Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Bice bice nadam se jos veceras Steva stize :)

solecar":2xbou95a je napisao(la):
Da li može da se namesti da može direktno da se dođe do glavnog podforuma? Recimo ja uđem u deo forum , i odaberem Javni gradski prevoz , i onda uđem u neku od tema u tom podforumu. Da bi se vratio u meni Javni gradski prevoz , moram da koristim dugme (strelicu) back na browseru kako bih se vratio. Bilo bi dobro da se pored naziva teme postavi i naziv podforuma , tačnije da prvo dođe naziv podforuma , pa tema , i da može jednim klikom miša da na naziv podforuma se vrati na taj podforum.

Primer:
Javni gradski prevoz > Tramvaji

Da ovako piše kao u primeru i da se klikom na boldirano vrati na željeni podforum. Ovim se izbegava da se pročitane poruke u temama pojavljuju kao nepročitane , kada se vratim na željeni podforum.

Da li se radi nešto po pitanju ovoga?

Само да укажем на непотпуно пресловљавање: подесио сам писмо форума на ћирилицу али на почетној страни су називи подфорума (Опште дискусије, Пројекти, Инфраструктура, Остале дискусије) и даље исписани латиницом. Нисам приметио неке друге грешке тог типа па се надам да и ово може бити исправљено :)

Malo sam se poigrao traženjem tema sa osakaćenim naslovima (možda mi je nešto promaklo, a delove koji su italik sam stavio po sećanju i logici):

Bahato parkiranje, bahati vozači i malograđanština
Nehigijenska,divlja i slična naselja
Da li smo najgori na svetu (što se ti
Devoj
Putarina le
Sremčica u srednjem veku
Uloga zelenila u budućim urbanisti
Zelenilo topčiderskog brda
Klimatske promene i egzotična flora u Beogradu
Продаја филтера целом свету
Пропали Београдски пројекти
Sportsko rekreativni centar ''Borča''
Град
New Residential complex in Višnji
Osnovna škola Milena Pavlović Barili u Višnjičkoj banji
"Музеј јавног градског превоза"
Obnova palate Hansen u Beču
Спортски објекти у Србији
Pozivi za biciklističke vožnje
Европ
Ulica Braće Nikolić u Surčinu
Београд - испочетка
Beovoz za Borču
Раковица: про
Uređivanje biciklisti
Drajzerova-Top
Turisti
Kompresori za
Google I Pančevo
Grafi
(...)
Торањ "
Železni
Peša
Predlog za projekat - Unapređenje postojećeg tramvaja u brzi tramvaj
Istraživačka stanica Petnica
Pančevo
(...)
Република Срп
Стадиони у Србији - Изградња, рекон
Akva park Bački Petrovac
Пешачко бицикли
...i još dosta tema u Relax podforumu od druge strane nadalje koje ovde nisam stavljao.

Što se tiče sadržaja prenetog sa starog foruma, ovo je glavni nedostatak, manji nedostatak je što se ne prikazuju smajliji (neki baš nedostaju kao LRT fijasko), nema spoilera (nije ni naročito neophodan) i malo ozbiljnija nezgoda što su prekinuti linkovi unutar foruma i sa strane zbog promene URL parametara. Primećujem da su i potpisi i lokacije nekih članova presečeni ako sadrže č.

U ovoj temi (globalnom obaveštenju) primećujem da se neke stvari ponašaju čudno, već pročitane postove mi prikazuje kao nepročitane ili mi ne prikaže stranu od prvog nepročitanog posta, dok na običnim temama sve funkcioniše normalno.

Uh zar je moguce da sam toliko propustio doduse radio sam do 3 nocu pa i ne cudi. Bice i to sredjeno.

Hvala ti puno pogotovo za direktne linkove od velike je pomoci

Smajlije ce Steva ovih dana da sredi kao i naslove u tabovima da se vidi kao i ranije naslov teme.

Дедињац":3re6uvrt je napisao(la):
Само да укажем на непотпуно пресловљавање: подесио сам писмо форума на ћирилицу али на почетној страни су називи подфорума (Опште дискусије, Пројекти, Инфраструктура, Остале дискусије) и даље исписани латиницом. Нисам приметио неке друге грешке тог типа па се надам да и ово може бити исправљено :)

Preslovljanje je potpuno.

Podešavanje na ćirilicu prebacuje sam forum na istu, dok teme ostaju takve kakve su jer nisu deo osnovnog forumskog sadržaja.

Evo mojih predloga:

EOk3.jpeg

EOkW.jpeg

Još dva apdejta za danas :)
- Više se ne pojavljuju naslovi u okviro sâmog posta
- Sređeni su naslovi tema u okviru taba/prozora vašeg browsera

- Takođe se i brz odgovor odmah pojavljuje - bez dodatnog klika

Fino napredujemo Stevo.Bravo!

