Vozač GSP tukao Filipa Vukšu!
Autor: M. Leskovac 05.07.2012. - 00:02 0:37 Komentara (0)
Građanski aktivista Filip Vukša (20), koji je postao poznat po slanju više od 750 prijava gradskim službama, pretučen je 22. juna kod autobuske okretnice na Keju oslobođenja. Dok je slikao polupano staklo na autobusu privatnog prevoznika „Lui travela”, napao ga je vozač GSP Saša P., koji se tu zatekao.
KRVARENJE - Neumoran u akcijama da svoj grad učini lepšim, Filip je i tog dana krenuo da zabeleži ono što treba ispraviti. Oko 17.15 došao je na autobusku okretnicu na Keju oslobođenja u Zemunu kako bi slikao autobus privatnog prevoznika „Lui travel”, koji je sa razbijenim staklom na vratima mesecima prevozio putnike u gradu. Sliku je nameravao da prosledi nadležnoj inspekciji. Videvši šta radi, vozač ovog autobusa I. R. mu je prišao, počeo da ga vređa i psuje, a onda mu se priključio i kolega iz GSP-a Saša P., koji je Filipa prvo napao verbalno, a onda i fizički.
- Potražio sam pomoć od otpravnika u kućici kod okretnice, ali je on odgovorio da nema ništa s tim. Kada sam izašao iz kućice, Saša P. mi je prišao i stegao me za ruku. Uspeo sam da se otrgnem i otrčim ka susednoj Ulici Jovana Subotića. Međutim, on je sve vreme jurio za mnom. Ušao sam u prvo dvorište da potražim pomoć, ali se ispostavilo da je tu privatna ordinacija u kojoj tada nije bilo nikoga. On me je tu sustigao i uz bujicu pogrdnih reči počeo da me udara i šutira po glavi - priča Filip.
Budući da je Filip od samog početka incidenta na vezi imao dispečerku GSP, ona je odmah pozvala policiju. Policija je podnela zahtev sudiji za prekršaje.
- U bolnici su mi konstatovali obilno krvarenje iz nosa i lakše povrede glave. Vozač GSP nije imao nikakve veze na autobusom koji sam slikao, ali sam načuo da je zbog mojih ranijih prijava trpeo sankcije - kaže Vukša.
U GSP-u kažu da se sve prijave koje građani podnesu istražuju i da je tako i u ovom slučaju.
- Pretukao ga je vozač GSP, a ne naš. Mi nemamo ništa s tim - kažu u „Lui travelu".