Šta je novo?

Forum, sajt - sugestije, primedbe, pitanja

Normalno je da otvaramo sve vise topika i tome se radujem, ali sa druge strane primećujem da imamo dosta tema duplikata i 1/3 nepotrebnih ili starih, bajatih tema, pa predlažem da se malo sredi ili ažurira forum u smislu samih topika. Tako da uđemo u NG osveženi. :) Kad bih imao pristup i sam bih Vam pomogao, ovako ostaje na molbi. Prosto kad budete imali vremena malo prelistajte i izbrisite visak.

p.s Na Belgrade Eye vratite nam Vojvođansku ulicu, pa radovi sam sto nisu počeli, mi se uveliko spremamo. :D

Hvala na sugestiji. Ima dosta da se radi na sredjivanju tema pa ako imas predloga bilo bi dobro da mi ih posaljes na pm da vidim sta se moze uraditi.

Radi se na tome aktivno vec od proslog neuspelog updatea foruma. Forum ce biti kompletno promenjen nadam se vec za nedelju dve, dok je sada u paralelnoj test fazi sa postojecom bazom.

Postojeca verzija foruma nazalost nema dobar spam filter tako da se uglavnom rucno brisu spam botovi dok se ne predje na novi forum gde je izbor zastite daleko bolji.

I naravno hvala tebi i ostalim userima koji salju report poruke za spam poruke kako bi ih lakse uocili i obrisali ;)

Mislim da bi captcha pri registraciji rešila problem, kontam da nova verzija donosi to.

I sada postoji captcha ali je botovi zaobilaze. Na prosloj verziji foruma je stajala cirilicna captcha koju nisu naravno mogli da prepoznaju dok sadasnja verzija ne dozvoljava tu cirilicnu.

Jel može i na dnu strane da se postavi

pored opcije -Post reply - ubaciti - New posts -Active topics

Kada se pročita strana da bi se videli novi,,odgovori-postovi,, moramo da se vracamo na vrh strane ,
gde se i nalaze te opcije ,
a kada ima dosta slika na stranici to svaki slabijij računar davi i davi...
srecom postoji na tastaturi Home -End pa se poštapamo (izvuci tastaruru kliknuti- vrati tastaturu)
sa tim ponovljenim opcijama na dnu strane
ako se samo isčitava - dovoljno je pregled tema i odgovora na forumu vršiti samo sa mišem :)

Zašto forum nekada tako sporo reagujeeeeeeee... DEPRIMIRA
Uvek se brzo učitava, ali dok počne da učitava nekad čekam i po 2-3 minuta. Samo u po noći radi savršeno brzo. Kontam da je to do hostinga, zar ne?

Vrti se i vrti onaj kružić u hromu i nikako da krene, UF
Da li još neko ima ovaj problem?

Koliku brzinu koristis?Meni na 6mbita takodje u hromu radi skoro savrseno.

Jasno,respond time.Meni nema prevelikih problema,moguce je da je zbog isprobavanja novog softvera za foruma pa ima bagova.Strpi se jos nekoliko nedelja pa ce biti ok na novom softveru a i valjda cemo se resiti onih sovjetskih spamera.

Ја имам брзину 30мб и исто некада спорије реагује, ваљда кад је "вршно оптерећење." Није стално, али понекад се дешава и мени.

Предлажем да се укину плусеви. Имам осећај да су многе новајлије помешале Беобилд са фејсбуком и да већину тога пишу у нади да ће добити неки +.

@Delija

Je l' se to odnosi i na mene? Pošto vidim napisa odma' ispod mog post-a.

@Milisave

Bio sam na forumu na kome su postojali +/- reputacioni poeni. Minus je toliki zaje******* da više problema pravi, nego što pomaže. Što se tiče ''plusa'', on je generalno k'o i hvala/slažem se i tu je da korisnici ne bi ispod nekog korisnog posta pisali ''da'', ''slažem se'', ''hvala'' i slično, zarad što preglednije diskusije.

Bilo je brdo primera gde su ljudi davali minuseve jer eto, ne sviđa im se avatar nekog lika/člana ili jednostavno ne svidi im se jedan post nekog člana, pa onda ''izminusuju'' njegovih 20 poruka. Malverzacija na kvadrat, te minus posle nekog vremena izgubi svoju svrhu, pa se često javljaju i prepucavanja oko toga.

U principu, ja sam za to da se ne dodaje minus jer poučen iskustvom razmišljam unapred.

I ja sam na nekom drugom forumu gde imaju i minusi.Licno iskustvo mi govori da to moze da unisti forum,jer neko ne voli nekog i onda ce na svaki post doticnog da stavlja minuse i bez citanja.I onda pocinju optuzbe ko mi daje minuse i.t.d.

Sve u svemu zbog ljudske psihe bolje je da se ne uvode minusi.

Minusi sigurno nece biti uvodjeni

MilisaV":3p5nhbcg je napisao(la):
ja bi pre da se doda minus.

Предлагао ја давно али као што видиш од тога нема ништа. Није поента у минусевима самим по себи.

dzonihsv":3p5nhbcg je napisao(la):
@Delija
Je l' se to odnosi i na mene? Pošto vidim napisa odma' ispod mog post-a.
Не. :kk:

Сматрам да су плусеви једноставно сувишни у квалитетној и аргументованој расправи а они свакако нису никакав мотив староседеоцима на овом форуму.

Delija":24d9ehg3 je napisao(la):
Сматрам да су плусеви једноставно сувишни у квалитетној и аргументованој расправи а они свакако нису никакав мотив староседеоцима на овом форуму.

:kk:

Moram da priznam da malo solidarnosti na forumu nije na odmet...Htedoh to u par navrata da kažem i administraciji i moderaciji, to potenciranje da samo oni koji imaju podršku dobijaju pluseve apsolutno ne stoji i jučerašnji dan je dobar primer.

Možda ne bi bilo loše da napravimo akciju nedavanja pluseva, kao ono ko zgazi liniju ne voli Tita... da ne kažem !@#$%^&*()

Svakom početniku znače ti plusici
kao potvrda da je bio koristan što u našoj vec dobro ,,otuđenoj,, stvarnosti ima veliku ulogu
da je čovek koristan a i prihvaćen

Oduvek sam imao potrebu da otvoreno govorim da mi u mom Bgd nedostaju razne stvari ili kako postojece
mogu da se lako poboljšaju ,
raspoloženih sagovornika na te teme je uvek bilo malo a danas u ovim teškim vremenima još manje
(mani se ćorava posla, ima ko je plaćen da misli o tome, i sl. )
Eto nekim čudom imamo BB gde je koncetracija takvih ,,čudaka,, = 100 %
- srodne duše različitog obrazovanja i struka
što nas vraća ka novom članu BB njegovoj dobrodišlici i prihvatanju, upravo tim plusićima :)

Vrh