Šta je novo?

Filip Vukša - Prijave, dopisi resenja

И Филип је то објавио на фејсу, али стварно у једном делу двосмислено делује..

Ja sam tekst shvatio kao ironiju i rant protiv ovakve odluke te s'toga kao podrsku za Filipa i njegove akcije.

BG: Podržavamo inicijative, ali se mora poštovati zakon
Sekretar gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je danas da je inspekcija u slučaju aktiviste Filipa Vukše reagovala po prijavi nadležnih organa zbog kršenja važećih gradskih odluka.Mediji su preneli da je Vukša, aktivista koji se bori za lepši Beograd, kažnjen sa 60.000 dinara jer je na stajalištima koje je uređivao ostavljao logo udruženja i veb adresu.„Propisi moraju da se poštuju, ako bismo napravili presedan u ovom slučaju i drugi bi mogli da se pozivaju na tu praksu. Godinama uspešno sarađujemo sa Filipom Vukšom koji nam je slao brojne prijave, u intenzivnoj smo komunikaciji i zahvalni smo što nam je toliko puta skrenuo pažnju na određene probleme u gradu", rekla je Panić, a saopštila gradska uprava Beograda.Panić smatra da upravo zbog toga Vukša, kao neko ko godinama sarađuje sa gradskom inspekcijom, sigurno zna da je važno poštovati važeće propise i koja je procedura neophodna da bi se određena aktivnost izvela, kao i da svako ko napravi prekršaj mora da snosi sankcije."Naravno da podržavamo inicijative građana i sa onima koji se obrate nadležnoj instituciji nastavićemo uspešnu saradnju na rešavanju problema građana" pojasnila je Panić.Vukša je na svom Fejsbuk profilu naveo da mu je gradska uprava zbog renoviranja dva stajališta u Ustaničkoj ulici izrekla kazne u zbiru od 60.000 dinara.Prekršaj je prijavila Direkcija za javni prevoz, a delo je kažnjivo po Odluci o oglašavanju Grada Beograda.Jedan prekršajni nalog je stigao na ime Filipa Vukše, koji treba da plati 10.000 dinara, drugi na ime udruženja "Imamo plan" i iznosi 50.000 dinara, prenosi Tanjug.

http://www.kurir.rs/vesti/beograd/kaznj ... ak-1611035

spatiotecte":3eqdzqyv je napisao(la):
@Tragac
Procitao sam ceo tekst, malo je dvosmisleno, ne znas bas sta da mislis. A Filip se bas i ne spominje u nekom pozitivnom kontekstu. Istina je da moze da se protumaci na vise nacina.
Ali ne verujem da bi Becks postavio nesto sto ide u prilog Filipu.
Da, becks je id*** :wink:

I pošto je to je njihov grb, a ne grb svih Beograđana oni ne vole da se isti koristi na uređenim autobuskim stajališitma.
Kvari im imidž gradskog prevoza.

Dakle, grb Beograda može da stoji samo na onim stajalištima na kojima može da se dobije Ebola, ili bar Kolera. Kuga, eventualno. Na kojima nema mape niti reda vožnje, a po mogućnosti ni table na kojoj pišu koji autobusi tu staju.

Da je Vukša pametan, ko što nije, pa da je sa drugarima za tih 600 jura što će sad da plati kaznu, otvorio firmu, konkurisao kod tog Sekretarijata da uzme masnih 9% procenata i organizuje naplatu karta u beogradskom javnom prevozu umesto što kupuje kantice farbe i četke da sređuje stajališta, pa da on organizuje batinanje putnika, zastoje u saobraćaju, pshičko iživljavanje i nad onima koji plaćaju kartu i nad onima koji je ne plaćaju putem svojih validatora, ne bi imao nikakvih problema.

Bole nas k*****.
Karta mora da se plaća, a mi gledamo svoja posla.
Rešiće to ovaj klinac sam, uostalom kao i sve ostalo u ovom gradu.
Drugari, jel mi pročitasmo isti tekst?
Dvosmisleno?
Čovek se očigledno podsmeva, tragikomičnoj odluci (kazni), podsmeva se istoj toj direkciji, podsmeva se Apexu, a vi i u tome nalazite neke zadnje namere?!
Očigledno loše utičem na vas, pa zbog mene ne možete prepoznati šta je ironija i sarkazam!

Šta dalje? Jel ima pravo žalbe, ako ima hoćete li se žaliti?
Kakvi su pravni saveti u vezi ovog slučaja?

Bice akcija utoku su konsultacije , prava zalbe nema , bice obavjestenje , narvno da se nece na ovom zavrsiti

Спацио, понекад стичем утисак као да имаш седам година.

rasho62":70k03ql4 je napisao(la):
Спацио, понекад стичем утисак као да имаш седам година.

Hej ok, vecina ljudi je skapirala ceo tekst dok je meni jedan mali deo bio nejasan.

Jel zbog toga mora da padne vredjanje da imam 7 godina?

direktor":22rx68zk je napisao(la):
Sekretar gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove Zagorka Panić "Propisi moraju da se poštuju, ako bismo napravili presedan u ovom slučaju i drugi bi mogli da se pozivaju na tu praksu".

