SRETENJSKI-USTAV-1835-god-800x600px.jpg
Инспирација за први предлог заставе кнежевине била је застава Француске. То је сметало монархијама, па су Турци наметнули обрнуту Руску морнаричку.

Ostajemo na zastavama.

Od zastave koje države se može uz pomoć makaza napraviti 6 državnih zastava, može i sedma ali bez grba? I nabrojati tih 6 država.

Ajd dok Došljak ne dođe na temu jedno brzopotezno sportsko pitanjce.

Kako se zvao fudbalski sudija na utakmici Jugoslavija-Argentina na SP 90-te.

Bonus, ime sudije na CZ - Bajern 91.

Jeste jeste, znaš li ime prvog sudije?

Odgovor se naravno prihvata ali baš da vidimo @centarfor, @Beki i @Duleja znaju li ime sudije Retlisbergera. Galerovog imena ne mogu da se setim.

Ne mogu se setiti imena. Ne znam ni kako izgleda. Secam se da jeste Sabanadzovic prestrogo iskljucen i da je navlacio za Arg. Nisam nesto puno gledao tu tekmu, najvise penale, Papeta Susica, Mesu Bazdarevica i naravno Gojkoceu.

Uh, te 1990., sedim u kaficu i s caletom gledam prenos Jugoslavija - Kolumbija, vodimo 1-0, prilazi neki stariji covek i kaze mi "Mali, 1-0 je najopasniji rezultat, nikad ne znas kad ce da izjednace". Ko da slusam Barda Zivadinovica 😅😅

@centarfor A, ti pricas o Jugoslavija-Argentina, tad nisam ni rodjen. Ja mislio da pricas o Zvezdi, posto je taj Kurt sudio Zvezdi u Tokiju i za njega se trazilo ime.

Vrh