ma kupaca sa kamatama trenutno nema ni 5% i garant su to fazon “da premostim” kupci. Ne uticu na trziste kupuju investitori jer stampaju."koga briga za kamate"... ladno napisa'
ne štampaju... radi se o depozitimama kupaca sa kamatama trenutno nema ni 5% i garant su to fazon “da premostim” kupci. Ne uticu na trziste kupuju investitori jer stampaju.
Ova nedelja (tačnije danas) će pokazati da li sledi cunami u finansijskom sektoru (Amerike, Evrope, sveta) ili su ove 2 banke na kojima se sve zadržava.
Ovo si sjajno rekao. To je sustina neoliberalizma.U stvari ni to, nego privatizacija profita, socijalizacija gubitaka!
ne mislim na nekretnine...ma kupaca sa kamatama trenutno nema ni 5% i garant su to fazon “da premostim” kupci. Ne uticu na trziste kupuju investitori jer stampaju.
@Ljuba82 već godinu dana pričaš o pivotu... naravno da će na kraju pivotirati lol
poenta je kada... sad si tek dao okvitni datum - do marta 24e
QT it isJa mislim da ce biti QE5.
Nista ih ne sprecava. Moze im se. To je najednostavnije resenje.
Inflatorno resenje preferira duznike.
Situacija u jednoj EU zemlji:
My plant director told us last week that the energy bill for the single month of january 2023 was 350K Euros. It was 50K euros back in January 2020. Not the mere 12% inflation that the MSI is talking about, but a whooping 600 % inflation in 36 months.
Moj direktor fabrike nam je prošle nedelje rekao da je račun za energiju za jedan mesec januar 2023. bio 350 hiljada evra. To je bilo 50 hiljada evra još u januaru 2020. Ne samo inflacija od 12% o kojoj govori MSI, već neverovatnih 600% inflacije za 36 meseci.
Holandski penzioni fondovi:Nederlandse pensioenfondsen verliezen miljoenen door omvallen Amerikaanse bank
Wel gaat het naar verhouding maar om een klein deel van het belegde vermogen.nos.nl
Holandski penzijski fondovi izgubili su skoro 140 miliona evra zbog bankrota američke banke Silicijumske doline. Imali su akcije u početnoj banci koja je u petak otišla u stečaj.
Zamislite koji je to nivo pohlepe. Penzioni fondovi ulagali su u spekulativne startupe preko ove banke.
kako kad kazu da ce svi biti obesteceniQT it is