Леп део Миријева нема канализацију, као и цео Сурчин.Pa eto vidiš i sam, periferija dosta dalja i od Mirijeva, tako da kao što rekoh, daleki rubni delovi grada možda imaju nedostatke koji su navedeni a ti daleki rubni delovi su nešto poput sela Jagnjilo kod Mladenovca, ili Trešnjevica kod Lazarevca. Prema tome, sve je jasno.
Gradiće se od železničke stanice Zemun(sko) polje.Ово ми није јасно, да ли се од Жел станице Земун гради крак ка Аеродрому, Сурчину и стадиону
или се од Жел станице Н.Београд гради потпуно нова пруга ка Земуну?
Pa zar nije do juče problem bio što se grad ne širi, sad je odjednom problem i to što se širi. Polako, doći će to na svoje mesto i što se tiče infrastrukture i svega ostalog.Ова локација је за сада без кључне инфраструктуре за овакве комплексе - јавног превоза високог капацитета, водовода и канализације. Што је огроман минус и огроман трошак.
Kad vec nije neko drugi moram da se osvrnem na par delova:Ово није нормално колико људи постоји који презиру сопствену земљу. Све што је позитивно мора да се на све могуће начине прикаже као негативно, да се испљује, да се критикује. Људи се радују лошим стварима и једва чекају да се нешто лоше деси, како би имали нешто да пљују. А када тренутно нема лоше, дај онда добро, али да представимо као лоше. Па дај онда теорије завере, како су Косово и Метохија дати у замену за изложбу,... Ништа позитивно у Србији није дозвољено да се деси. Чим је позитивно, мора да је нека превара, нека издаја, нека продаја... Аааа, јесте та изложба као можда није и лоша, али ево вити рупу у асфалту на шинама у некој вукојебини, је*** ти државу...
Повраћа ми се од читања ове теме. Нисам ни пола страница успео да прочитам.
Искрено, проблем је што се град стихијски шири без развоја инфраструктуре. Рационални развој града би предвидео ширење постојећег Сајма на простор Савског амфитеатра, а стамбену новоградњу на простору Душановца нпр.Pa zar nije do juče problem bio što se grad ne širi, sad je odjednom problem i to što se širi. Polako, doći će to na svoje mesto i što se tiče infrastrukture i svega ostalog.
Hajde malo svi da se opustimo i uživamo u životu zbog ove lepe vesti, a ne da se češemo tamo gde nas ne svrbi. Je l može tako? (makar u naredne 2-3 stranice na ovoj temi )
Naravno da "sada" toga nema, jer lokacija još nije počala da se gradi i oprema infrastrukturom, ali će to biti završeno. I da ponovim, sve to je planirano pre nego što smo pobedili i dobili organizaciju EXPO.Ова локација је за сада без кључне инфраструктуре за овакве комплексе . .
Dobro, dobro, polako... doći će sve to na svoje mesto. Pa ne može infrastruktura prvo da se napravi godinama u nazad, pa onda da se tek smišlja šta na tom mestu. OK?Искрено, проблем је што се град стихијски шири без развоја инфраструктуре.
Види, ово је грађевински па и урбанистички форум, није лепо да долазиш са таквим "истинама" - Па зар није до јуче био проблем што се град не шири? - јер то никад није био проблем, ни у једном граду.Pa zar nije do juče problem bio što se grad ne širi, sad je odjednom problem i to što se širi. Polako, doći će to na svoje mesto i što se tiče infrastrukture i svega ostalog.
Ни ти немаш појма о урбанизму.
Bude skuplje ukoliko se skoro ništa starog ne može iskoristiti. Ali ovde bi moglo, a livada na postojećem sajmu koliko hoćeš, a kada sruših nepotrebne objekte opet dobiješ prazan prostor zar ne? Treba malo sagledati i šta bi se dobilo u oba primera.Cudni su mi ovi likovi sto predlazu da se stari sajam renovira,pa renoviranje cesto bude skuplje od novog!Ko je gradio-zna.Ali to je nas mentalitet,samo krpari,zakrpa na zakrpu,
Kojih, bre, 27km od centra?! . . ima upola manje jer nisi merio "linijom" već "poligonom".A gde mi gradimo?! 27km od centra. . .