Šta je novo?

Filip Vukša - Prijave, dopisi resenja

Znaci da Direkcija kao sto smo i znali pameti ima malo a obraza nimalo.

Zamisli oni pozivaju gradjane NGO sa sredstvima da im pomognu da urade posao koji je opis njihovog radnog mesta.

Pa to je kao da GSP pozove gradjane i NGO sa sredstvima da doniraju benzin i autobuse :bash:

A vrhunac licemerja je da dobro znaju da Imamo Plan nema ni dinara sredstava i da sve akcije placaju clanovi licno.

Elem bitno je da ovde imamo javnu izjavu da Direkcija navodno podrzava nas rad i jasan podsticaj da se sa istim nastavi.

Mozda ce ih jednog dana zaista biti sramota pa ce se pokrenuti.

ОК, како је Дирекција фактички подржала ову акцију предлажем следећу имплементацију предлога уређења стајалишта од стране ИмамоПлан. Колега са форума Еукалиптус води борбу са ветрењачама око ИТС2 система. Један од великих проблема су интегрисана стајалишта која користе и линије ИТС1 и ИТС2 система. Иако стају на истим местима, стајалишта носе другачије називе и другачије кодове.

99% становника нема благе везе да и "Ластине" линије имају Бусплус СМС најаве.

Стога ево предлога за обележавање интегрисаног стајалишта у Гроцкој.

a478de.jpg

Eukaliptus ima fobre predloge. Treba postojati samo jedan ITS, sa dosta zona.

c.s.i.":1tmn5n7n je napisao(la):
Interesantan odgovor Direkcije povodom sređivanja stajališta u Ustaničkoj, upućen Radio Beogradu 1: http://www.dodaj.rs/f/3C/KN/i1PPRnQ/imag1064.jpg
Па Дирекција је легла на руду. Увидели су грешку коју су својом глупавом изхитреном реакцијом произвели у већем делу јавности и неких медија.
Филипе само напред, ти си :pob:

Slazem se stim sto ne treba likovati i uzivati u ovoj mediskoj pobedi vec situaciju iskoristiti na pravi nacin i videti paradoksalno koliko je moguce da direkcija ucestvuje u svom poslu koji vi zelite da poboljsate.

Vukša, Tijana i Andrijana, kažnjeni anđeli ili đavo ne želi da nam vrati dušu

vuksa-adrijana-tijana.jpg

Prvo su Tijana Protić i Andrijana Kozić spašavale pse i to noću, tajno, znajući da bezdušni vlasnici iz Iriga neće dozvoliti da ih zbrinu i odvele ih na sigurnije i bolje mesto. Da, to su one devojke koje su danima iz poplavljenog Obrenovca donosile mokre i ostavljene pse, postavljale slike i pronalazile im vlasnike preko društvenih mreža. Da, to su one devojke koje godinama vode borbu za nemoćnija bića od nas svesnih ali nesavesnih ljudi. Mi – moćni bez savesti. Pa koj moj si nama dao svest Bože, nismo ti mi za to!

Takvim devojkama, Republika Srbija – AP Vojvodina, Osnovno javno tužilaštvo odredilo je novčanu kaznu od 60.000 dinara ili da vrate pse u pakao. Naravno pošto one imaju svest da bi imale i savest i srce odlučile su da plate kaznu tim androidima, tako ćemo ih nazivati u nastavku teksta mada vređamo i androide. Pse u taj horor ne vraćaju ni po koju cenu. To je ljubav prema duši. Ne samo prema životinjama. Prema svemu što dušu ima, koga može da boli i ko može da se raduje.

Onda su se javili mnogi koji dušu još nisu profrćkali za male pare i malo po malo pomogli dragoj Tijani i Andrijani da plate kaznu. Republika Srbija se nije predomislila. AP Vojvodina se nije ni zamislila. Osnovno javno tužilaštvo je rado primilo novac. A i još se oslobodilo pasa na svojoj teritoriji. Nema novinskih članaka i dalje se tu mudi o AV premijeru, glumata se pamet.

Ali avaj, evo stiže Vukša koji uređuje grad i stajališta GSP-a. Pa to je prst u oko raznim sekretarijatima i direkcijama koje ništa pod milim bogom ne rade. Filip Vukša se baš potrudio, prelep gest i ni malo lak posao. Umesto naslovnice pune oduševljenja za taj trud, u zemlji gde je neka Tabakovićka pozivala na radne akcije, Vukša se naradio za svoje pare i !? Popiće i on kaznu jer kažu gulio je ruke radi marketinškog trika! Gle, čuda, muda! Nema druga posla, prepametan dečko itekako zna da bi više zaradio služeći se marketinškim trikovima iz fotelje kao neki.