Одлично Загорела, држимо Вас за реч. Сада лепо крените редом од Устаничке и кажњавајте за нелегално рекламирање, попунићете дефицит у буџету колико за 15 дана.

А, да ... заборавио сам ... па Ви не радите свој посао него се разрачунавате са својим душманом Вукшом који Вас заправо и тера да радите и мрднете усрана дупета са усраних фотеља у смрдљивим пацовницима 27. марта 43-45.

није ми јасно, какви прописи? па лепе плакате ко где стигне, а они запели због грба или чега већ. стварно су скуп лицемера и хохштаплера

Neka akcija kao vid protesta?

Da pomognemo oko kazne, ili još bolje idemo dalje da sređujemo stajališta, pa neka kazne nas 50?

U svom ovom ludilu je zanimljiva još jedna stvar - da je grad odlučio da goni Filipa što je sredio stajalište u trenutku kada Goran Vesić ide okolo po jutarnjim programima od Pinka, preko Studija B do RTS-a i moli privatne kompanije da finansiraju obnove parkova, skverova, fasada itd.

Pa, morončine jedne, Vukša vam je pionirski primer javno-privatnog partnerstva (doduše neravnopravnog) u ovom gradu!

Ne znam da li smo dotakli dno dna ili nesto dublje od toga, nemam reci.

Idemo dalje bice i akcija obavjsticemo na vrijeme
dsc02463.jpg

tekst iz danasnje politike evo i clanak na netu

http://www.politika.rs/rubrike/Beograd/ ... da.sr.html

Ova gospodja je tipičan primer programiranog birokrate sa ograničenim brojem funkcija i instrukcija. Ceo algoritam njenog funkcionisanja može stati čitko na stranu A4 formata.

Filipe, trebao si da sarmiras doticnu gospodju, te zene u klimaksu vole mladje. :p Ko zna, mozda bi kazna bila stornirana. :gobb:

mekbejn":fnr91u8y je napisao(la):
Neka akcija kao vid protesta?

Da pomognemo oko kazne, ili još bolje idemo dalje da sređujemo stajališta, pa neka kazne nas 50?
Filip Vukša
3 сати ·
VELIKO HVALA svima vama koji ste mene lično i „Imamo plan“ svesrdno podržali. Mnogi su izrazili želju da uplate deo novca za kaznu. Iznenadilo me je koliko je takvih poruka stiglo i to nam mnogo znači. Marko, Stefan i ja kao članovi „Imamo plan“ odlučili smo da se upoznamo sa svakim ko želi da nam pomogne. U petak popodne (od 16 do 20 časova) bićemo ispred Glavne pošte gde će svako moći da nam preda uplatnicu sa simboličnim iznosom (popunjavanje na licu mesta). Želimo da inspekcija dobije što više pojedinačnih uplatnica i shvati da zapravo nisu kaznili nas nego ideju da se nešto promeni.
:gobb:

Koliko ima tačno onih nalepnica koje ste izradili za ITS2 stajališta na Smederevcu , da počnu polako da se skupljaju pare , jer cenim da će i tu da bude 600€ po stajalištu , bez obzira na to što ste dobili blagoslov za to od onih koji bi to trebalo da odrade?

Naljepnica za smederevac 14 komada za isto toliko stajlista gdje staje lasta

KAŽNJEN AKTIVISTA
Beograd: Vukša da plati 60.000 zbog sređivanja stajališta GSP
N. V. | 12. novembar 2014. 15:28 | Komentara: 2
Gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove izrekao je dve kazne - 10.000 dinara Udruženju građana "Imamo plan!", čiji je Vukša član, i 50.000 dinara njemu lično, zbog neovlašćenog korišćenja grba grada Beograda u marketinške svrhe

10169465_10205270537025964__310x186.jpg

BEOGRADSKI aktivista Filip Vukša, koji se godinama bori za uređenje grada, kažnjen je sa 60.000 dinara zbog samoinicijativnog renoviranja dva stajališta gradskog prevoza u Ustaničkoj ulici. Gradski Sekretarijat za inspekcijske poslove izrekao je dve kazne - 10.000 dinara Udruženju građana "Imamo plan!", čiji je Vukša član, i 50.000 dinara njemu lično, zbog neovlašćenog korišćenja grba grada Beograda u marketinške svrhe.

U gradu su istakli da razumeju dobru nameru beogradskog aktiviste, ali da zakon mora da se poštuje. Sekretar gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove Zagorka Panić izjavila je da je inspekcija reagovala po prijavi nadležnih zbog kršenja važećih gradskih odluka.

- Propisi moraju da se poštuju, ako bismo napravili presedan u ovom slučaju i drugi bi mogli da se pozivaju na tu praksu. Godinama uspešno sarađujemo sa Filipom Vukšom i zahvalni smo što nam je toliko puta skrenuo pažnju na određene probleme u gradu - objasnila je Panićeva. - Upravo zbog toga on, kao neko ko godinama sarađuje sa gradskom inspekcijom, sigurno zna da je važno poštovati važeće propise.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74. ... alista-GSP

Vrh