BMR town...
drzim i dalje equity shorts od januara, ali bas slaba vajda...
Longovao sam dolar(uup) krajem januara, prodao danas u solidnom plusu. Dolar ima i dalje jake predispozicije da raste, nisam hteo da u kratkom roku ostanem bez profita zbog supporta, a nisam siguran da će tako lako probiti support.
Danas skratio btc(bito) pre kraja sesije... inače nisam trgovao shitcoinom u ovom bear-u, osim još jednom, kada sam pokušao da uhvatim rip i opekao se...
.
.
na makro planu imam samo da ponovim par teza. Inflacija na Zapadu će rasti, najviše indukovana kineskim otvaranjem i kineskim državnim podsticajima na masovnu potrošnju. Kina ima nisku inflaciju u odnosu na Zapad i ima i više nego dovoljno prostora da radi QE i izveze inflaciju van svojih granica.
Zapad, pre svega mislim na SAD kao najveći monetarni stub, su iza krivine sa QT i dizanjem stopa, pa će ih novi leg up u inflaciji "iznenaditi" i moraće da nastave da dižu agresivnije (da ne govorim o vojnoj akciji za Tajvan koja se sprema).
Ono što se najviše ignoriše jeste prethodni period nenormalno niskih stopa i labave monetarne politike koja čini da svako dodatno dizanje stopa daleko više utiče na likvidnost nego da je situacija prethodno bila striktnija na tom planu.
Balon je ekstremno nestabilan i ne postoje predispozicije za stabilizaciju. Zapad nema alate da balansira. Obveznice su ključna stvar u celoj priči. Koji je stepen neizvesnosti se vidi i kroz tzv. YC(krive stopa prinosa obveznica sa različitim maturity periodima-3m, 6m, 9m, 1y, 2y, 5y, 10y, 30y), kao i ekstremnu inverziju 2s10s krive.
Čeka nas ekstremna finansijska nestabilnost u bliskoj budućnosti.
P.S. očekujem deflacioni period na kraju. Već sam prošle godine pisao više puta, da ako vidimo deflaciju, da će to verovatno biti i gore od 29e i drugih tragičnih godina.(mislim na SAD i ostatak Zapada)