Šta je novo?

Filip Vukša - Prijave, dopisi resenja

На Устаничкој возач увек отвори врата кад види да неко трчи за аутобус што је сасвим коректно са њихове стране јер 302/3/4 не иду на 5 минута... Ја до сад нисам имао проблема за возач у аутобусу, али постоји један возач који ме опасно нервира. Пар пута ме је замало ударио док са ишао са станице, лепо пређем улицу и идем путем (јер тротоара нема) а он прође 2мм поред мене.
И понаша се много бахато, касни јер изађе до продавнице и остави аутобус на путу 2 станице од окретнице.

hobotnica":2t42fb07 je napisao(la):
Ja se sad plašim i za jlaki-ja. Koliko je samo fotografija napravio i koliko je prijava podneo zbog javašluka na biciklističkim stazama. Možda i njega neko sačeka u mraku od radnika ili neki činovnik Direkcije za gradjevinsko zemljište ili komunalne inspekcije. Strašno.
A vi samo probajte da prijavljujete i slikate te silne rupe na kolovozima i rezultate rada Beograd puta. Mož i lopata početi da radi.

dare":2t42fb07 je napisao(la):
JLaki cuvaj se od tih napasnika bezobraznih najopasnija mesta su okretnice oi otpravnicke kucice ma i ja i Becks smo dosta slikali nekad se vidimo pa zajedno slikamo

Hvala na brizi, ali ja sam na biciklu brz, nema potrebe :)

Odmotavanje ovog klupka je kao gledanje u kristalna kuglu za proricanje buducnosti
- neko nece videti ništa - neko ce videti sve

Vozač GSP tukao Filipa Vukšu!
Autor: M. Leskovac 05.07.2012. - 00:02 0:37 Komentara (0)
Građanski aktivista Filip Vukša (20), koji je postao poznat po slanju više od 750 prijava gradskim službama, pretučen je 22. juna kod autobuske okretnice na Keju oslobođenja. Dok je slikao polupano staklo na autobusu privatnog prevoznika „Lui travela”, napao ga je vozač GSP Saša P., koji se tu zatekao.

438515-23.jpg

KRVARENJE - Neumoran u akcijama da svoj grad učini lepšim, Filip je i tog dana krenuo da zabeleži ono što treba ispraviti. Oko 17.15 došao je na autobusku okretnicu na Keju oslobođenja u Zemunu kako bi slikao autobus privatnog prevoznika „Lui travel”, koji je sa razbijenim staklom na vratima mesecima prevozio putnike u gradu. Sliku je nameravao da prosledi nadležnoj inspekciji. Videvši šta radi, vozač ovog autobusa I. R. mu je prišao, počeo da ga vređa i psuje, a onda mu se priključio i kolega iz GSP-a Saša P., koji je Filipa prvo napao verbalno, a onda i fizički.

- Potražio sam pomoć od otpravnika u kućici kod okretnice, ali je on odgovorio da nema ništa s tim. Kada sam izašao iz kućice, Saša P. mi je prišao i stegao me za ruku. Uspeo sam da se otrgnem i otrčim ka susednoj Ulici Jovana Subotića. Međutim, on je sve vreme jurio za mnom. Ušao sam u prvo dvorište da potražim pomoć, ali se ispostavilo da je tu privatna ordinacija u kojoj tada nije bilo nikoga. On me je tu sustigao i uz bujicu pogrdnih reči počeo da me udara i šutira po glavi - priča Filip.

Budući da je Filip od samog početka incidenta na vezi imao dispečerku GSP, ona je odmah pozvala policiju. Policija je podnela zahtev sudiji za prekršaje.

- U bolnici su mi konstatovali obilno krvarenje iz nosa i lakše povrede glave. Vozač GSP nije imao nikakve veze na autobusom koji sam slikao, ali sam načuo da je zbog mojih ranijih prijava trpeo sankcije - kaže Vukša.

U GSP-u kažu da se sve prijave koje građani podnesu istražuju i da je tako i u ovom slučaju.

- Pretukao ga je vozač GSP, a ne naš. Mi nemamo ništa s tim - kažu u „Lui travelu".

Valjda bi bilo normalno da svi umesani u ovu bruku dobiju otkaze i kazne. Ako se to ne desi onda je ovo jos jedan primer da nam nema spasa...

Naravno, zabrinjavajuce je da se ovo pocelo pojavljivati u medijima tek toliko dana posle napada :(

Da nisam malopre dobio sms, ne bih ni znao...

Najbolja podrška Filipu je da Beograđani počnu masovno da slikaju neispravne autobuse i kače na net.

Na kojoj liniji vozi doticni siledzija?

Anonimusi pokrenuli akciju >>>
Građani i građanke Srbije,

u petak, 23.6.2012. aktivizam, zakoni i normalan razum su dobili jedan veliki udarac. Verovatno ste svi čuli za napad na Filipa Vukšu od strane vožača GSP-a i "Lui Travel"-a. Filip je poznat kao mladi aktivista koji uspešno obavlja poslove onih koji su plaćeni za to u gradu Beogradu i nesebično pomaže svojim sugrađanima.

Prilikom pokušaja da fotografiše razbijena stakla na jednom vozilu, bio je izložen seriji fizičkh napada od strane vozača, a najteži je bio kada ga je posle kraće jurnjave vozač Saša Paunović nekoliko puta udario po glavi otvorenim šakama.

