По мени је то почело када су укинули златни стандард. Тада је почео овај колективистички интервенистички експеримент који гледамо данас.
Da, od Bretton Woodsa 2 ugl. To jeste omogućilo veći rast u početku, ali kako marginalni proizvod opada, tako i svako sledeće upumpavanje duga manje doprinosi GDP. Hajde to biranje pobednika i nepravda i nekako, ali najgora je
pogrešna alokacija resursa, tako svojstvena planskim privredama! Nemaš prirodno otkrivanje cena, malo, malo intervenišeš i spašavaš
prevelike da propadnu, hraniš zombija koji raste i pravi sve veći problem i onda...
šta ćemo sa 5 000 ljudi? U redu strateške industrije da malo dotiraš, moraš da imaš neku sigurnost. Mislim da sam prilično dobro opisao današnji sistem, socijalizam za bogate, privatizacija profita, socijalizacija gubitaka. Ja i jesam za privatizaciju (uz
naglašavam jaku antimonopolsku politiku i progresivan porez), ali i gubitaka i dobitaka!
A istorija je pokazala da je kod Latinosa to ciklično, s tim što su likovi kao ovi uglavnom poboljšavali situaciju, počinjali da prave neku srednju klasu, pa i neizbežan sloj bogatih i super-bogatih, pa se onda digne gologuzija, napravi revoluciju/dobije izbore, jer ide
niz dlaku lenjivcima i većinskom delu koje konvergira apatiji i vrlo brzo počne da živi i lošije nego za vreme
trulih kapitalista, ali eto kao, više je srećan što svi u ulici jedu koru hleba, nego kad su svi uz taj hleb jeli i meso, ali jbg Jose je bio truli milioner.
Baš danas u pošti, imam neke pakete, 1 kasni 4 meseca, a po trackingu je bio kod nas i to u lokalu 3 meseca. Kaže žena nemaju dovoljno ljudi. Mislim se,
dobro i da ovoliko imate, ali eto, uvek će biti onih koji će hteti da bleje za 60000 tu, nego da rade za 90000+bakšiš kod privatnika isto radno vreme, ali bez zjbncje, nego da momački potegnu. Moraju ljudi da nauče da se raduju tuđem uspehu, da ne budu zavidni. Smeta im što taj gazda privatne službe vozi najnoviji X5, a ne smeta im što se najgori šljam nakupio po JP (čast izuzecima), što se spradaju sa njima
sa ispumpavanjem love na najrazlilitije načine i što su na platnom spisku botine koje nikad nije video u firmi.