Mala smo mi država, sve manja i manja. Smanjili smo se, ma smežurali. Znate kada se čovek najviše smanji? Kada prestane da raste, logično. Kada počne da jede sebe i druge patetičnom ljubomorom i paranojom proisteklom iz neobrazovanja, široko rasprostranjenog neobrazovanja. Velika paranoja od Vukše, Tijane, Aleksandre a tek od uspešnih matematičara, hemičara, literata koji dobijaju jedan odsto minutaže u medijima u odnosu na androidne besednike. Mala je, mnogo smežurana država koja se stidi i kažnjava ono čime bi morala da se ponosi. A čega se pametan stidi … dalje znamo…čuj znamo… doživljavamo.

I taj đavo uzeo pa ne ume da vrati!

izvor: http://slucajni.wordpress.com/2014/09/1 ... rati-dusu/

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... _id=922554

Društvo | utorak 11.11.2014 | 11:51
Uređivao stajališta, stigle kazne
Izvor: B92

Beograd -- Filip Vukša, aktivista koji se bori za lepši Beograd, kažnjen je sa 60.000 dinara jer je na stajalištima koje je uređivao ostavljao logo udruženja i veb adresu.

Gradska uprava je zbog renoviranja dva stajališta u Ustaničkoj ulici izrekla kazne u zbiru od 60.000 dinara, naveo je Vukša na svom Fejsbuk profilu.

U prekršajnoj prijavi je navedeno da su na poleđini panoa koje je postavio na dva stajališta, iscrtani i ispisani logo udruženja, ime udruženja ("Imamo plan") i adresa.

Prekršaj je prijavila Direkcija za javni prevoz, a delo je kažnjivo po Odluci o oglašavanju Grada Beograda.

Jedan prekršajni nalog je stigao na ime Filipa Vukše, koji treba da plati 10.000 dinara, drugi na ime udruženja "Imamo plan" i iznosi 50.000 dinara.

U pitanju je suma koja je četiri puta veća od one koja je bila potrebna za renoviranje stajališta, naveo je Vukša.

"Interesantno je da u najvećem broju slučajeva kršenja Odluke o oglašavanju grada Beograda od strane firmi i političkih partija inspekcija nikoga nije kažnjavala, već je samo donosila rešenja koja nikada nisu izvršavana", tvrdi Vukša.

U normalnoj državi građani ne bi bili primorani da sami održavaju stajališta, a ovo je hvala, napisao je Vukša.

Inače, ovo nije prvi put da je na adresu ovog mladog beogradskog aktiviste stigla prekršajna prijava.

Vukša je pre dva meseca u izjavi za B92 rekao da se od početne prijave za vršenje građevinskih radova bez dozvole stiglo do toga da njega i udruženje građana koje predstavlja terete za neovlašćeno korišćenje grba Grada Beograda u marketinške svrhe, iako je “Imamo plan“ neprofitna organizacija.

tragac":284g893c je napisao(la):
pojedini fekalni elementi zaposleni u GSP i DJP

Они најсмрдљивији су задовољни. :lol:

http://amitzdulniker.com/2014/11/11...vuksa-validiraj-svoju-kartu-i-ne-diraj-nista/
Poštovani Filipe Vukša validiraj svoju kartu i ne čačkaj ništa oko autobusa

Ne znam je l se sećate onog malog Filipa Vukše što ide po Beogradu prijavljuje nesavesne državne službenike, slika bušne autobuse, obeležava noćne linije, popravlja autobuska stajališta, bez da ga neko plaća, nagrađuje ili ucenjuje?

E, baš taj Vukša ovih dana mora da plati 600 evra kazne gradskom Sekretarijatu za saobraćaj, zato što je sredio tamo neko autobusko stajalište GSP Beograda u Ustaničkoj ulici.
Jeste, baš tako, došao dečko sa svojom ekipom, očistio, ofarbao, sredio stajalište, odštampao i okačio red vožnje, trase autobuskih linija, sredio kante i mesto za novine i bap! Kazna od 600 jura.
Kako zašto?
Pa zato što je koristio grb grada Beograda, a nikog nije pitao da li sme. A svi mi dobro znamo da je vlasnik grba grada gradski Sekretarijat za saobraćaj. I pošto je to je njihov grb, a ne grb svih Beograđana oni ne vole da se isti koristi na uređenim autobuskim stajališitma.
Kvari im imidž gradskog prevoza. A taj red vožnje ili još gore mapa trasa autobuskog prevoza samo dodatno zbunjuje i ovako polulude putnike od hipnotičke BusPlus mantre „Poštovani putnici validirajte svoje karte“.

Dakle, grb Beograda može da stoji samo na onim stajalištima na kojima može da se dobije Ebola, ili bar Kolera. Kuga, eventualno. Na kojima nema mape niti reda vožnje, a po mogućnosti ni table na kojoj pišu koji autobusi tu staju. Najdraža stajališta gradskog Sekretarijata su u minimalističkom stilu, šljunkovito proširenje puta (po mogućnosti opasno po život) i zelena šipka sa koje je otkinuto sve što može ukazati na to da ona ima veze sa javnim prevozom u Beogradu.

E da, kad smo kod grba grada Beograda mora da se napomenem, da što se tog istog Sekretarijata tiče njega može da koristi fantomska banditska firma Apeks na svom proizvodu pod imenom BusPlus.