Neverovatnom srećom, sigurnosna kamera je sve snimila i postoje čvrsti dokazi. Sve se završilo na prekršajnoj prijavi protiv vozača GSP-a.

Vozač „Lui Travel“-a je suspendovan po zahtevu Direkcije za javni prevoz. U GSP-u ni vozač, ni otpravnik nisu suspendovani, kažnjeni ili otpušteni zbog celog događaja i izjava u kojima se demantuje ili prećutkuje fizički napad, ali je interni postupak protiv njih još u toku.

Da li ćemo ispratiti ovo kao vest i pustiti da manijaci upravljaju vozilima gradskog prevoza? Za početak možemo, kao građani, zahtevati da se uruči otkaz Saši Paunoviću. To možemo učiniti pozivom na broj 011/366-4047, jer je ta linija dostupna radnim danom od 07-15 časova za građane koji imaju određena pitanja, žalbe i predloge. Potrebno je da se što više ljudi javi, kako bi GSP shvatio da ovakve stvari ne mogu da se tolerišu i da je potrebno momentalno odstraniti iz preduzeća ljude kao što su Saša Paunović. Filip mora znati da nije sam i da tek sad ne sme odustati od svog aktivizma.

Mi smo Anonimni. Mi smo legija. Mi ne opraštamo. Mi ne zaboravljamo. Očekujte nas.

Najnovija vest iz GSP-a:
Protiv vozača se više NE VODI DISCIPLINSKI POSTUPAK U GSP-u jer tvrde da iako se sve to desilo u zoni okretnice i zbog autobusa javnog prevoza, a još je vozač povrh svega bio u uniformi GSP-a, on po njima nije bio na radnom mestu, nego je navodno čekao smenu na okretnici i zvanično radno vreme mu je počinjalo tek za 20 minuta od trenutka napada.
Protiv njega NIŠTA neće biti preduzeto !!!

Dripci.

Nadam se da ćeš podneti privatnu tužbu protiv dotičnog. Ali svejedno, GSP je morao da pokaže viši nivo odgovornosti i preduzme disciplinske mere protiv svog vozača.

Ako je u pitanju isključivo formalno-pravna odluka GSP-a, iz razloga da bi vozač uz dobrog advokata mogao da ih dobije na sudu, onda možda i mogu da razumem.

Ali GSP bi mogao i morao da tuži svog vozača zbog teškog narušavanja ugleda preduzeća, a naravno Filip privatno.

Izem ti pravosuđe, za sve može da se nađe caka, rupa i kombinacija....

Ako se ovo stvarno ovako završi, trebalo bi bar da se organizuje gerila za distribuciju letaka sa fotografijom vozača, lepiti po busevima i stancama. Ta životinja mora da snosi posledice, ali i GSP koje ga štiti.

Podrska Vuksi, danas sam video clanak i odamh okacio na FB i stavio deli dalje, sto bi mogli i ostali da urade. Za pocetak da se sto vise ljudi upozna sa incidentom i Vuksom. Treba insistirati na ragovoru odnosno informisanju gradonacelnika (pisana forma) ili oformiti neku peticiju za smenu doticnog bahatog vozaca. Skup takodje dolazi u obzir. Moj savet je da se raspita kod advokata i podnese privatnu tuzbu.
Smislite sta je najpametnije, pa ako mozemo nesto zajednicki da uradimo i bolje ukazemo na katasrofalan pristup zaposlenih u gsp, ma ko god bio kriv za njihov - nas problem.
Takvima nije mesto ni u jednoj drzavnoj firmi, a u svojoj kada preteraju ili u zatvor ili da plate svoju bahatost.

ЗНАО САМ!!!!

ГСП је се наравно извадио на најјаднију правну рупу. Цело предузеће им је рупа...црна септичка рупа пуна гована!!!!

Negde sam pročitao da postiji i snimak sigurnosne kamere.
Ako je to tačno, onda je to "zicer" za Tužilaštvo...samo ako ima volje da vozača gone po službenoj dužnosti.
Ovoje nešto slično kao kada je nedavno na Dorđolu onaj dripac pretio i vređao snimatelja STB.

Ma kakav GSP... od njih ništa ne očekujem.
Od Đilasa, pak, očekujem neki "šmekerski" PR spin.
Filipe, ne dozvoli da tobom manipulišu.

Filipe,podnesi privatnu tuzbu,isteraj ovo do kraja.Ne daj da te zaplasi ta bag** birokratije i nerada.

vucko":3pcghove je napisao(la):
Filipe,podnesi privatnu tuzbu,isteraj ovo do kraja.Ne daj da te zaplasi ta bag** birokratije i nerada.
Cini mi se da je decko otporan na birokratiju i nerad. :D
Puna podrska.

GOJE":1s8jxpyp je napisao(la):
Ako je u pitanju isključivo formalno-pravna odluka GSP-a, iz razloga da bi vozač uz dobrog advokata mogao da ih dobije na sudu, onda možda i mogu da razumem.

Ali GSP bi mogao i morao da tuži svog vozača zbog teškog narušavanja ugleda preduzeća, a naravno Filip privatno.

Izem ti pravosuđe, za sve može da se nađe caka, rupa i kombinacija....

:lool: :lool:

Vrh