Davanje negativnih (u ovom slučaju palac na dole) , zna da se i zloupotrebljava. Ja sam imao prilike da na jednom drugom sajtu zbog izkazivanja neslaganja uz objašnjenja i obrazloženja zašto je to tako , a koja se nisu svidela pojedincima , od tih korisnika dobijao konstantno minuse na svaki moj komentar , od trenutka kada sam im se "zamerio". Nakon toga sam i ja počeo da njima dajem minuse na svaki njihov komentar , i to samo sa jednom namerom , a to je da nateram administratore da to ukinu. Kako to nije pomoglo , jer su minusi i dalje ostali , došlo je do drugog efekta. To konstantno davanje minusa sa moje strane onima kojima sam se "zamerio" , dovelo je do toga da su dotični korisnici počeli da napadaju svaki moj post , ismevajući me (u stilu "da li si ti normalan") , komentarisali vesti koje sam preneo sa drugih sajtova (u stilu "kakve su ovo gluposti") ... Na kraju je to dovelo do toga da ti korisnici budu banovani sa sajta , zato što sam počeo svaki njihov odgovor na moj komentar da prijavljujem administratorima. Eto na šta sam bio primoran , samo zato što sam nekome argumentovano objasnio da za neke stvari nije u pravu. Više bih voleo da su ti ljudi pokušali da me sa kontra argumentima ubede da ipak nisam u pravu , nego način na koji su se ponašali , a samim tim i ja , jer nisam bio uopšte oduševljen što sam morao to da primenim , umesto da razgovaramo normalno.