Da je Vukša pametan, ko što nije, pa da je sa drugarima za tih 600 jura što će sad da plati kaznu, otvorio firmu, konkurisao kod tog Sekretarijata da uzme masnih 9% procenata i organizuje naplatu karta u beogradskom javnom prevozu umesto što kupuje kantice farbe i četke da sređuje stajališta, pa da on organizuje batinanje putnika, zastoje u saobraćaju, pshičko iživljavanje i nad onima koji plaćaju kartu i nad onima koji je ne plaćaju putem svojih validatora, ne bi imao nikakvih problema.

I gradska vlast i Sekretarijat bi uredno stajali iza njega. Bilo bi para i za njega i za drugare, a što da ne, i za ekipu sa vlast. I svi bi bili zadovoljni. I grb Beograda bi mogao da koristi slobodno.
Ovako, samo pravi probleme.

Mislim, u pravu su ovi čačkači nosa u državnoj administraciji – Dečko bre nije normalan! I treba da plati kaznu. Sledeći put u zatvor da ide.

Sad bih vam ja rekao da bi bilo kul da nekako pomognemo Filipu, da malo protestujemo, da skupimo lovu za kaznu, ili da bar zatrpamo gradsku upravu protestnim imejlovima, ali jok.
Bole nas k*****.
Karta mora da se plaća, a mi gledamo svoja posla.
Rešiće to ovaj klinac sam, uostalom kao i sve ostalo u ovom gradu.

U ovim situacijama treba sacuvati dostojanstvo i okrenuti situaciju protiv njih.
ps. da li bi se naljutili ako bi im pisao i oslovio ih sa fekalni elementi?

Potrudi se da iscitiras Vojvodu.

"Vi svi pripadnici gradskog sekretarijata za saobracaj mozete samo da prihvatite da mi p.....e k....
J...m vam mater svima pocevsi od Sinise Malog pa nadalje ukljucujuci onu bitangu Ugljesu Mitrovica" :D :D :D

Mislim da je vreme za širu akciju protiv DJP i Sekretarijata. Osiono ponašanje gradskih birokrata u vreme kada je prevoz, njegov kvalitet i zvanično najgori još od 1999. baš i nije na mestu. To je bacanje peska u oči. Ne znam koliko vas ovde zaista redovno plaća prevoz, ali svi mi koji plaćamo očekujemo da za svoj novac dobijemo neki nivo usluge. A na sve to dolazi i surovo kažnjavanje svakoga ko želi i ima volju da dirne u osinjak nemara, nerada, aljkavosti i lopovluka. Treba napraviti neko ozbiljnije udruženje korisnika JGP, koje bi privuklo medijsku pažnju i imalo akcije usmerene na poboljšanje usluga istog. Evo gledam kod mene na 48. Rekonstrukcija VS je učinila da ta linija u popodnevnom špicu postane neupotrebljiva, realni intervali su 40-60 min i niko se ne buni organizovano, putnici samo gunđaju na stanicama. Predloge svi imamo, ali ničiji individualni predlog neće biti uvažen. To je sinergija grupe, pojedinac u ovom sistemu će uvek proći kao Vukša, birokratska mašinerija će ga lomiti, lomiti i lomiti. Grupa korisnika bi sa druge strane mogla da organizuje akcije, drži konferencije za novinare, kada se registruje kao Udruženje i zaista utiče na kvalitet. Tome u prilog ide i činjenica da visoki funkcioneri grada koji moraju da koriste vodu iz vodovoda, struju od EDB, smeće im uvek odnosi Čistoća, ali javni prevoz ne koriste. Zato možda čak i da oni imaju dobru volju da pomognu nikad neće moći da shvate probleme (ne)funkcionisanja JGP na nivou korisnika.
Mislim ne znam da li neki pokušaj ovakvog udruženja postoji u nekom obliku, ali ako postoji ne vidim nikakvog efekta od toga.

Dokaz da Direkcija i Inspekcija umeju da se obracunaju sa bahatoscu i vandalizmom, samo selektivno.

Od sada cu direkciju zvati Direkcija za JaDni Prevoz.

A što nisu uklonili, ili vratili u pređašnje stanje, problematični stub?
Čekaju da Filip uplati kintu?

Poslato sa telefona

Spatio nema potrebe za direktnom provokacijom ;)

Igor":33masy8l je napisao(la):
Spatio nema potrebe za direktnom provokacijom ;)

Igore, reagujem samo na tekst sto je Becks postavio pod nazivom: Poštovani Filipe Vukša validiraj svoju kartu i ne čačkaj ništa oko autobusa. (za koji smatram da je mnogo veca provokacija)

@Tragac
Procitao sam ceo tekst, malo je dvosmisleno, ne znas bas sta da mislis. A Filip se bas i ne spominje u nekom pozitivnom kontekstu. Istina je da moze da se protumaci na vise nacina.
Ali ne verujem da bi Becks postavio nesto sto ide u prilog Filipu.

Vrh