Ako mozes podesi da ne mogu ici slike u potpis,ima nekoliko clanova foruma koji ih stavljaju,kada bi samo stavio softverski da ne mogu slike u potpis taj problem bi bio resen,tako je uradjeno na svim forumima koje videh da imaju ovaj softver.

алал вера стево, све се сређује врло брзо!

још један предлог: да постоје смајлији у брзом одговору, или да се комплетан едитор појави кликом без учитавања нове странице, де факто да се "открије".

да обавештења око едит поруке буду сива или бела а никако розе. то испада најважније. можда је најбоље да буду у боји форума, без оквира.

Moze li vreme da bude prkazano umesto 12 na 24 h kao na starom ?

Možeš u podešavanjima to da promeniš. ''Moj format datuma'' i stavi šestu opciju (ako se gleda odozgo na dole).

hvala :D nisam odavno cackao podesavanja
eto meni prilike da se igram sta li sve ima tamo
ako forum opet ne bude radio jedan dan - nisam ja kriv :lol: :lol: :lol:

Зашто ми вечерас увек кад пишем неки одговор за "цитирај" и кад кликнем на "ентер" да би пребацио на нови ред, кад морам баш ентером, не пребаци ми се на нови ред, него се појави натпис :

"О, не!
Дошло је до грешке приликом приказивања ове веб странице. Да би сте наставили, поново је учитајте или идите на другу страну. Сазнајте више https://support.google.com/chrome/bin/a ... swer=95669

Још увек откуцани текст на "прегледу" бежи удесно !

Gago ne bi trebalo da bezi namesteno je pre dva dana. Klikni na ctrl+f5 moguce da ti pamti starija podesavanja. Javi kako je proslo

Moze li se znati hoce li biti vracena reputacija ili ne? Mislim da se zna bar da li postoji namera i ideja da se vrati ili ne?
Jako mi treba moja reputacija :mrgreen: , sta cu kad sam nolajfer.

Nesto mi i ne nedostaje ta reputacija u smislu sakupljanja konacnog broja "bodova" radi ne-znam-kakvog prestiza, potseca me na "lajkovanje" gde se postovi/komentari usperavaju ka sakupljanju sto veceg broja isti (navlakusa za povrsne) i popularizmu so to say.
Ono sto mi se svidja oko tih pluseva je neka vrsta feedbacka i podrske misljenja u samom postu koji dobijas bez da se neko izricito izjasni da mu se dopada to sto pises kada je neka specificna tema u pitanju. Korisno je kao potvrda da razmisljas u dobrom pravcu ili kao podrska za neki malo veci trud, sto ume da motivise. Kolika je necija ukupna reputacija me najmanje interesuje, a ume covek tako i da se uobrazi :)

Ostalo je sve manje-vise receno, sem mozda sto bih voleo da imam bolji pregled aktivnih tema i to na vise od jedne stranice.

PS. "predgled" posta mi i dalje bezi udesno!

Kad udjes u pregled posta odradi ctrl+f5 da super refreshne stranu. Radice se na vracanju reputacije naravno samo pozitivne kako je bilo i ranije.

Hvala na odgovoru! :)
Drakche":csievrj7 je napisao(la):
Ono sto mi se svidja oko tih pluseva je neka vrsta feedbacka i podrske misljenja u samom postu koji dobijas bez da se neko izricito izjasni da mu se dopada to sto pises kada je neka specificna tema u pitanju. Korisno je kao potvrda da razmisljas u dobrom pravcu ili kao podrska za neki malo veci trud, sto ume da motivise.
Egzekli!

Igor":14nottkq je napisao(la):
Gago ne bi trebalo da bezi namesteno je pre dva dana. Klikni na ctrl+f5 moguce da ti pamti starija podesavanja. Javi kako je proslo
Игоре, више ми не бежи у десно, али и даље остаје онај проблем са новим редом, јер се увек појави оно "О, не !" :(

Cek sta se pojavi nije mi bas jasno.

Dobro jutro, forumaši. Ja sam nov.

Ovako, kad sam izmenio podešavanje pod korisničkom kontrolnom panelu i kliknuo sam na ono dugme "Pošalji", piše mi "Vaša podešavanja su ažurirana." Treba da se promeni naziv sa "Pošalji" na "Ažuriraj"...

Похвала што нови форум функционише са нашим изразима! Треба се мало уходати, али је тозитиван напредак!

Колико је готивније ићи на "цитирај" а не на Quote.

Смајлији ми се не свиђају, сад су као и на сваком другом форуму а били су јединствени. Сад више изгледају као СМС.

Али, колико сам схватио, то је уплану да се доради?

Prvi put se logujem od promene. Utisci su još sveži. Drugačije, ali mi se dopada. Čestitam, samo napred.

Vrh