marrecar » 19 Nov 2021 17:34[/url]":1e7plal4]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=900197#p900197:1e7plal4 je napisao(la):
Zion Williamson » 19 Nov 2021 04:34 pm[/url]":1e7plal4]Setite se da sam rekao ovde prosle godine da ce narednih 10 godina mozda biti ovako ako ne i duze.......
A ovo ovako nema smisla odavno.....jedino da naprave bolju vakcinu ili da virus jednostavno oslabi dosta ili nestane u sta sumnjam
Ja ne mogu da verujem da uvode karantin u austriji 10 dana
Ovaj lockdown traje 10 dana, a max 20 dana, odnosno do 13. decembra. Posle toga ostaje lockdown za nevakcinisane. Zbog čega je uvedena ova mera, ni meni nije jasno, ali su verovatno shvatili da je kasno da teraju ljude da se vakcinišu, jer postizanje imunizacije neće biti dovoljno brzo da se spasi turistička zimska sezona. Tako da, pretpostavljam, da je lockdown uveden zbog smanjivanja kontakta, kretanja i mešanja ljudi, sve u cilju da se na vreme spasi turistička sezona pred božićne i novogodišnje praznike. Koliko će biti to uspešno, pa relativno računam da hoće, ali bar privremeno kada će opet posle nove godine biti lockdown sto posto. Tako je bilo i pre godinu dana, lockdown, spustile se brojke, pa opet krenulo, opet lockdown i sve ispočetka isto. Ovo je čisto politička i ekonomska odluka, ništa drugačije. Obavezna vakcinacija tek od februara, što ne znači ništa za promenu stanja.