MC_
Professional
- Učlanjen(a)
- 14.11.2017.
- Pohvaljen
- 12.081
ovo morate da procitate Nemacka
short cega fiat valuta?mislim da je vreme za short... brace yourselves..
"risk comes fast"
spx glavnoshort cega fiat valuta?
Malo je reći da sam oduševljen ovom analizom. Konačno da neko objasni sve ono što me je zanimalo.ovo morate da procitate Nemacka
sta je bmr?spx glavno
korelacija!!!! za sve ostalo
pisao sam o korelacijama dosta ranije
ovo je samo BMR, najveći u istoriji i ništa više
no fear, only excitement
Zanimljivo je sistematsko unistavanje konkurencije kojima su devedesetih pristupile nemacke firme u Istocnoj Evropi.
To je sistem "Kupi i zatim zatvori fabriku".
Inherentan je samom kapitalizmu koji se najradije siri unistavanjem konkurencije i tezi m onopolu nad resursom i trzistima.
Da. Profesori. Gospoda na sinekurama i grantovima, objasnjavali su nama ostalima da je najbolje da radimo po 15 sati dnevno, po mogucstvu bez penzionog i zdravstvenog, samo da imamo preduzetnickog duha, da budemo heroji svetog Trzista.... Da bude dobro za ekonomiju.Ne samo fabrike, nego i finansijski sektor, banke i sl. SDK npr koji je štitio sve...i radnike i preduzeća i državu i onemogućavao, tj kontrolisao odliv love iz zemlje (nema veze sa komunjarama, samo su preuzeli neka rešenja od US URS). Ratni plen prosto.
Liberalni profesori ekonomije su se trudili da nam objasne da je tako najbolje za male zemlje i donekle se i slažem (kao što mislim da je delimična ili potpuna privatizacija zlatnih koka poput Telekoma i EPS-a loša, ali opet bolje rešenje ako će biti puni pečenjarskih kadrova i partijskih botova), samo što ostaje sada pitanje zašto to isto ne primenjuju sad kad je po njih došla još veća riba i kad gube utakmicu, nego izmišljaju ove ili one barijere i štite se (jadan mali Kinez, radi u nenormalnim uslovima)?
P.S. Ima i nešto sizifovski ispunjavajuće u tome da se kao preduzetnik realizuješ na tržištu, pa makar bilo ponekad i 15h.
slazem se.
samo sto kod nas ljudi bi to voleli bez ikakve zrtve
ovo su long puts na market derivate, uz long VIX derivatemislim da je vreme za short... brace yourselves..
"risk comes fast"
1999. jedan Amerikanac naseg porekla, cak i Phd mi je rekao:Pa kako ne razumete, to su filantropi zabrinuti za svetsku klimu, isto kao i za malog Kineza u fabrici kraj Jangcekjanga. Zli jezici bi rekli da nisu očekivali da će Kinez sve da ih zjbe i tehnološki, a i da to gde oni imaju edge, da 30% jeftinije.
USA ce poostriti uslove zivota u vazalnim drzavama u koje spadaju i clanice EU.Добра анализа.
Глобализација је мртва. Глобализацију су државе које имају јефтине ресурсе и раднике искористиле да се картелизију (ОПЕК, ОПЕК+, БРИКС) и понудним шоковима врше утицај на запад. Тиме запад полако губи суверенитет и пада под контролу горе поменутих картела.
Није западна елита баш толико глупа као три фалуса. Нити ће Америка да пусти свог најачег играча у ЕУ низ воду.
Враћа се време колонизације. Трка поробљавања малих држава са ресурсима. Попут Србије од стране Немачке-ЕУ, пројекат Јадар ће се наставити ма шта год о томе мислио народ. Једноставно стваки грам ресурса који је потребни за прелазак на "зелену" привреду у Немачкој биће експлоатисан. У тим државама ће бити инсталиране лојалне управе. Са привидом избора. И једни (власт) и други (опозиција) играчи немачког БНД'а. Тај модел ће се примењивати и на остале државе.
nesto sto ce doprineti inflaciji
Most Large Container Ships Abandon Red Sea As Key Trade Route Freezes | ZeroHedge
ZeroHedge - On a long enough timeline, the survival rate for everyone drops to zerowww.zerohedge.com