Petring
Beginner
- Učlanjen(a)
- 11.01.2022.
- Pohvaljen
- 85
Hajde malo raspiši taj deo o urbanizmu, ako nećeš ovde može i na nekoj drugoj temi.Е, па, овако.
Лично, не бих ни да размишљам на тему да ли је организација овог догађаја per se нешто лоше за Београд - јер, једноставно, није, и што се тога тиче, честитао бих ономе ко је за то заслужан (а заслужна је, дабоме, власт, није моја покојна баба). Дакле, свака част. Не бих ни да образлажем, свако коме није на души провинцијална селендра од Београда, разумеће.
Са друге стране, био бих задовољан да је за те потребе детаљно реконструисан постојећи комплекс Београдског сајма, да су у некој од сала - пошто је догађај посвећен спорту и музици - одржани адекватни спортски догађаји, а сајам добио нове, савремене, павиљоне, хотел(е), конгресни центар, комерцијални простор.
Сурчинизација/Дубаизација/Калифорникација Београда - ширење градских функција по далеким лединама - јесте нешто најгоре што граду може да се догоди, због тога ће живот у њему постати још знатно тежи (доста људи на овом форуму заправо не разуме урбанизам, критикује се крајње корисна градња станова уз централни бизнис дистрикт на НБ, а нико не помиње нпр. по град катаклизмични АФИ Змај - е, па, ово са Сурчином је још горе) и са те стране сам врло незадовољан, и на томе нећу да честитам никоме.
Ето, дакле, последње шансе: да се у скором року промени власт и да се објекти планирани на ледини граде на Сајму.
Meni se recimo gradnja stadiona (a i sajamskih prostora) na periferiji čini kao dobra ideja.
To su generalno loakcije koje posećuju ljudi iz cele države pa je pristupačnost istima bez zakrčenja gradskih ulica jedan od prioriteta.
Inače sviđa mi se tvoja (i došljakova) ideja o revitalizaciji sadašnjeg sajma (ja bi proširio taj pojas i na suprotnu obalu između starog ž. mosta i mosta na Adi.).
Ne znam zašto su političari s tako nečeg (šta bi bio politički kapitalac da se provede) skrenuli na Surčin i puno ambicioziji/neizvesniji projekat čija propast bi ih pratila do kraja karijere.